Μια κακή συμφωνία

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:
Ζωή Ράπτη

Της Ζωής Ράπτη, Δικηγόρου , LL.m

Η συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ για την ονομασία των Σκοπίων, όπως ορθά σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, είναι «κακή» και προβλέπει «απαράδεκτες εθνικές υποχωρήσεις». Επίσης, κάθε στιγμή που περνάει,  Εμείς οι Έλληνες , ενημερωνόμαστε κυρίως από την πλευρά των Σκοπίων, για τις εθνικές αβαρίες που ο κ. Τσίπρας δέχτηκε (χωρίς να ρωτήσει κανέναν)  να υποστεί η πατρίδα μας.

Ενδεικτικά αναφέρονται τρία σημεία που καθιστούν αυτή τη συμφωνία μη αποδεκτή για οποιονδήποτε έχει συναίσθηση της πραγματικότητας και της ευθύνης που πρέπει να έχουν τα πολιτικά πρόσωπα ,έναντι του λαού και τις Ιστορίας:

  1. Εθνικότητα «Μακεδονική/Πολίτης της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας». Έτσι θα αναγράφεται η εθνικότητα των Σκοπιανών, σε όλα τα ταξιδιωτικά έγγραφα.
  2. Επίσημη γλώσσα, θα είναι η «Μακεδονική γλώσσα», σκέτο, χωρίς καμία σχετική διευκρίνηση. Δηλαδή, στο σύνολο των επισήμων εγγράφων θα αναφέρεται ως επίσημη γλώσσα η «Μακεδονική».
  3. Με το άρθρο 8 παρ.5, θα οδηγηθούμε στην αναθεώρηση της ελληνικής ιστορίας με βάση τις επιθυμίες μιας «διεπιστημονικής επιτροπής εμπειρογνωμόνων» η οποία θα μπορεί να επιβάλλει την αλλαγή σε σχολικά εγχειρίδια, χάρτες, ιστορικούς άτλαντες και οδηγούς διδασκαλίας που χρησιμοποιούνται από Ελλάδα και Σκόπια.

Ένα είναι βέβαιο: ότι, κατόπιν των ανωτέρω συμφωνηθέντων,  συνάγεται αβίαστα  το συμπέρασμα ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν είναι μόνο ασυντόνιστη και αδαής ,  πρόχειρη αλλά και εθνικά επικίνδυνη.

  • Η Ζωή Ράπτη είναι Γραμματέας Σχέσων Κοινωνίας -Κόμματος της Νέας Δημοκρατίας

(Από το φύλλο εφημερίδας στις 16 Ιουνίου 2018)

 

 

 

 

 

 

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις