Ο Γιώργος Αρσένης στο πλευρό του Γιάννη Σγουρού

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Ο Γιώργος Αρσένης, γνωστός στο αθηναϊκό κοινό ως «Δήμαρχος» δηλώνει υποψήφιος στην Περιφέρεια με τον Γιάννη Σγουρό.

Ασχολείται πολλά χρόνια με την Τοπική Αυτοδιοίκηση γιατί ο Γιώργος είναι ένας άνθρωπος της προσφοράς και πιστεύει και αγαπάει τον συνάνθρωπο.

Ένας πολιτικός άντρας που πρωταγωνιστεί στα πράσινα ψηφοδέλτια τα τελευταία 27 χρόνια, από τότε που εξελέγην δημοτικός σύμβουλος με τον Δημήτρη Μπέη και μάλιστα στις πρώτες θέσεις προτίμησης. Εκ τότε κρατάει αυτήν την θέση στην προτίμηση των Αθηναίων που τον ανέβασαν το 2010 στον δεύτερο βαθμό αυτοδιοίκησης και του έδωσαν μια θέση στα έδρανα του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής.

Τον συναντήσαμε στην Πλατεία Αγίου Δημητρίου, στους Αμπελοκήπους και του κάναμε μερικές ερωτήσεις. Ας δούμε τι απάντησε…

Βρισκόμαστε λίγη ώρα μαζί και έχουν περάσει δέκα άνθρωποι προσφωνώντας σας δήμαρχο. Θα θέλατε να μας πείτε γιατί;

Φέτος κλείνω 27 χρόνια στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Δεν είμαι περαστικός από τα αθηναϊκά δρώμενα. Στάθηκα δίπλα στον πολίτη όλα αυτά τα χρόνια και άνοιξα τα αυτιά μου και την αγκαλιά μου σε όλα τα προβλήματα που αντιμετώπιζε. Έχω ασχοληθεί με τους μικροπωλητές και έδωσα λύση στα προβλήματά τους, με τα προβλήματα των Ατόμων με ειδικές ανάγκες ΑΜΕΑ, Με έβλεπαν και με βλέπουν στις πλατείες τους, στα μαγαζιά τους για όλους αυτούς είμαι κάτι σαν Δήμαρχος.

Τι θεωρείται σταθμό στην πολύχρονη αυτοδιοικητική σας πορεία;

Για μένα είναι η Ίδρυση του Κέντρου Αστέγων. Στις αρχές της νέας χιλιετίας 23 χρόνια πριν, όταν όλος ο Δήμος Αθηναίων είχε μόλις 250 άστεγους καταγεγραμμένους, προβλέψαμε ότι πρόκειται για φαινόμενο συνεχώς εξελισσόμενο στα επόμενα χρόνια λόγω της οικονομικής παγκοσμιοποίησης. Εκτός από συνιδρυτής υπήρξα και χρόνια Αντιπρόεδρος. Με σύνθημα όχι στον ανθρώπινο πόνο καταφέραμε να μαζέψουμε πολλούς από τα παγκάκια και μάλιστα κάποιοι να καταφέρουν κάτω από ψυχολογική υποστήριξη να επανενταχθούν υγιώς στην κοινωνία. Και αντιμετωπίσαμε πολλά προβλήματα από το πιο μικρό έως και σοβαρά. Χαρακτηριστικά θυμάμαι έναν μεγάλο καύσωνα στον οποίο χάθηκαν ζωές. Άμεσα αγόρασα ανεμιστηράκια από τα προσωπικά μου χρήματα και τα μοίρασα σε όλους.

Σήμερα είστε υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με τον Γιάννη Σγουρό στον Κεντρικό Τομέα. Θα θέλατε να μας πείτε γιατί να σας ψηφίσει κάποιος;

Για δέκα λόγους:

▪ Η πίστη μου στον άνθρωπο και η αγάπη για προσφορά με οδήγησαν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

▪ Εξελέγη για πρώτη φορά δημοτικός σύμβουλος Αθηναίων το 1986 με τον Δημήτρη Μπέη και έκτοτε εκλέγομαι ανελλιπώς έως το 2010 στις πρώτες θέσεις.

▪ Υπήρξα μέλος της Δημαρχιακής Επιτροπής Αθηναίων.

▪ Είμαι μέλος στις «Υγιείς Πόλεις του Κόσμου»

▪ Διέθεσα τη δημοτική μου αποζημίωση υπέρ του Ταμείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης

▪ Στις εκλογές του 2010 εκλέχθηκα Περιφερειακός Σύμβουλος στον Κεντρικό Τομέα με το συνδυασμό του Γιάννη Σγουρού.

▪ Έχω ουσιαστικές παρεμβάσεις για τη Βαρβάκειο Αγορά και για τη Διπλή Ανάπλαση του Βοτανικού – Λ. Αλεξάνδρας

▪ Υπήρξα ιδρυτικό μέλος του Ιδρύματος Αστέγων του οποίου διετέλεσα και Αντιπρόεδρος

▪ Συμμετείχα σε συσκέψεις της ΕΕ για την υλοποίηση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων των υποβαθμισμένων περιοχών του Δήμου Αθηναίων

▪ Με δική μου πρωτοβουλία η Περιφέρεια Αττικής δημιούργησε τη Θερμοκοιτίδα Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας, συμβάλλοντας δραστικά στην ανάπτυξη δικτύου Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων.

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις