Κινηματογραφικές βραδιές από τον ΜΕΟ

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Κάθε Παρασκευή στις 8 μ.μ.

Το σινεμά επιστρέφει στο Νέο Ψυχικό και οι Παρασκευές στον ΜΕΟ γεμίζουν ξανά με εικόνες, συναισθήματα και δυνατές ιστορίες. Οι αγαπημένες κινηματογραφικές βραδιές του Μορφωτικού και Εξωραϊστικού Ομίλου συνεχίζονται, προσφέροντας στο κοινό ξεχωριστές ταινίες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, με προσεγμένη επιλογή και συχνά… αφορμή για συζήτηση.

30 Μαΐου:

«Στη Φωλιά του Κούκου» (One Flew Over the Cuckoo’s Nest‎‎) είναι ένα ψυχολογικό δράμα του 1975, σε σκηνοθεσία Μίλος Φόρμαν, βραβευμένη με Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας. Στο Όρεγκον του 1963, ο Ραντλ Πάτρικ Μακ Μέρφι (Τζακ Νίκολσον) ένας ψυχοπαθής εγκληματίας που εκτίει μικρή ποινή σε αγροτική φυλακή, μεταφέρεται σε ψυχιατρική κλινική. Ο Μέρφι ελπίζει πως εκεί θα περάσει τους τελευταίους μήνες της ποινής του σε ένα περιβάλλον πιο ήρεμο… Ένας εξαιρετικός Τζακ Νίκολσον!

6 Ιουνίου:

Billy Elliot του 2000, γνωστό και ως Γεννημένος Χορευτής, είναι μια βρετανική δραματική κομεντί σε σκηνοθεσία Στίβεν Ντάλντρι. Σε μια φτωχή πόλη της Αγγλίας την εποχή των απεργιών των ανθρακωρύχων (1984), ο 11χρονος Μπίλι, αντί για το μποξ, ονειρεύεται να γίνει χορευτής μπαλέτου. Η ταινία, που αγαπήθηκε από κοινό και κριτικούς, απέσπασε πολυάριθμα βραβεία και μεταφέρθηκε το 2005 στο θεατρικό σανίδι ως μιούζικαλ. Μια συγκινητική ιστορία για τη δύναμη του ταλέντου, της πίστης και της ελευθερίας της έκφρασης.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το top-nea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις