Τριάντα έτη ποινή στον παιδόφιλο καταξιωμένο μουσικό και δάσκαλο του Ωδείου Παπάγου

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

 

Συνάδελφοί του από Ψυχικό, Μαρούσι, Κηφισιά μίλησαν στην δίκη για το ποιόν του

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακριβώς πριν έναν χρόνο, βόμβα μεγατόνων έπεσε στον καλλιτεχνικό κόσμο με την σύλληψη του Παναγιώτη Δράκου. Καταξιωμένος μουσικός και με συνεργασίες πέραν αμφισβητήσεως. Το βιογραφικό του αξιοθαύμαστο για οποιονδήποτε μουσικό. Σολίστ με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων και την Κρατική Ορχήστρα Σόφιας. Συμμετοχή στο πάνθεον της Ελληνικής δισκογραφίας μέσα από έργα του Μάνου Χατζιδάκη και πολλές μουσικές κατακτήσεις στην Ευρώπη με σεμινάρια και διδασκαλίες.

Ωστόσο,  ο Παναγιώτης Δράκος έγινε γνωστός στο πανελλήνιο όχι εξαιτίας της μουσικής του καριέρας αλλά γιατί εκμεταλλευόμενος την ιδιότητά του, έβρισκε την ευκαιρία να ικανοποιήσει τις αρρωστημένες ορέξεις του πάνω στις ανήλικες μαθήτριές του. Το δικαστήριο του επέβαλλε  ποινή κάθειρξης 30 ετών και έξι μηνών, κρίνοντάς τον ένοχο για αποπλάνηση ανηλίκων, κατάχρηση σε ασέλγεια σε βάρος ανηλίκων, κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας και παράνομη οπλοκατοχή και οπλοφορία.Εκτός από την ποινή κάθειρξης, το δικαστήριο επέβαλε στον κατηγορούμενο και χρηματικό πρόστιμο 100.800 ευρώ. Η απόφαση πάρθηκε με ομοφωνία αλλά στο σκέλος της χορήγησης έφεσης, με πλειοψηφία, καθότι μειοψήφησε ένας από τους δικαστές. Και έτσι, δεν προβλέπεται να βγει έξω σύντομα.

Οι μάρτυρες υπεράσπισης

Να τονιστεί ότι ο κατηγορούμενος δεν έμεινε χωρίς μάρτυρες υπεράσπισης από όλο το χρονικό φάσμα των γνωριμιών και συνεργασιών του μέσα στις τελευταίες δεκαετίες. Μουσικοί, καλλιτεχνικοί διευθυντές, συνεργάτες πρώην και νύν, αλλά και φίλοι του κυρίως από τα Βόρεια Προάστια της Αττικής στα οποία δραστηριοποιούταν ο κατηγορούμενος, καταδίκασαν απερίφραστα την πράξη του, αλλά μίλησαν για τον πρότερο έντιμο βίο του. Όπως είπε χαρακτηριστικά μάρτυρας πρώην συνεργάτης του σε ερώτηση του δικαστηρίου «γιατί υπερασπίζεται τον κατηγορούμενο;», απάντησε ότι «τον καταδικάζω με όλη μου την ψυχή αλλά οποιαδήποτε ποινή πάνω του, θα σήμαινε αυτόματα και ισόβια λόγω της ηλικίας του. Ας πεθάνει ελεύθερος και μόνος και αυτή η τιμωρία του αξίζει».

Για την ιστορία να γράψουμε ότι όλα άρχισαν όταν μια δεκάχρονη μαθήτρια αποκάλυψε στους γονείς της το μαρτύριο της συμπεριφοράς του Δράκου. Ο πατέρας της, στην κατάθεση του, μετέφερε όσα του είχε πει το παιδί, ότι δηλαδή ο κατηγορούμενος τη θώπευε στο σώμα και τα γεννητικά όργανα και την έβγαζε προκλητικές φωτογραφίες. Μετά από αυτό ανέλαβε η αστυνομία και η δικαιοσύνη.

(24 ΟΚΤΩΒΡΊΟΥ 2018)

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like: