Ευρωπαϊκό Μουσείο Άρτου και Διαδραστικό Λαογραφικό Μουσείο

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Ευρωπαϊκό Μουσείο Άρτου και Διαδραστικό Λαογραφικό Μουσείο

Ο Σύλλογος Κρητών Νέου Ψυχικού-Φιλοθέης-Ψυχικού «Ο Μίνως» διοργανώνει μια πρωτότυπη ημερήσια εκδρομή. Θα επισκεφτεί την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 09:00, δύο από τα νεοϊδρυθέντα Μουσεία της Αττικής, το Ευρωπαϊκό Μουσείο Άρτου και το Διαδραστικό Λαογραφικό Μουσείο Βαρνάβα του Δήμου Μαραθώνα.

Το Ευρωπαϊκό Μουσείο Άρτου ιδρύθηκε το 2005 μετατρέποντας ένα παλιό αρχοντικό σε μουσείο που σήμερα φιλοξενεί πάνω από 3000 κεντημένα είδη ψωμιού με διακόσμηση από την Ελλάδα και 40 χώρες του εξωτερικού. Ο στόχος του μουσείου είναι να γνωρίσει ο κόσμος και περισσότερο τα παιδιά, τον κύκλο του ψωμιού, από τη σπορά, το ζύμωμα, μέχρι να φτάσει στο τραπέζι, αλλά και τα αμέτρητα σχέδια κεντημένου ψωμιού που καταγράφουν μια διαδρομή αιώνων. Στο μουσείο επίσης παρουσιάζονται: αναπαράσταση καλλιέργειας της γης, αναπαράσταση του κύκλου του ψωμιού, παλιά γεωργικά εργαλεία.

Το Διαδραστικό Λαογραφικό Μουσείο ιδρύθηκε το 2002 και περιλαμβάνει μια συλλογή από 5.000 εκθέματα ενώ ταυτόχρονα σε όλους τους χώρους του μουσείου αποτυπώνεται η βασική μονάδα οργάνωσης των τότε δραστηριοτήτων, η οικία. Οι επισκέπτες μπορούν να δουν, οικιακά σκεύη, τοπικές φορεσιές, υφαντά, κεντήματα, μέτρα, σταθμά, ζυγαριές, αργαλειό, γεωργικά εργαλεία, βιβλία μιας παλιότερης εποχής, πωλητήριο με καρτ-ποστάλ, σταμπωτά μαντήλια, υφαντά, κεραμικά και παραδοσιακό καφενείο με ροφήματα και τοπικά γλυκίσματα.

Στο χώρο θα απολαύσετε καφέ, γλύκισμα και εξαιρετικό πλήρες παραδοσιακό φαγητό.

Το κόστος είναι 23€ στο οποίο περιλαμβάνεται η είσοδος και στα 2 μουσεία, πούλμαν, καφές, γλύκισμα, φαγητό.

Η αναχώρηση θα γίνει από το ΜΕΟ (25ης Μαρτίου 19, Νέο Ψυχικό) στις 09:00 και για δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να καλείτε την κυρία Αγγελάκη στα τηλ: 2106748761 και 6937475107.

 

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις