Εκπαίδευση και Υγεία: δυο νευραλγικοί τομείς στα χέρια της Ζαφειρίνας Καρατζά

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Το έργο και οι στόχοι της Αντιδημάρχου

Η ανάληψη των καθηκόντων μου ως αντιδήμαρχος Υγείας, Παιδείας, και Αθλητισμού, αποτέλεσε μια συνειδητή επιλογή για εμένα -καθώς αφορά νευραλγικούς τομείς του Δήμου μας οι οποίοι συγκλίνουν σε δυο εξαιρετικά απαιτητικές προκλήσεις: την εκπαίδευση και την υγεία.

Η παρατεταμένη περίοδος της πανδημίας αναμφίβολα δημιούργησε δυσχέρειες που η τοπική αυτοδιοίκηση κλήθηκε και καλείται ακόμη να αντιμετωπίσει.

Ξεκίνησα λοιπόν την προσπάθειά μου δίνοντας μία υπόσχεση πρώτα στον ίδιο μου τον εαυτό. Το να είσαι Αντιδήμαρχος Παιδείας και ταυτόχρονα μητέρα μαθητή δημόσιου σχολείου του Δήμου σου είναι μία πολύ μεγάλη ευθύνη -ίσως και η μεγαλύτερη.

Γιατί; Επειδή τα βλέπεις όλα όχι μόνο από την αυτοδιοικητική μάτια αλλά κυρίως ως γονέας.

Κακά τα ψέματα είναι αλλιώς να λες θέλω το καλύτερο για τα παιδιά του Δήμου μας κι αλλιώς να το βιώνεις καθημερινά από τη θέση της μητέρας. Προερχόμενη από τη θέση της Προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης έμαθα πολλά και έτσι θεωρώ πως προετοιμάστηκα για τις προκλήσεις μιας Αντιδημαρχίας.

Η προστασία όλης της σχολικής κοινότητας καθώς και η άρτια λειτουργία των σχολείων αποτελεί μια από τις βασικές προτεραιότητες του Δήμου μας. Ο τομέας της Παιδείας σε συνεργασία με την Τεχνική Υπηρεσία, τις Υπηρεσίες Καθαριότητας και Πρασίνου και φυσικά τις Σχολικές Επιτροπές στόχευσε στη συνεχή βελτίωση των σχολικών κτιριακών υποδομών, στην αγορά σύγχρονου τεχνικού εξοπλισμού αλλά και τον καλλωπισμό του περιβάλλοντα χώρου, προκειμένου να εξασφαλίσει ένα ασφαλές και ποιοτικό περιβάλλον εκπαίδευσης για τους μαθητές όλων των βαθμίδων του Προαστίου μας.

Αναμφίβολα έχουμε πολλά ακόμα να κάνουμε, όμως τα δημόσια Σχολεία μας δεν έχουν σε τίποτα να ζηλέψουν τα ιδιωτικά!

Και βάζοντας ένα λιθαράκι ο καθένας μας αλλά και εγώ προσωπικά, καταφέραμε την -ομολογουμένως- δύσκολη τετραετία που ολοκληρώνεται στο τέλος του έτους, να κάνουμε πολλά και να μπορούμε να κοιτάμε τους διευθυντές των σχολείων, τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς, και φυσικά τα παιδιά μας, στα μάτια.

Φέτος το καλοκαίρι, αφουγκραζόμενοι την επιθυμία για σχολεία ανοιχτά και πρόσβαση των παιδιών σε ελεύθερες δραστηριότητες, εισηγήθηκα στον Δήμαρχο τη χρήση των αθλητικών χώρων του Δημοτικού Σχολείου Φιλοθέης (γήπεδο βόλεϊ, μπάσκετ και ποδοσφαίρου με είσοδο από την οδό Ελ. Βενιζέλου) για αθλητικές δραστηριότητες και παιχνίδι. Η εισήγηση αυτή είχε θετική ανταπόκριση και την αποδοχή όλων και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη για αυτό. Εύχομαι να μου δοθεί η ευκαιρία και η δυνατότητα στο μέλλον για αντίστοιχες πρωτοβουλίες, πάντα προς όφελος των παιδιών μας.

Επιπλέον, με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς ετοιμάζουμε μια ημερίδα ενημέρωσης των μαθητών μας για τα ζώα συντροφιάς και για τη διαχείριση των αδέσποτων, σε συνεργασία με την Επιτροπή Ζώων Συντροφιάς του Δήμου μας και φυσικά με την πολύτιμη συνεισφορά των εθελοντριών της ΖωΦιΨυ.

Ακόμα, στον τομέα του Αθλητισμού οφείλουμε να συνεχίσουμε τον θεσμό και να διοργανώσουμε ξανά φέτος τον Αγώνα Δρόμου Φιλοθέης – Ψυχικού τον Δεκέμβριο, ο οποίος λόγω της πανδημίας έμεινε πίσω τις προηγούμενες χρονιές.

Αναφορικά με τον νευραλγικό τομέα της προστασίας και προαγωγής της Δημόσιας Υγείας, οφείλω να τονίσω τη σπουδαιότητα της αιμοδοσίας και της διατήρησης της Τράπεζας Αίματος που διαθέτει ο Δήμος μας. Σε συνεργασία με το Λαϊκό νοσοκομείο δημιουργούμε μια παρακαταθήκη αίματος μετά από κάθε δράση εθελοντικής αιμοδοσίας. Όμως, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, οι ανάγκες που προκύπτουν για φιάλες αίματος είναι πολλές. Για το λόγο αυτό σύντομα θα διοργανωθεί νέα δράση αιμοδοσίας και σας καλώ όλους να βοηθήσουμε όπως μπορούμε στην καλλιέργεια παιδείας της εθελοντικής αιμοδοσίας και στα οφέλη της!

Τέλος, στον τομέα της Υγείας έπονται δράσεις, δωρεάν προληπτικοί έλεγχοι αλλά και σεμινάρια, με την πολύτιμη αρωγή του ΕΔΔΥΠΠΥ (Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας) αλλά και με το Παράρτημα Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας.

Όλα όσα διαβάσατε στις παραπάνω γραμμές, αποτέλεσαν για εμένα τη μέγιστη πρόκληση έτσι ώστε να καταφέρουμε να υλοποιήσουμε το όραμα, που μοιραστήκαμε με τον Δήμαρχο Δημήτρη Γαλάνη για τον εκσυγχρονισμό του Προαστίου μας.

Στόχος μου μέσα από το έργο αυτό, είναι να φανώ χρήσιμη και αποτελεσματική και να συνεχίσω να εργάζομαι με σύνεση, αποφασιστικότητα και μεράκι προς όφελος των συνδημοτών μου, μεγάλων αλλά και μικρών!

Ζαφειρίνα Καρατζά

Αντιδήμαρχος Υγείας, Παιδείας & Αθλητισμού

Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με την παράταξη Προάστιο Πρότυπο

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις