Μικρά και Ενημερωτικά

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

15310 για έκτακτες ανάγκες

15310: αυτός είναι ο πενταψήφιος αριθμός που πρέπει να θυμάται κάθε κάτοικος του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού. Η τηλεφωνική γραμμή έκτακτης ανάγκης του Δήμου επαναλειτουργεί με πλήρες πλέον ωράριο, δηλαδή 7 ημέρες την εβδομάδα και 24 ώρες το 24ωρο και οι πολίτες μπορούν να καλούν για έκτακτα περιστατικά που πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα. Πρόκειται για μία αυτόνομη τηλεφωνική γραμμή, που δεν συνδέεται με το τηλεφωνικό κέντρο του Δήμου και εξυπηρετεί κυρίως αιτήματα για ανάγκες ευπαθών ομάδων, γνωστοποιήσεις ζημιών σε περιπτώσεις έκτακτων καιρικών φαινομένων και αιτήματα αποκατάστασης, έκτακτα περιστατικά ή τραυματισμούς αδέσποτων ζώων κλπ. Η χρέωση των κλήσεων είναι αστική.

Δύο καταλήψεις και μία αποχή

Ο γενικός ξεσηκωμός μαθητών και φοιτητών εν όψει του νομοσχεδίου που ετοιμάζει το Υπουργείο Παιδείας για τα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια χτύπησε και τον δικό μας Δήμο με πρώτη κατάληψη στο Βαρβάκειο Λύκειο και λίγες ημέρες μετά στο Λύκειο Ψυχικού, στο οποίο υπήρχε ως επιπλέον αίτημα η τακτοποίηση της Βιβλιοθήκης του Σχολείου και η απομάκρυνση των βιβλίων που δεν χρησιμοποιούνται. Την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου, ημέρα που η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας κάλεσε τους μαθητές να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο από κοινού με τους φοιτητές και τους εκπαιδευτικούς, οι μαθητές του Γυμνασίου Φιλοθέης προχώρησαν σε αποχή ως ένδειξη συμπαράστασης.

Οι καταλήψεις ήταν μονοήμερες και έληξαν το μεσημέρι της ίδιας ημέρας. Η αρμόδια Αντιδήμαρχος Εβελίνα Παλτζόγλου βρέθηκε άμεσα στα δύο σχολεία. Όπως μας ενημέρωσε, δεν προκλήθηκαν ζημιές, ενώ υποσχέθηκε στους μαθητές του Λυκείου Ψυχικού ότι η Βιβλιοθήκη του Σχολείου τους σύντομα θα αλλάξει όψη και θα γίνει χρηστική.

Δήμος Φιλοθέης – Ψυχικού: η ανάγκη για αίμα μεγαλύτερη από ποτέ

Έχουμε γράψει πολλές φορές ότι οι ανάγκες για αίμα στον Δήμο μας είναι πολλαπλάσιες της προσφοράς. Το θέμα όμως ξέφυγε τον τελευταίο χρόνο με την Τράπεζα Αίματος του Δήμου μας να βρίσκεται «χρεωμένη» στο Λαϊκό Νοσοκομείο, με εκατόν πενήντα επτά (157) φιάλες! Στα 13 χρόνια του Καλλικρατικού Δήμου το μάξιμουμ του «χρέους» είχε σημειωθεί στην εποχή του Covid και ήταν λίγο πολύ 60 φιάλες. Τον τελευταίο όμως χρόνο (2023) η συχνή εναλλαγή των Αντιδημάρχων Υγείας, παράλληλα με την ανυπαρξία μητρώου εθελοντών αιμοδοτών και συντονισμένης και στοχευμένης διαφημιστικής καμπάνιας για αυτόν τον μεγάλο κοινωνικό θεσμό, μας έφτασε στο αρνητικό αυτό ρεκόρ, που αποτελεί και ιστορικό χαμηλό στα αποθέματα της Τράπεζας Αίματος.

Η νέα Διοίκηση οφείλει να κοιτάξει το θέμα πολύ σοβαρά και να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες του Δήμου και προς αυτήν την κατεύθυνση. Δεν μας λείπει άλλωστε η ευαισθησία, οι ίδιοι αυτοί πολίτες είναι που γεμίζουν το Κοινωνικό Παντοπωλείο, που ψωνίζουν και προσφέρουν για κάθε ανάγκη συμπολιτών, που υποστηρίζουν όλες τις δράσεις της Κοινωνικής Πρόνοιας.  Γιατί λοιπόν να μην καλύπτονται και οι ανάγκες για αίμα;

Λουκέτο στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Νέου Ψυχικού

Λουκέτο έχει μπει στην Δημοτική Βιβλιοθήκη του Νέου Ψυχικού που στεγάζεται στον πρώτο όροφο του κτηρίου του ΜΕΟ.  Το θέμα αυτό έχει αναφερθεί τόσο από την Εφημερίδα μας, όσο και από πολίτες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καταγγέλλοντας  την αποσπασματική και χωρίς σταθερό ωράριο λειτουργία της Βιβλιοθήκης, που σπανίως ήταν ανοικτή σε καθημερινή βάση, στην καλύτερη των περιπτώσεων άνοιγε μόλις δύο φορές την εβδομάδα, ενώ πολλές φορές έχει παραμείνει κλειστή και επί σειρά ημερών.

Το περασμένο καλοκαίρι η Βιβλιοθήκη τελικά έκλεισε για τα καλά, τον Σεπτέμβριο μπλέξαμε με την προεκλογική περίοδο και οι ιθύνοντες του ΟΚΑΠΑ, που ήταν ο αρμόδιος φορέας,  ασχολούνταν με τα θέματα του Κολυμβητηρίου και η Βιβλιοθήκη ουδέποτε μέχρι σήμερα ξαναλειτούργησε.

Να επισημάνουμε ότι πρόκειται για μια δανειστική βιβλιοθήκη με πολλά βιβλία και με αρκετά ενεργά μέλη, που το 2023 έκλεισε πενήντα χρόνια ζωής ως Δημοτική, ενώ πριν το 1973 λειτουργούσε σαν Βιβλιοθήκη του ΜΕΟ.

Ξανά στις κάλπες ο Δήμος Αλεξάνδρειας!

Στις κάλπες καλούνται να προσέλθουν και πάλι οι δημότες του Δήμου Αλεξανδρείας στην Ημαθία, καθώς το Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο έκανε δεκτή την προσφυγή της Δώρας Κουρκουτά, επικεφαλής του Συνδυασμού «Μαζί ΑλλάΖΟΥΜΕ» και ακύρωσε την Απόφαση του Πρωτοδικείου που είχε κρίνει ότι ο Συνδυασμός δεν πληρούσε τα κριτήρια συμμετοχής στις Δημοτικές Εκλογές του περασμένου Οκτωβρίου, γιατί δεν  κάλυπτε τον απαιτούμενο αριθμό γυναικών. Την κυρία Κουρκουτά εκπροσώπησε το δικηγορικό γραφείο του Ανδρέα Λοβέρδου, που υποστήριξε ότι ο Συνδυασμός είχε δικαίωμα συμμετοχής στις εκλογές, με τις αλλαγές που επήλθαν στο ψηφοδέλτιό της μέσα στις προβλεπόμενες προθεσμίες.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το top-nea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

 

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις