Αντιπυρική περίοδος 2023

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σύσκεψη στον Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού

Μεσούσης της αντιπυρικής περιόδου, την Τετάρτη 12 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπό τον Δήμαρχο Φιλοθέης Ψυχικού Δημήτρη Γαλάνη, τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας Γιώργο Παπαχρόνη, την Γενική Γραμματέα του Δήμου Αγγέλα Αβούρη, παρουσία του Υποδιοικητή του 9ου Πυροσβεστικού Σταθμού Γρηγόρη Τσοκανά, των εκπροσώπων του Αστυνομικού Τμήματος Φιλοθέης – Ψυχικού και της ιδιωτικής εταιρείας φύλαξης Starguard.

Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η ετοιμότητα του Δήμου εν όψει του κύματος καύσωνα, αλλά και του αυξημένου κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς. Για την έγκαιρη αντιμετώπιση των πιθανών κινδύνων, ο Δήμος έθεσε σε επιφυλακή επτά περιπολικά της εταιρείας Starguard, που θα περιπολούν από τις 10μμ μέχρι τις 6πμ, δύο πυροσβεστικά οχήματα, καθώς και υδροφόρες του Δήμου.

Το 15310, ο αριθμός έκτακτης ανάγκης του Δήμου μας, θα εξυπηρετεί τα αιτήματα και τις ανάγκες των κατοίκων όλο το 24ωρο, ενώ και το Επιχειρησιακό Κέντρο της Starguard θα βρίσκεται στη διάθεση των κατοίκων στο τηλ. 2111900950.

Σε περίπτωση που οι πολίτες αντιληφθούν πυρκαγιά, θα πρέπει να τηλεφωνήσουν αμέσως στο 199, τον αριθμό κλήσης του Πυροσβεστικού Σώματος.

Να θυμίσουμε ότι ακόμα και στην περίπτωση που το κινητό τηλέφωνο δεν έχει σύνδεση, είναι πάντοτε δυνατή η κλήση του 112, του πανευρωπαϊκού αριθμού έκτακτης ανάγκης.

Ειδικότερα, εν όψει του αυξημένου κίνδυνου εκδήλωσης πυρκαγιών, οι κάτοικοι του Δήμου μας καλούνται να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί και συγκεκριμένα:

– να αποφεύγουν οποιαδήποτε υπαίθρια δραστηριότητα θα μπορούσε να προκαλέσει πυρκαγιά

– σε περίπτωση εκτέλεσης εργασιών υπαίθρου, να ακολουθούν τις οδηγίες των κατά τόπους Πυροσβεστικών Υπηρεσιών για την πρόληψη και τον ημερήσιο κίνδυνο πυρκαγιάς

– να συμβουλευθούν τις ιστοσελίδες του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας www.civilprotection.gr και του Πυροσβεστικού Σώματος www.fireservice.gr και να ενημερωθούν για τις οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το top-nea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις