ΜΑΖΙΚΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΗ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΩΝ

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Μεγάλη ήταν η κινητοποίηση και η συμμετοχή των δημοτών μας για άλλη μια φορά, στη δράση που έλαβε χώρα στο Blue Bell, την Παρασκευή 25 και το Σάββατο 26 Αυγούστου, για την ανακούφιση των πυρόπληκτων.

Συγκεντρώθηκαν  τρόφιμα μακράς διάρκειας, ιατροφαρμακευτικό υλικό, είδη πρώτης ανάγκης-ατομικής υγιεινής για να στηριχθούν έμπρακτα  οι συμπατριώτες  μας που δοκιμάζονται από τις πυρκαγιές.

Ο Δήμαρχος Φιλοθέης Ψυχικού Δημήτρης Γαλάνης τόνισε πως «Ανταποκριθήκαμε στο αυτονόητο, να συνδράμουμε κατ´ελάχιστο στην άμεση υποστήριξη των συνανθρώπων μας που επλήγησαν από τις φωτιές των τελευταίων ημερών. Η αλληλεγγύη και η αλληλοβοήθεια είναι θεμελιώδεις αξίες για μας.

Οι πρωτοφανείς καταστροφικές πυρκαγιές αυτού του καλοκαιριού μας λύπησαν τόσο πολύ ώστε  η συγκεκριμένη πρωτοβουλία να  αποτελεί απλώς την απαρχή μιας σειράς μέτρων για την ουσιαστικότερη ενεργή και χρήσιμη παρουσία μας κοντά τους».

Η Έλση Δημουλά Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτισμού του δήμου Φιλοθέης Ψυχικού, δήλωσε : ”…Πολλά από όσα συντελέστηκαν μετά την πανδημική και την μεταναστευτική κρίση είναι το αυτονόητο αποτέλεσμα των δικών μας επιλογών. Μάθαμε επιτέλους, αν όχι όλοι πάντως πολλοί, να μη μένουμε άπρακτοι μπροστά στον πόνο του άλλου… Θέλουμε και βοηθάμε, είτε μόνοι μας και αφανώς, είτε συμμετέχοντας σε δράσεις ομαδικές που αποσκοπούν στην άμεση κάλυψη κοινωνικών αναγκών προερχομένων από ακραίες καταστάσεις και όχι μόνο. Μάθαμε να είμαστε αλληλέγγυοι και να πλησιάζουμε το πρόβλημα του πλησίον. Αυτόβουλα! Και είναι αυτό που έχει σημασία γιατί δείχνει πως υπάρχει ενσυναίσθηση. Δείχνει πως αυτή η λέξη που χρησιμοποιείται συχνά τελευταία έχει γίνει συναίσθημα ισχυρό. Ο δήμος Φιλοθέης Ψυχικού με άμεση ευαισθητοποίηση  του ίδιου του δημάρχου Δημήτρη Γαλάνη οργάνωσε αυτή τη δράση για να βοηθήσει όσο μπορεί και να ανακουφίσει τη ζωή των τόσο πολλών πληγέντων. Θα ακολουθήσουν κι άλλες παρόμοιες δράσεις γιατί η προσφορά δεν έχει όρια. Δεν χρειάζεται να έχεις πολλά για να δώσεις, ούτε χρειάζεται να δώσεις πολλά. Κι αυτή η κίνηση προσφέρει πρωτίστως στους προσφέροντες. Δίνει μια εσωτερική ικανοποίηση που δεν περιγράφεται”.

Ευχαριστούμε πολύ όσους βοήθησαν στην προσπάθεια αυτή, την υπεύθυνη για τον συντονισμό της δράσης από την ομάδα του Δημάρχου Λία Αποστολάκη, τους δημότες, τους εργαζόμενους του Δήμου μας, τους προσκόπους Φιλοθέης και φυσικά τους εθελοντές μας.

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις