Drone προπαγάνδας τρέχει να σβήσει την φωτιά που άναψε η Φαίνη Χατζηαθανασιάδου και η δημοτική παράταξη ΠΡΑΞΗ στη δημοτική αρχή

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

 

Drone για καθαρά προεκλογικούς λόγους «σήκωσε», μέσα στον πανικό του, στον ουρανό του δήμου Φιλοθέης Ψυχικού ο απερχόμενος δήμαρχος, την περασμένη Παρασκευή 25 Αυγούστου.

Μάλιστα η Δημοτική Αρχή εξέδωσε και δελτίο τύπου με το οποίο διαφήμιζε την πρωτοβουλία της επισημαίνοντας ότι το συγκεκριμένο drone είναι εφοδιασμένο με θερμική κάμερα και έχει ως σκοπό την έγκαιρη ανίχνευση πυρκαγιάς.

Η πρωτοβουλία του δημάρχου μεν θετική, αλλά έπρεπε να είχε γίνει εδώ και καιρό, αλλά και με καλύτερους όρους για τους δημότες και την δασοπροστασία του δήμου.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία κοστίζει στον δήμο 7.000 ευρώ και το drone θα πετάξει μόνο μια εβδομάδα πάνω από τα όρια του δήμου μας καθώς τόσο χρονικό διάστημα προβλέπει η απευθείας ανάθεση που έκανε ο δήμος σε ιδιωτική εταιρία επικαλούμενος την ασφάλεια της πόλης.

Πάντως, υπάρχουν αρκετοί που αμφισβητούν  την δυνατότητα του να πετά όλο το 24ωρο καθώς χρειάζεται τουλάχιστον ένα υποτυπώδες σέρβις και ακάματους χειριστές.

Δεν είναι η πρώτη φορά που τρέχει πανικόβλητος  πίσω από τις δράσεις μας.

Για άλλη μια φορά ουραγός στις εξελίξεις αποδεικνύεται η Δημοτική Αρχή, καθώς σέρνεται από τις πρωτοβουλίες μας, με αποτέλεσμα να λειτουργεί υπό το καθεστώς πανικού και βέβαια λανθασμένα.

Για άλλη μια φορά πιάστηκε πραγματικά στην καλοκαιρινή ραστώνη, όταν πληροφορήθηκε ότι ομάδες εθελοντών με πρωτοβουλία μας, βρίσκονται από τις 24 Αυγούστου στα άλση,  στα Τουρκοβούνια, στα Νταμάρια, λειτουργώντας ως πυροφύλακες της Φιλοθέης-Ψυχικού.

Η προληπτική μας αυτή ενέργεια για την αποτροπή εκδήλωσης πυρκαγιών προκάλεσε πανικό στην δημοτική αρχή, η οποία συγκάλεσε εκτάκτως την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου και στις 24 Αυγούστου ενέκρινε απευθείας ανάθεση σε εταιρία προκειμένου να μισθώσει για μια εβδομάδα drone με θερμική κάμερα που ανιχνεύει πυρκαγιές.

Το drone ξεκίνησε να προσφέρει τις υπηρεσίες του την Παρασκευή 25 Αυγούστου αφού πρώτα  διαφημίστηκε στα social media.

Βέβαια μέσα στον πανικό της η Δημοτική Αρχή  δεν φρόντισε να ασκήσει σωστά την προπαγάνδα της εναντίον της δημοτικής μας παράταξης ΠΡΑΞΗ και εμού προσωπικά.

Εκτός του ότι για άλλη μια φορά ήρθε δεύτερη στις εξελίξεις αφού πλέον είναι πασιφανές ότι δεν έχει πρόγραμμα δράσεων και λύσεις για τις έκτακτες καταστάσεις στο δελτίο Τύπου για το drone αναφέρει. «Ο Δήμος Φιλοθέης – Ψυχικού λειτούργησε με σχέδιο και αμεσότητα καθώς εκπονήθηκε άμεσα μελέτη διαχείρισης ρίσκου σε προδιαγεγραμμένο σενάριο (Predefined Risk Assessment – PDRA), αδειοδοτήθηκε από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας ώστε να μπορεί να εκτελέσει πτήσεις  στις  δασικές περιοχές του δήμου μας.»

Με λίγα λόγια η Δημοτική Αρχή προσπαθεί να πείσει τους πάντες ότι έκανε μελέτη και πήρε και άδεια πτήσης μέσα σε μια μέρα για να μπορεί να πετάξει το drone. Προφανώς ο δήμαρχος και η παράταξη του νομίζουν ότι απευθύνονται σε ιθαγενείς που εντυπωσιάζονται με τα καθρεφτάκια.

Που ήταν το drone τον Ιούλιο;

Όλοι θυμούνται ότι τον περασμένο Ιούλιο η χώρα δοκιμαζόταν από 20ήμερο καύσωνα και δεκάδες πυρκαγιές εκδηλώνονταν καθημερινά. Τότε που ήταν το drone; Δεν υπήρχε ανάγκη πυρασφάλειας του δήμου;

Αναρωτιόμαστε μήπως η μελέτη είχε εκπονηθεί εδώ και καιρό, αλλά όπως και άλλες μελέτες ξεχάστηκε στο συρτάρι και μετά την πρωτοβουλία μας την θυμήθηκαν;

Και εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι η Δημοτική Αρχή  στις 12 Ιουλίου όπως αναφέρει η ίδια σε ανακοίνωση της, έκανε ευρεία σύσκεψη προκειμένου να υπάρξει ετοιμότητα του δήμου για την αντιμετώπιση πυρκαγιών, ενώ ελήφθησαν και μέτρα. Ωστόσο μέσα στα μέτρα αυτά δεν περιλαμβανόταν το drone, που ήρθε εκτάκτως, μάλλον λόγω Φαίνης Χατζηαθανασιάδου.

Επίσης πρέπει να αναφερθεί ότι η αντιπυρική περίοδος ξεκινά τον Μάϊο και τελειώνει τον Οκτώβριο.

Πού ήταν λοιπόν ο δήμαρχος και το drone του εκείνη την εποχή;

Ολιγωρία Γαλάνη… το ανάγνωσμα

Δυστυχώς για το δήμο Φιλοθέης-Ψυχικού δεν είναι η πρώτη φορά που η Δημοτική Αρχή  πιάνεται «αδιάβαστη», χωρίς σχέδιο, χωρίς πρόγραμμα και βέβαια χωρίς όραμα για την πόλη.

Εδώ και μήνες που η ΠΡΑΞΗ έχει ξεκινήσει να δραστηριοποιείται στα δρώμενα έχουν αποκαλυφθεί πολλές γκάφες της Δημοτικής Αρχής και αυτών που την υπηρέτησαν και την υπηρετούν οι οποίες μάλλον οφείλονται σε αδιαφορία, έλλειψη ενημέρωσης και ολιγωρία.

Η λίστα της γκάφας, και της ολιγωρίας του δημάρχου είναι μεγάλη.

Μέσα στις επόμενες μέρες θα υπάρχουν και άλλες αποκαλύψεις για τις παραλείψεις.

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις