Δίαυλοι αλληλεγγύης με ιδιωτική πρωτοβουλία

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Τα YAVA στηρίζουν τη βιβλιοθήκη του Δημοτικού Σχολείου Φιλοθέης

Το φετινό χριστουγεννιάτικο παζάρι του Δημοτικού Σχολείου Φιλοθέης ήταν αφιερωμένο στην ενίσχυση της βιβλιοθήκης του.

Ο όμιλος γυμναστηρίων Yava Fitness Centers κατόπιν αιτήματος του Συλλόγου Γονέων και στα πλαίσια της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, ανταποκρίθηκε άμεσα στην προσπάθεια  ενίσχυσης της βιβλιοθήκης του Δημοτικού Σχολείου Φιλοθέης. Συγκεκριμένα σε συνεργασία και κατόπιν αιτήματος του Συλλόγου Γονέων του Δημοτικού Σχολείου, προσέφερε δύο Bungee Trampoline με τα οποία διασκέδασαν οι μικροί μας φίλοι κατά τη διάρκεια του bazaar «Χριστουγεννιάτικη Περιπέτεια» που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου στον χώρο του σχολείου. Το συγκεκριμένο bazaar αποσκοπούσε στη γενικότερη οικονομική ενίσχυση του συλλόγου και διοργανώθηκε με την εθελοντική βοήθεια των γονέων και τη στήριξη της τοπικής κοινότητας.

Κατόπιν επικοινωνίας με τον υπεύθυνο του τμήματος κοινωνικής ευθύνης μας επισημάνθηκε πως σκοπός του ομίλου, πέραν της στήριξης της πρωτοβουλίας του Συλλόγου Γονέων για τη δημιουργία και την ενίσχυση της σχολικής βιβλιοθήκης η οποία θα συμβάλλει σημαντικά στην υποβοήθηση του σχολικού προγράμματος καθώς και στην ανάπτυξη της φιλαναγνωσίας μέσω των βιβλίων γνώσεων και λογοτεχνίας, ο όμιλος Yava παραμένει «ανοιχτός» σε κάθε πρόταση στήριξης και ενίσχυσης της κοινωνίας μας και προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο.

Με άρωμα αγάπης η Παγκόσμια Ημέρα ΑμΕΑ

Η 3η Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες ( Αναπηρία) , τιμήθηκε ιδιαίτερα στην περιοχή μας από τον ιδιοκτήτη του «Dandy» κύριο Μπάμπη Μπονάτσο.

Ο κύριος Μπονάτσος διέθεσε τις εισπράξεις μιας ολόκληρης ημέρας από καφέ, ποτό και φαγητό στα παιδιά της Εστίας.  Το Dandy είναι από τα πιο γνωστά καταστήματα στον Φάρο Νέου Ψυχικού. Την ημέρα εκείνη υπήρχε παντού το σύνθημα «Σήμερα ο καφές, το ποτό και το φαγητό σας έχουν άρωμα αγάπης», για να μας θυμίζουν όπως μας τόνισε και ο ίδιος, τα αυτονόητα: Ότι όλοι είμαστε ΑΝΘΡΩΠΟΙ, πως Άτομα με Ειδικές Ανάγκες ή Δεξιότητες πρέπει να έχουν ίσες ευκαιρίες στην υγεία, στην εκπαίδευση, στην κοινωνική και επαγγελματική εξέλιξη. Γιατί είναι, όπως όλοι μας, άνθρωποι με ευαισθησίες, ικανότητες και ταλέντο !

Πολλά μπράβο και ευχόμαστε τέτοιες ενέργειες να βρίσκουν πολλούς και άξιους μιμητές !

Πενήντα πέντε δωρεάν μαστογραφίες !

Εξαιρετική κίνηση ανθρωπιάς από τον επιχειρηματία Νίκο Αποστόλογλου ιδιοκτήτη του γνωστού ζαχαροπλαστείου Καμέλια, στο Ψυχικό.  Στα πλαίσια πρόληψης του Καρκίνου του Μαστού και σε συνεργασία με το τοπικό παράρτημα της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, ο εν λόγω επιχειρηματίας ανέλαβε εξ ολοκλήρου το κόστος μεταφοράς της κινητής μονάδας μαστογράφου προκειμένου να εξεταστούν δωρεάν κυρίες (κάτοικοι, δημότες και εργαζόμενες) του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού.

Από την κίνηση αυτή ωφελήθηκαν  πενήντα πέντε γυναίκες οι οποίες υπεβλήθησαν σε δωρεάν εξέταση μαστογραφίας.  Η πρόεδρος του τοπικού μας παραρτήματος κυρία Νατάσσα Αγγελάκη ήταν παρούσα από το πρωί και συντόνιζε τα ραντεβού ώστε όλες οι ενδιαφερόμενες να εξυπηρετηθούν άμεσα.

Η δράση πραγματοποιήθηκε στο Ψυχικό έμπροσθεν του ζαχαροπλαστείου Καμέλια και  πέραν των προαναφερθέντων πρέπει να τονιστεί ιδιαίτερα η φιλοξενία του χορηγού,  ο οποίος, επιπροσθέτως, καθ’ όλη την διάρκεια των εξετάσεων προσέφερε κουλουράκια, τυροπιτάκια και καφέ σε όλους τους παριστάμενους.

Σε ευχαριστούμε Νίκο!

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις