Η ελληνική παγκόσμια πατέντα ”no kaka” στον δήμο μας

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Η ελληνική παγκόσμια πατέντα ”no kaka” στον δήμο μας

Μια ελληνική και παγκοσμίως κατοχυρωμένη εφεύρεση η «no kaka» έρχεται από τις ερχόμενες ημέρες στον Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού, εγκαθίσταται και μας υπόσχεται ότι θα λύσει το χρόνιο πρόβλημα που απασχολεί όλους μας, αυτό με τις ακαθαρσίες των ζώων στα πεζοδρόμια και γενικώς σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους.

Πρόκειται για ένα φτυαράκι μιας χρήσεως, συναρμολογούμενο, από χαρτί οντουλέ (διπλό, κυμματοειδές, ανακυκλωμένο) που δίνει την δυνατότητα να μαζευτούν τα περιττώματα των σκύλων ανέπαφα. Όπως μας δήλωσε η κυρία Αρκούδη αυτό είναι που έχει κάνει τα φτυαράκια μέσα σε ένα χρόνο περιζήτητα! «Παρατήρησα ότι οι ιδιοκτήτες των κατοικιδίων απέφευγαν να μαζεύουν τις ακαθαρσίες γιατί σιχαινόντουσαν την αίσθηση της επαφής που έδινε η λεπτή πλαστική σακούλα με τα περιττώματα. Από την άλλη η κατάργηση του πλαστικού για την προστασία του Περιβάλλοντος μου έδωσε την ιδέα να δημιουργήσω ένα χοντρό, χάρτινο φτυαράκι που συναρμολογείται μόλις σε 3 δευτερόλεπτα μαζεύει τις ακαθαρσίες χωρίς καμία επαφή. Καθαρά πεζοδρόμια και σεβασμός στο Περιβάλλον, τήρηση των κανόνων υγιεινής είναι οι τρεις τομείς που επιτυγχάνονται με την καινοτόμα πατέντα μου».

 Από την ιδέα στην υλοποίηση

«Έψαξα, ρώτησα και έμαθα» λέει η αρμόδια Αντιδήμαρχος Αλίκη Γκιζελή στα Τοπικά νέα. «Μια φίλη μου έφερε την ιδέα που δραστηριοποιείται σε φιλοζωική οργάνωση σε άλλον δήμο και πραγματικά με ενθουσίασε! Ήρθα σε επαφή με δήμους που ήδη το είχαν υιοθετήσει και τα νέα ήταν το λιγότερα ευχάριστα. Φιλοζωία για μένα είναι η αγάπη προς την ζωή, την ποιότητα της καθημερινότητάς μας. Τα παράπονα των κατοίκων σε αυτόν τον τομέα ήταν πολλά και δικαιολογημένα. Πιστεύω ότι η «no kaka» θα έχει μεγάλη ανταπόκριση. Την επόμενη εβδομάδα θα τοποθετηθούν 15 μεταλλικά ερμάρια διανομής και στις τρεις κοινότητες σε μέρη όπου συνηθίζεται η βόλτα κατοικίδιων, τα οποία  θα γίνουν γνωστά στους κατοίκους  μέσω ενημερωτικού υλικού που θα διανεμηθεί στο πλαίσιο αυτής της δράσης αλλά και με την βοήθεια της εφημερίδας σας.  Τέλος να πούμε ότι με αυτόν τον τρόπο λέμε ΟΧΙ στο πλαστικό και ΝΑΙ στο οικολογικό χαρτί.  Ο Δήμος Φιλοθέης-Ψυχικού  πρωτοπορεί και είναι ένας από τους 21 Δήμους Πανελλαδικά που δίνει το παράδειγμα και υιοθετεί ο σύστημα αυτό, ακολουθώντας την Ευρωπαϊκή και Παγκόσμια οδηγία κατάργησης της χρήσης του πλαστικού!»

Ανέπαφα, πολιτισμένα, έξυπνα και οικολογικά

Αξίζει να τονίσουμε ότι η  παγκόσμια πατέντα «ΝΟ ΚΑΚΑ» έχει ήδη λάβει δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, το προϊόν έχει κυκλοφορήσει εδώ και ένα χρόνο περίπου και εφαρμόζεται –προς το παρόν- μόνο σε Δήμους,  κατασκευάζεται στην Ελλάδα και είμαστε η 1η χώρα στον κόσμο που χρησιμοποιεί 100% ανέπαφο και οικολογικό τρόπο σε μια τόσο σημαντική και καθημερινή ανάγκη.

Τα φτυαράκια θα διατίθενται δωρεάν από τον Δήμο μας. Προτρέπουμε όλους μας να σκεφτούμε «καθαρά», οικολογικά, υγιεινά.

Που βρίσκουμε τα χάρτινα φτυαράκια

Κοινότητα Φιλοθέης

  1. Αγίας Φιλοθέης & Γράμμου Βίτσι – Φιλοθέη
  2. Σινεμά Φιλοθέης –πεζόδρομος
  3. Άλσος Εθνικής Τραπέζης – Φιλοθέη
  4. Κ.Ε.Π. παρκάκι – Φιλοθέη
  5. Λεωφ. Ελ. Βενιζέλου & Νιόβης – Φιλοθέη

Κοινότητα Ψυχικού

  1. ΕΛΤΑ Α΄ πλατεία Ψυχικού
  2. Νέα Αγορά, Δάφνης – Ψυχικό
  3. Άλσος Ψυχικού
  4. Πολιτιστικό Κέντρο Μπενετάτου – Ψυχικό
  5. Παλιά Αγορά – Ψυχικό

Κοινότητα Νέου Ψυχικού

  1. Πλ. Αγίου Γεωργίου – Ν. Ψυχικό
  2. Πλ. Ελευθερίας – Ν. Ψυχικό
  3. Πάρκο Μήφου, Ρήγα Φεραίου – Ν. Ψυχικό
  4. Πλατεία Αγίας Σοφίας – Ν. Ψυχικό
  5. Φάρος – Ν. Ψυχικό

 

 

 

 

 

 

 

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις