Βραδιές κινηματογράφου στο Νέο Ψυχικό

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Δωρεάν στο ΜΕΟ κάθε Παρασκευή

Ο Μορφωτικός Εξωραϊστικός Όμιλος (ΜΕΟ) Νέου Ψυχικού, ξεκίνησε την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου την επαναπροβολή βραβευμένων καλλιτεχνικών δημιουργιών της μεγάλης οθόνης.

Η πρώτη ταινία που παρουσιάστηκε ήταν «Ο κλέφτης ποδηλάτων», μια ταινία του Βιτόριο Ντε Σίκα και ο κόσμος αγκάλιασε την πρωτοβουλία με την αίθουσα να είναι ασφυκτικά γεμάτη.

  • Η επόμενη προβολή είναι την Παρασκευή 26/1/24, ένα ψυχολογικό θρίλερ, μία από τις καλύτερες ταινίες όλων των εποχών, που χαρακτηρίστηκε από την Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου ως «πολιτιστικά, αισθητικά και ιστορικά σημαντική» και ίσως η καλύτερη ταινία του Άλφρεντ Χίτσκοκ με τίτλο «Vertigo», που στην χώρα μας την γνωρίσαμε με τον τίτλο «Δεσμώτης του Ιλίγγου». Την ταινία θα προλογήσει η ηθοποιός Χάρις Συμεωνίδου, μέλος του ΜΕΟ, τ. διευθύντρια ερευνών ΕΚΚΕ και επισκέπτρια καθηγήτρια Σορβόννης.

  • Την μεθεπόμενη Παρασκευή 2/2/24, ακολουθεί η προβολή μιας πολύ δυνατής ταινίας με τίτλο «Inherit the Wind» γνωστή ως «Η Δίκη των Πιθήκων», που βασίστηκε σε αληθινή ιστορία του 1925, που διαδραματίστηκε στο Τενεσί των ΗΠΑ και αφορά στην πολύκροτη δίκη του καθηγητή Σκόουπς, ο οποίος μηνύθηκε και δικάστηκε επειδή δίδαξε την θεωρία της ανθρώπινης εξέλιξης, σύμφωνα με την θεωρία του Δαρβίνου, που είναι αντίθετη με αυτά που αναφέρονται στη γένεση της βίβλου.

Ο Όμιλος θα προβάλει συνολικά 14 + 1 ταινίες, δύο (2) από την κάθε δεκαετία, με έναρξη την δεκαετία του ’50.

Οι προβολές των ταινιών ξεκινούν στις 19:45 στην αίθουσα του Ομίλου (25ης Μαρτίου 19 – Νέο Ψυχικό), η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους και οι οικοδεσπότες μας περιμένουν με popcorn και αναψυκτικό.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το top-nea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

 

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις