Δημοτικά σχόλια

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

ΣΧΟΛΙΑ

 Σχολιάζουν η Όλγα Μενεμενόγλου και η Λυδία Λέκκα

Φεύγει ο Αύγουστος και μαζί του και το καλοκαίρι, που φέτος μας έκανε να βράσουμε -σχεδόν κυριολεκτικά- στο ζουμί μας. Ένα καλοκαίρι που εκτός από καυτό ήταν και καταστροφικό. Οι φονικές δασικές πυρκαγιές, πρωτοφανείς σε αριθμό και σε διάρκεια, αφήνουν πίσω τους εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα καμένης γης, ανυπολόγιστο αριθμό απανθρακωμένων ζώων, αλλά -και αυτό είναι και το τραγικότερο- και απροσδιόριστο αριθμό νεκρών συνανθρώπων μας. Ο απολογισμός είναι δραματικός και έρχεται να επιβεβαιώσει τις πλέον δυσοίωνες προβλέψεις.

Στα Τοπικά Νέα πήραμε μια ανάσα για λίγες εβδομάδες και επανερχόμαστε πλέον στην τελική ευθεία για τις Αυτοδιοικητικές Εκλογές του Οκτωβρίου.

Οι παρατάξεις με μια ματιά

Λίγες ακόμα εβδομάδες έμειναν ακόμα μέχρι τις εκλογές και στις Δημοτικές παρατάξεις επικρατεί πυρετός, καθώς στις 31 Αυγούστου εκπνέει η προθεσμία οριστικοποίησης των ψηφοδελτίων. Στον Δήμο μας κατεβαίνουν πέντε συνολικά παρατάξεις. Το Προάστιο Πρότυπο, με επικεφαλής τον εν ενεργεία Δήμαρχο Δημήτρη Γαλάνη, διεκδικεί για δεύτερη φορά την εμπιστοσύνη των δημοτών, που καλούνται να αξιολογήσουν το έργο της πρώτης τετραετίας. Ακολουθεί το «συμμετέχω», με επικεφαλής τον Μπάμπη Μπονάτσο, που έχει διατελέσει επανειλημμένα Αντιδήμαρχος, παλιότερα επί Δημαρχίας Παντελή Χαροκόπου και πρόσφατα, μέχρι τον Νοέμβριο του 2022 με το Προάστιο Πρότυπο από το οποίο και παραιτήθηκε. Με το «συμμετέχω” έχουν συστρατευθεί, είτε ως υποψήφιοι είτε δηλώνοντας την υποστήριξή τους, ένας μεγάλος αριθμός αξιόλογων και έμπειρων αυτοδιοικητικών, που προέρχονται τόσο από το Προάστιο Πρότυπο όσο και από την Συμμαχία Πολιτών. Από την διοικούσα παράταξη προέρχεται επίσης και η υποψήφια Δήμαρχος και πρώην Πρόεδρος της Κοινότητας Ψυχικού Φαίνη Χατζηαθανασιάδου, που συμμετέχει στις εκλογές με την παράταξη «Πράξη». Με τον δυναμισμό, την μαχητικότητα και την εργατικότητά της, η Φαίνη έχει συγκεντρώσει στο πλάι της ένα πλήθος στελεχών, γνωστών και λιγότερων γνωστών, με όρεξη για δουλειά και φρέσκες ιδέες. Αφήσαμε για το τέλος τις δύο παρατάξεις που έχουν σαφές κομματικό πρόσημο, τους Ενεργούς Πολίτες, με επικεφαλής την Μαρία Αποστολάκη, που προέρχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ και διαδέχεται την Νάντια Σουμπασάκη και την Λαϊκή Συσπείρωση με επικεφαλής τον Βαγγέλη Μπουλούγαρη, που προέρχεται από το ΚΚΕ και διαδέχεται τον Γιάννη Καβαλάρη.

 Κυνήγι υποψηφίων

Προς άγραν υποψηφίων έχουν βγει όλοι οι επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων, σε μια προσπάθεια να κλείσουν τα ψηφοδέλτιά τους με όσο το δυνατόν περισσότερα άτομα. Ο Νόμος απαιτεί από εικοσιπέντε μέχρι και εξηντατέσσερεις υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους σε κάθε ψηφοδέλτιο, είναι όμως γεγονός ότι όσο περισσότερους έχεις συγκεντρώσει στο ψηφοδέλτιό σου τόσο πιο κοντά στον Δημαρχιακό θώκο βρίσκεσαι. Δεν πρόκειται περί μαγικής φόρμουλας, αλλά για κοινή λογική, όσο περισσότεροι είναι οι υποψήφιοι, τόσο περισσότεροι είναι και οι γνωστοί και φίλοι τους που μπορεί να τους ψηφίσουν. Αρκεί βέβαια οι άνθρωποι να έχουν έναν κύκλο, γιατί έχει τύχει να δούμε και υποψηφίους με 0 ή 1 σταυρούς. Οι πλέον περιζήτητοι είναι οι παλιότεροι Δημοτικοί Σύμβουλοι και οι υποψήφιοι που έχουν αφ’ ενός εμπειρία στις εκλογικές αναμετρήσεις και αφ’ ετέρου μία υπολογίσιμη δεξαμενή ψήφων. Ακολουθούν μέλη συλλόγων και φορέων που θεωρητικά έχουν μια κάποια αναγνωρισιμότητα και επηρεάζουν το δικό τους κοινό.

Χωρίς να έχουμε ακόμα οριστικούς αριθμούς, οι πρόχειροι υπολογισμοί δείχνουν ότι τα πέντε ψηφοδέλτια του Δήμου μας θα περιλαμβάνουν συνολικά περίπου 230 υποψηφίους. Δεν είναι και λίγοι!

Ο εξής ένας

Παρά το γεγονός ότι οι υποψήφιοι Δήμαρχοι εκτός του Δημήτρη Γαλάνη είναι τέσσερεις, εκ των οποίων οι δύο έχουν παραιτηθεί από την διοικούσα παράταξη, το Προάστιο Πρότυπο φαίνεται να αναγνωρίζει μόνον έναν αντίπαλο, στον οποίο και κατευθύνει αποκλειστικά τα πυρά του, επισήμως και ανεπισήμως, ευθέως και πλαγίως, πανταχόθεν και παντοιοτρόπως: τον Μπάμπη Μπονάτσο. Μα τόσο πολύ τον φοβούνται;

Αφήστε ήσυχο τον ΜΕΟ

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Μπάμπης Μπονάτσος λοιπόν τυγχάνει να είναι και Πρόεδρος -ο μακροβιότερος μάλιστα- του Μορφωτικού Εξωραϊστικού Ομίλου (ΜΕΟ) Νέου Ψυχικού, που έχει παίξει σημαντικό ρόλο στα τεκταινόμενα του προαστίου και που του τελευταίους μήνες έχει ασχοληθεί εντατικά και επισταμένως και με το θέμα της άδειας ανέγερσης της υπεραγοράς του LIDL, τηρώντας την ίδια στάση με αυτήν του Δήμου. Θα περίμενε κανείς η Δημοτική Αρχή να αγκαλιάζει και να υποστηρίζει τον ιστορικό αυτόν Όμιλο και να παρέχει κάθε δυνατή βοήθεια στην λειτουργία και τις εκδηλώσεις του. Αντ’ αυτού όμως βλέπουμε να εφευρίσκονται εμπόδια, να εμφανίζονται δυσκολίες από το πουθενά και να απαξιώνονται άνθρωποι που έχουν δώσει την ψυχή τους και έχουν δουλέψει ακούραστα. Ο ΜΕΟ σήμερα κινείται υπεράνω παρατάξεων και οι πόρτες του είναι ανοικτές για όλους. Και έτσι πρέπει να παραμείνει. Είναι επιεικώς θλιβερό το να αντιμετωπίζεται ολόκληρος ο Όμιλος αντιδραστικά και ως πεδίο άσκησης εξουσίας, μόνο και μόνο για να πληγεί ο Πρόεδρός του. Η δε ενασχόληση του κου Μπονάτσου με τον ΜΕΟ έχει δοκιμαστεί στον χρόνο. Ούτε συγκυριακή είναι, ούτε όψιμη, ούτε βέβαια και προεκλογική. Αφήστε τον ΜΕΟ λοιπόν στην ησυχία του.

Τα απόνερα της 12ης Ιουλίου

Ας πιάσουμε όμως σιγά σιγά τα πράγματα από εκεί που τα είχαμε αφήσει και συγκεκριμένα στις τρεις Συνεδριάσεις της 12ης Ιουλίου, που αρχικώς η Πρόεδρος είχε αποφασίσει να αναβάλει τις δύο, αλλά εκ των υστέρων άλλαξε γνώμη, με αποτέλεσμα η Αντιπολίτευση τελικά να προσέλθει μόνον στην Ειδική συνεδρίαση για το θέμα της άδειας ανέγερσης υπεραγοράς στο Νέο Ψυχικό. Για το θέμα αυτό, ο Δήμαρχος είχε διαβάσει μία οργισμένη ανακοίνωση, καταλογίζοντας στους απόντες «ανεύθυνη αντιπολίτευση” και κατηγορώντας τους ότι «υπονομεύουν την λειτουργία του Δήμου”, καθώς επρόκειτο να συζητηθούν θέματα που αφορούσαν επείγουσες ανάγκες εν όψει του καλοκαιριού. Μην σας κουράζουμε αγαπητοί μας Αναγνώστες, μπορείτε να φρεσκάρετε την μνήμη σας ανατρέχοντας στο προηγούμενο Φύλλο μας. Είχαμε μείνει λοιπόν στο ότι οι δύο αναβληθείσες Συνεδριάσεις λοιπόν συμπτύχθηκαν σε μία, με 38 θέματα και η συζήτησή τους προγραμματίσθηκε για τις 17 Ιουλίου.

 Τοξικότητα, η νέα καραμέλα

Προ ημερησίας διατάξεως, τον λόγο έλαβε ο Σύμβουλος Άρης Νάκας, ο οποίος θέλησε να απαντήσει στην ανακοίνωση του Δημάρχου. Δήλωσε ότι η συγκεκριμένη αναφορά περί ανευθυνότητας και υπονόμευσης τον προσβάλλει και επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι τα θέματα δεν ήταν επείγοντα, καθώς εάν ήταν προφανώς δεν θα είχαν φτάσει στο Συμβούλιο στις 12 Ιουλίου, αλλά πολύ νωρίτερα (κάτι που είχαμε επισημάνει και εμείς στα Σχόλιά μας), με τον Δήμαρχο να του απαντά σε υψηλούς τόνους χαρακτηρίζοντας «τοξικότητα” το ότι επανέρχεται στο θέμα αυτό. Εμείς πάλι, έχουμε πραγματικά βαρεθεί τους τελευταίους μήνες να ακούμε την Δημοτική Αρχή να χαρακτηρίζει «τοξικότητα” την όποια απάντηση, επισήμανση ή αντίδραση από την Αντιπολίτευση. Έχει δηλαδή ο Δήμαρχος το δικαίωμα να κατηγορεί σύσσωμη την Αντιπολίτευση για ανευθυνότητα και για συντονισμένες υπονομευτικές ενέργειες, να ανεβάζει εν συνεχεία το θέμα σε σελίδες και προφίλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τους χειροκροτητές να επαυξάνουν σχολιάζοντας «και αυτοί οι άνθρωποι διεκδικούν την ψήφο μας”, αλλά το να απαντήσει κάποιος στις σοβαρές αυτές κατηγορίες είναι «τοξικότητα”; Τι να πει κανείς, έχουν χάσει κι οι λέξεις το νόημά τους.

Είναι μήπως η ένταση το ζητούμενο;

Και βέβαια δικαιώθηκαν όσοι είχαν αντιδράσει για τον προγραμματισμό και των τριών Συνεδριάσεων για την 12η Ιουλίου. Η εξ αναβολής συζήτηση των 38 θεμάτων διήρκεσε αισίως πάνω από 3 ώρες. Αν δηλαδή είχαν όλες πραγματοποιηθεί την ημέρα εκείνη, τα Δημοτικά Συμβούλια θα διαρκούσαν από τις 5 μέχρι τις 8:30μμ και η Ειδική Συνεδρίαση, που ξεκίνησε στις 7μμ και τράβηξε μέχρι τη 1πμ, θα είχε τελειώσει κοντά στα χαράματα. Αναρωτιόμαστε όμως, γιατί πρέπει θέματα αυτονόητα, που στ’ αλήθεια δεν θα έπρεπε να αποτελούν καν θέματα, να μετατρέπονται σε πεδία αντιπαράθεσης; Πόσο δύσκολο θα ήταν οι Συνεδριάσεις να είχαν προγραμματισθεί εξ αρχής για σε δύο διαφορετικά απογεύματα όπως άλλωστε ήταν και το λογικό; Πού αποσκοπεί αυτή η συνεχής προσπάθεια δημιουργίας εντάσεων;

Ντράπηκε και η ντροπή

Μεταξύ των 38 θεμάτων, ήταν και η «Αναβάθμιση των Εγκαταστάσεων του Αθλητικού Κέντρου και Κολυμβητηρίου Νέου Ψυχικού». Στην εισήγησή του ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Γιώργος Παπαχρόνης μας ενημέρωσε ότι το έργο ακόμα δεν έχει παραληφθεί, ενώ στράφηκε εναντίον της Αντιπολίτευσης, λέγοντας ότι κακώς κάποιοι διαμαρτυρήθηκαν για την καταστροφή του δαπέδου του γηπέδου μετά την πρώτη κιόλας χρήση του στα Αθλητικά Δρώμενα τον Ιούνιο, καθώς επρόκειτο περί έργου που δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί. Και κάπου εκεί ξεκίνησε το θέατρο του παραλόγου. Ο Μπάμπης Μπονάτσος, επικεφαλής του Συνδυασμού «συμμετέχω» θύμισε στον Δήμαρχο αυτό που είχαμε ακούσει όλοι εκείνη την βραδιά, ότι καλωσόρισε τους θεατές «στο καινούργιο Αθλητικό Κέντρο», περήφανος για το έργο του, με τον Δήμαρχο να του απαντά επί λέξει: «Δεν καταλαβαίνω γιατί γίνεται τόση κουβέντα, είπα σας καλωσορίζω στο καινούργιο γήπεδο, δεν είπα στο ολοκληρωμένο ανακαινισμένο! Δεν καταλαβαίνω γιατί σας ενοχλεί κάτι καινούργιο, σας ενοχλεί ότι καλωσορίζουμε τον κόσμο, σας ενοχλεί ότι κάνουμε έργα και τους το λέμε; Αν εξαντλείτε την αντιπολιτευτική σας δεινότητα σε τέτοια θέματα, είναι ντροπή». Το τι από όλα αυτά είναι ντροπή, το αφήνουμε στην κρίση σας, αγαπητοί μας Αναγνώστες.

Ελβετικό τυρί

Ο Μπάμπης Μπονάτσος επέμεινε, αναφέροντας ότι μετά την πρώτη μόλις χρήση του δαπέδου, αυτό καταστράφηκε και έγινε «ελβετικό τυρί», με τον Αντιδήμαρχο Δημήτρη Φωτιάδη να του λέει ότι αυτό ήταν κάτι που δεν μπορούσε να προβλεφθεί, φέρνοντάς του ως αντίστοιχο παράδειγμα το νέο γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, που ενώ ήταν καινούργιο, βανδαλίστηκε. Με λίγα λόγια, ο κύριος Φωτιάδης ταύτισε την χρήση του χώρου για την πραγματοποίηση των Αθλητικών Δρώμενων,  την τοποθέτηση δηλαδή καρεκλών στο δάπεδο, με τους βανδαλισμούς και τις καταστροφές από τους χούλιγκανς. Ο δε Δημήτρης Γαλάνης, αφού εξέφρασε την θλίψη του για την χρήση της έκφρασης «ελβετικό τυρί», συμπλήρωσε: «Ανακαινισμένο (σ.σ. και όχι «καινούργιο»;) ήταν το γήπεδο γιατί ήταν βαμμένο, τι φταίω εγώ που μετά ήταν χάλια;». Διότι σύμφωνα με την λογική του Δημάρχου, όταν ένα δάπεδο παρουσιάζει σημαντικές φθορές ή και καταστροφές μετά από μία μόλις χρήση, είναι τουλάχιστον κακοήθεια να προβληματίζεται κανείς και να αναζητά ευθύνες!

 Ενός κακού μύρια έπονται

Τα προβλήματα με τα έργα στο Αθλητικό Κέντρο Νέου Ψυχικού δεν φαίνεται όμως να περιορίζονται στο τρύπιο δάπεδο – αναβαθμισμένο, ανακαινισμένο, καινούργιο ή όπως στα κομμάτια θέλετε να το χαρακτηρίσουμε. Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είδαμε πρόσφατα ανάρτηση αθλουμένης, που επισημαίνει ότι στον χώρο του Κολυμβητηρίου τοποθετήθηκε πλαστικό, υλικό δηλαδή που, όπως λέει, αντενδείκνυται για σημεία όπου συγκεντρώνεται νερό, καθώς ευνοεί την ανάπτυξη μυκήτων. Ακολούθησε και δεύτερη ανάρτηση, με φωτογραφία που φαίνονταν τα νερά να μην αποστραγγίζονται επαρκώς και να περνούν κάτω από το πλαστικό. Εμείς τεχνικοί δεν είμαστε, αναρωτιόμαστε όμως, ο συγκεκριμένος Εργολάβος είναι εξειδικευμένος στην κατασκευή ή διαμόρφωση χώρων γύρω από πισίνες; Γνωρίζει τις ειδικές προδιαγραφές που ίσως πρέπει να πληρούνται; Μετά και το τρύπιο δάπεδο, πρόκειται για το δεύτερο πρόβλημα που διαπιστώνεται. Μήπως θα έπρεπε, αντί να περιμένουμε να παραλάβουμε το σύνολο του έργου (και να τραβάμε ίσως τα μαλλιά μας μετά), να το ελέγξουμε καθώς ολοκληρώνεται τμηματικά;

Έκαστος στο είδος του

Ένα παράδειγμα εξαιρετικής ανακαίνισης είναι το Οικολογικό Πάρκο του Νέου Ψυχικού, που πραγματοποιήθηκε επί Δημαρχίας Δημήτρη Γαλάνη, υπ’ ευθύνη της Προέδρου της ΔΗΚΕΦΙΨ Παυλίνας Πανταζή. Ακόμα θυμόμαστε την ξενάγηση που μας έκανε για το ρεπορτάζ μας. Το έργο ήταν πολύπλοκο και απαιτούσε υψηλή εξειδίκευση, καθώς αποτελείτο από επί μέρους τμήματα, διαφορετικά μεταξύ τους. Η κυρία Πανταζή λοιπόν είχε προβεί σε μία πολύ προσεκτική έρευνα, για να εξασφαλίσει ότι κάθε εταιρεία που θα εμπλεκόταν θα ήταν κατάλληλη, επαρκής και εξειδικευμένη, ούτως ώστε οι δημότες, οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του πάρκου να το χαίρονται και να το απολαμβάνουν για πολλά χρόνια. Αυτή η στάση, εκτός από υπευθυνότητα, επαγγελματισμό και ευσυνειδησία, δείχνει επίσης και σεβασμό στα χρήματα του δημότη και του φορολογούμενου εν γένει. Αυτά που θα έπρεπε να είναι αυτονόητα δηλαδή.

Οχετοί και περιττώματα

Η είδηση ότι υποψήφιος Δήμαρχος σε Δήμο της Πελοποννήσου άφηνε σκουπίδια και περιττώματα στην πόρτα αντιπάλου του προκάλεσε τον αποτροπιασμό πανελληνίως. Στον Δήμο μας, κάποια άλλου είδους «περιττώματα» έκαναν την εμφάνισή τους. Τα ξημερώματα της 25ης Ιουλίου, ρίχτηκαν φέιγ βολάν μαύρα έντυπα που περιείχαν ένα χυδαίο, σεξιστικό και μισογυνιστικό μήνυμα, σχετικό με την προσωπική ζωή συγκεκριμένης υποψηφιότητας. Οι δράστες ρύπαναν με τις βρωμιές τους κεντρικούς δρόμους του Νέου Ψυχικού, αποφεύγοντας βεβαίως τις άλλες δύο Κοινότητες του Δήμου, στις οποίες υπάρχουν παντού κάμερες. Κατάπτυστες ενέργειες θλιβερών ανθρώπων.

Παιδιά ενός ανώτερου Θεού

Οι περισσότεροι από αυτούς που μπαίνουν στην διαδικασία της εκλογικής αναμέτρησης, το κάνουν με γνώμονα την εμπιστοσύνη ή την συμπάθεια στο πρόσωπο του Αρχηγού. Υπάρχουν όμως και κάποιοι, ελάχιστοι θα λέγαμε, αλλά να που υπάρχουν και κυκλοφορούν ανάμεσά μας, για τους οποίους απαραίτητο κριτήριο είναι η προοπτική του δικού τους διορισμού σε διοικητικό πόστο. Αναμένουν λοιπόν έως και την τελευταία στιγμή, ώστε να είναι όσο γίνεται βέβαιοι για το προς τα πού φυσά ο άνεμος πριν ανακοινώσουν την συστράτευσή τους, έχοντας μοναδικό στόχο το να μην βρεθούν στα έδρανα της Αντιπολίτευσης. Άσχετα δηλαδή με το ποιον υποψήφιο θεωρούν ικανό ή άξιο ή -και αυτό είναι ίσως και το χειρότερο- ακόμα και αν θεωρούν συγκεκριμένο υποψήφιο ακατάλληλο, αυτοί θα υποστηρίξουν αυτόν προς το οποίον πιστεύουν ότι γέρνει η ζυγαριά. Κι όλο αυτό βαφτίζεται συνεργασία, «είδα το φως το αληθινό», κοινό όραμα και άλλα τέτοια μεγαλόπνοα.

Μέχρι σήμερα αυτές οι συμπεριφορές αποτελούσαν μεμονωμένες περιπτώσεις και τηρούσαν σε έναν βαθμό τουλάχιστον τα προσχήματα. Για πρώτη φορά όμως πληροφορηθήκαμε ότι συγκεκριμένος Δημοτικός Σύμβουλος δήλωσε ανοικτά και ανερυθρίαστα απευθυνόμενος σε ομάδα υποψηφίων, ότι αυτοί είναι προορισμένοι να διοικούν και όχι να αντιπολιτεύονται. Γι’ αυτό είναι γεννημένοι και αυτό κάνουν καλά, κάτι που άλλωστε αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι ως αντιπολίτευση χωλαίνουν και είναι αδύναμοι. Και δεν φτάνει που το είπε, κάποιοι ενθουσιάστηκαν με την ιδέα, την ενστερνίστηκαν, την βρήκαν πολύ λογική και πράττουν ανάλογα. Τα λένε μεταξύ τους και τα πιστεύουν οι άνθρωποι! Σαν σε ομαδική παράκρουση, κοιτάζονται στον καθρέφτη και βλέπουν έναν γεννημένο Αντιδήμαρχο, μια ανώτερη κάστα υποψηφίου, που μόνο διοικώντας μπορεί να αποδείξει την αξία του.

Λοιπόν, σας έχουμε νέα: η Αντιπολίτευση, για όποιον θέλει να εργαστεί στα σοβαρά για τον τόπο του, είναι σημαντικότερη της Διοίκησης. Γιατί δουλεύεις χωρίς ταμείο κρατικό, χωρίς υπάλληλο πληρωμένο και γιατί με τις δικές σου δυνάμεις διαβάζεις, ενημερώνεσαι και παράγεις έργο, ώστε να πιέσεις και να σπρώξεις την Διοίκηση να πράξει τα δέοντα και τα σωστά. Εκεί ξεχωρίζουν οι άξιοι από τους ανάξιους, οι ικανοί από τους ανίκανους. Και όποιος για αυτό δεν είναι ικανός, τότε δεν είναι ικανός ούτε για την Διοίκηση. Νόμος!

Στην τελική ευθεία

Πέντε εβδομάδες έμειναν λοιπόν για μια ακόμα εκλογική αναμέτρηση. Από την πλευρά μας, ευχόμαστε το διάστημα που απομένει, ο προεκλογικός αγώνας να δοθεί με ευπρέπεια και αλληλοσεβασμό, με παρρησία και ευθύτητα και χωρίς χτυπήματα κάτω από τη μέση. Έχοντας παρακολουθήσει τα τεκταινόμενα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση εδώ και 25 κοντά χρόνια, θα συμβουλεύαμε όλους ανεξαιρέτως τους υποψηφίους να θυμούνται ότι είμαστε τρεις χούφτες τόπος, όλοι γνωριζόμαστε μεταξύ μας, πολλοί εδώ γεννηθήκαμε και άλλοι εδώ έχουμε περάσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μας. Την Δευτέρα μετά τις εκλογές, θα είμαστε πάλι οι ίδιοι άνθρωποι και σίγουρα δεν αξίζει τον κόπο να έχουμε χαλάσει φιλίες και σχέσεις και να βλέπουμε γείτονες και συγκάτοικους ως υποστηρικτές και αντιπάλους.

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις