Δημοτικά Σχόλια

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

ΣΧΟΛΙΑ

Σχολιάζουν η Όλγα Μενεμενόγλου και η Λυδία Λέκκα

Το θερμόμετρο ανεβαίνει επικίνδυνα

Η στήλη των Σχολίων μας συντάσσεται σε συνθήκες καύσωνα, κυριολεκτικά και μεταφορικά. Γιατί σαν να μην μας φτάνει η εξωτερική θερμοκρασία, που έχει πάρει την ανιούσα και μας σπρώχνει στα όρια των αντοχών μας, έχουμε και τον Δήμο που πλέον έχει μετατραπεί σε ένα καζάνι που βράζει, με την οργή να ξεχειλίζει και τις καταγγελίες να εκτοξεύονται από και προς πάσα κατεύθυνση σε καθημερινή πλέον βάση. Έχουμε χάσει τη μπάλα, αγαπητοί μας αναγνώστες, καθώς από δεκαπενθήμερο σε δεκαπενθήμερο τα γεγονότα είναι τόσα πολλά, που δεν ξέρουμε πια τι να πρωτοσχολιάσουμε.

Πόσες συνεδριάσεις χωράνε σε ένα απόγευμα;

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν με το πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο της 12ης Ιουλίου. Ή μάλλον, με τα δύο Δημοτικά Συμβούλια της 12ης Ιουλίου, που τελικά έγιναν δύο Δημοτικά Συμβούλια και μία Ειδική Συνεδρίαση. Πώς λέμε «Τέσσερεις γάμοι και μια κηδεία»; Αυτό.

Μπερδευτήκατε; Να σας ξεμπερδέψουμε: θα θυμάστε ότι εδώ και οκτώ περίπου μήνες, τον Δήμο μας τον απασχολεί η άδεια ανέγερσης της υπεραγοράς στο Νέο Ψυχικό στο πρώην κτήριο της Miele, που είχε προεγκριθεί και εν συνεχεία εκδοθεί από την ΥΔΟΜ του Δήμου και για την οποία οι Αντιδήμαρχοι Δημήτρης Φωτιάδης και Ελένη Ζέππου είχαν ζητήσει και επιτύχει την παύση των εργασιών. Για αυτό το τόσο σημαντικό, αλλά νομικά και πολεοδομικά πολύπλοκο θέμα, που εντάσσεται στην γενικότερη προσπάθεια διαφύλαξης της οικιστικής φυσιογνωμίας των Προαστίων μας, έχουν κατά καιρούς γίνει τοποθετήσεις εκτός ημερησίας διατάξεως κυρίως από τον Αντιδήμαρχο Δημήτρη Φωτιάδη, που υπερέβαιναν σε διάρκεια την μία ώρα.

Η Αντιπολίτευση λοιπόν είχε επανειλημμένα ζητήσει μία Ειδική Συνεδρίαση με αντικείμενο την αναλυτική ενημέρωση του Σώματος για την πορεία του συγκεκριμένου θέματος, αλλά και για θέματα σχετικά με τον ΝΟΚ, για την εξαίρεση του Νέου Ψυχικού από την νομοθετική ρύθμιση για το Ψυχικό και τη Φιλοθέη, καθώς και για τις άδειες που έχουν προεγκριθεί πριν από την δημοσίευση της ευνοϊκής αυτής τροπολογίας.

Στις 27 Ιουνίου, λάβαμε δύο προσκλήσεις για τις 12 Ιουλίου: η μία αφορούσε το Τακτικό Δημοτικό Συμβούλιο στις 6μμ, με 24 μάλιστα θέματα και η δεύτερη, την Ειδική αυτή Συνεδρίαση, για τις 7μμ. Ακούσαμε ότι τα 24 θέματα του Συμβουλίου ήταν ήσσονος σημασίας -και ίσως κάποια και να ήταν. Πλην όμως μετά από τόσα χρόνια στο κουρμπέτι, σχετικοί και άσχετοι γνωρίζουν πολύ καλά ότι σε προεκλογική περίοδο τα ήσσονος σημασίας εύκολα γίνονται μείζονος, ενώ οι εκτός ημερησίας διάταξης παρεμβάσεις και ερωτήσεις είναι ο κανόνας και όχι η εξαίρεση. Με λίγα λόγια, η συζήτηση των θεμάτων του Συμβουλίου των 6μμ θα άρχιζε πιθανότατα κατά τις 7.30μμ, θα τελείωνε στην καλύτερη των περιπτώσεων στις 9.30μμ και η Ειδική Συνεδρίαση θα μετατρεπόταν σε ολονυκτία.

Από τις 27 Ιουνίου λοιπόν, όποιος διέθετε την στοιχειώδη νοημοσύνη και κοινή λογική, είχε αντιληφθεί τι μας περίμενε. Εξ όσων γνωρίζουμε, επισήμως τουλάχιστον, δεν υπήρξε καμία αντίδραση είτε από την Συμπολίτευση είτε από την Αντιπολίτευση.

Και σαν οι δύο συνεδριάσεις να μην ήσαν αρκετές, στις 7 Ιουλίου λάβαμε πρόσκληση για μία ακόμα Συνεδρίαση και πάλι για τις 12 Ιουλίου, για τις 5μμ, με 14 ακόμα θέματα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θεμάτων που θα συζητούνταν πριν από την Ειδική Συνεδρίαση στα 38!

Και πάλι όμως, επισήμως τουλάχιστον (το τονίζουμε αυτό), ουδεμία αντίδραση υπήρξε. Όταν εμείς εκφράσαμε την απορία μας προφορικά και κατ’ ιδίαν σε κάποιους Συμβούλους, οι μεν της Συμπολίτευσης μας απαντούσαν γελώντας «ας μην βάλουν εκτός ημερησίας θέματα και ας τα περάσουν όλα στα γρήγορα για να τελειώνουμε», οι δε της Αντιπολίτευσης περιορίζονταν στο να γκρινιάζουν αναμεταξύ τους και να αναθεματίζουν τον Δήμαρχο και την Πρόεδρο. Επί της ουσίας όμως, αντίδραση καμία!

Η αποφράδα ημέρα

Και φτάνουμε στο απόγευμα της 12ης Ιουλίου. Πήραμε τα νεράκια μας, τους καφέδες μας, το δισάκι μας και τις προμήθειές μας και γύρω στις 5.15μμ φτάσαμε στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, για να βρούμε εκεί μόνον τους Δημοτικούς Συμβούλους της διοικούσας παράταξης και κάποιους υποψηφίους από το Προάστιο Πρότυπο που είχαν προσέλθει ως ακροατήριο. Η Αντιπολίτευση απουσίαζε σύσσωμη και όπως μας ενημέρωσαν οι παρόντες, οι Σύμβουλοί της θα προσέρχονταν μόνον για την Ειδική Συνεδρίαση. Πράγματι, στις 7 παρά, άρχισαν σιγά-σιγά να εμφανίζονται.

Η απουσία είχε τελικά εξήγηση!

Ξεκίνησε λοιπόν η Συνεδρίαση στις 7μμ και αφού διαβάστηκαν ονόματα και θέματα, ζήτησε τον λόγο ο Δήμαρχος και διάβασε μια ανακοίνωση, στην οποία κατήγγειλε την «ανεύθυνη Αντιπολίτευση» και απέδιδε την απουσία της από τις δύο προηγούμενες συνεδριάσεις σε «συντονισμένες ενέργειες» που «υπονομεύουν την λειτουργία του Δήμου».

Ο επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης Παντελής Ξυριδάκης έλαβε άμεσα τον λόγο για να απαντήσει επί προσωπικού και εμείς μείναμε με το στόμα ανοικτό!

Διότι ο πρώην Δήμαρχος είπε ότι το ίδιο εκείνο πρωί, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κλαίρη Σινανιώτη τον είχε ειδοποιήσει ότι οι δύο πρώτες Συνεδριάσεις (των 5 και 6μμ) θα αναβάλλονταν και θα πραγματοποιείτο μόνον η Ειδική, στις 7μμ. Και ενώ ο ίδιος είχε ενημερώσει σχετικά τους Συμβούλους της Αντιπολίτευσης, στις 4μμ τον ξανακάλεσε η Πρόεδρος για να του πει ότι τελικά θα γίνουν, επειδή εν τω μεταξύ η Διοικούσα Παράταξη είχε εξασφαλίσει την πλειοψηφία, με τον κύριο Ξυριδάκη να της απαντά ότι δεν είναι δυνατόν να ενημερώνει τελευταία στιγμή και να απαιτεί την συμμόρφωση της Αντιπολίτευσης.

Επ’ αυτών δεν ακούσαμε κάποια αντίρρηση ή αμφισβήτηση από την Πρόεδρο, η οποία απάντησε άλλα των άλλων, ότι ο λόγος που η Ειδική Συνεδρίαση είχε προγραμματισθεί για τις 7μμ ήταν επειδή τότε ήταν δυνατή η προσέλευση των Τεχνικών και Νομικών συμβούλων.

Για όλα φταίνε… τα κουκιά

Ειλικρινώς δεν πιστεύουμε τα αυτιά μας με αυτά που ακούμε: είναι δυνατόν να λέγεται μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι το αν θα γίνει η Συνεδρίαση εξαρτάται από την εκ προοιμίου εξασφάλιση της πλειοψηφίας; Τι ακριβώς να υποθέσουμε δηλαδή; Ότι η Πρόεδρος αρχικά ανέβαλε τις δύο συνεδριάσεις επειδή θεωρούσε ότι δεν της έβγαιναν τα… κουκιά; Και πώς όταν τελικά θεώρησε ότι είχε την πλειοψηφία, άλλαξε γνώμη και αποφάσισε να τις πραγματοποιήσει; Και πώς ακριβώς εξασφάλισε την πλειοψηφία εκ των προτέρων; Κάλεσε τους Συμβούλους στο τηλέφωνο και διεξήγαγε ατύπως την ψηφοφορία; Και όλα αυτά τα τόσο δημοκρατικά ακούγονται μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο και δεν ανοίγει ρουθούνι; Είμαστε με τα καλά μας;

«Ταξίδι μεγάλης μέρας μέσα στην νύχτα»

Ο τίτλος του γνωστού θεατρικού έργου του Ευγένιου Ο Νηλ ταιριάζει γάντι στην Ειδική Συνεδρίαση, που ξεκίνησε κανονικά στις 7μμ και τελείωσε κοντά 1πμ της επόμενης μέρας, δικαιώνοντας όσους θεωρούσαν ατυχή -επιεικώς- τον προγραμματισμό της μετά από δύο Δημοτικά Συμβούλια. Φανταστείτε δηλαδή και να είχαν πραγματοποιηθεί οι δύο προηγούμενες συνεδριάσεις με τα 38 θέματα, τι ώρα θα ξεκινούσε η Ειδική και μέχρι τι ώρα θα τραβούσε. Όπως πολύ σωστά επεσήμανε ο Παντελής Ξυριδάκης, μόνον για να ληφθούν παρουσίες και απλά για να διαβαστούν όλα αυτά τα θέματα, θα χρειάζονταν τουλάχιστον δύο με τρεις ώρες.

Το αποκορύφωμα ήταν ότι κατά τις 9.30μμ, ενόσω ακόμα συζητείτο το θέμα του ΝΟΚ και πριν ξεκινήσει η ενημέρωση για το LIDL, ο δικηγόρος Βασίλης Παπαδημητρίου που εκπροσωπεί τον Δήμο, δήλωσε ότι πρέπει να αποχωρήσει γιατί θέλει να γυρίσει στο σπίτι του. Διέκοψε λοιπόν την συζήτηση για τον ΝΟΚ, μίλησε 10 λεπτά για το LIDL και σηκώθηκε κι έφυγε. Κι έμειναν οι Σύμβουλοι κι ο Δήμαρχος να ενημερώνονται μεταξύ τους.

Και βέβαια για μία ακόμη φορά δεν ακούσαμε κανέναν Σύμβουλο να λέει το αυτονόητο: Κύριοι, όταν μας υποχρεώνετε να ξεκινήσουμε στις 7μμ, επειδή δεν μπορείτε να έρθετε νωρίτερα, το λιγότερο που έχετε να κάνετε είναι να παραμείνετε όσο διαρκεί η Συνεδρίαση!

Αλήθεια, οι εξειδικευμένοι αυτοί συνεργάτες, που για τις υπηρεσίες τους πληρώνονται από τον Δήμο, πόσο δύσκολο θα ήταν να βρουν ΕΝΑ απόγευμα, να έρθουν σε μια λογική ώρα, π.χ. στις 5μμ και να ενημερώσουν το Συμβούλιο; Και να καθίσουν και τρεις και τέσσερεις ώρες αν χρειαστεί!

Σε αντίθεση με τον δικηγόρο του Δήμου, ο δικηγόρος του ΜΕΟ Νέου Ψυχικού Βασίλης Μπραβάκος, που χειρίζεται την υπόθεση του LIDL για λογαριασμό του Συλλόγου, παρέμεινε μέχρι τέλους στην συνεδρίαση περιμένοντας υπομονετικά για να λάβει τελικά τον λόγο λίγο πριν τα μεσάνυχτα.

Έφυγαν και οι Αντιδήμαρχοι

Με το που ξεκίνησε η συζήτηση για το LIDL, από την Συνεδρίαση αποχώρησαν και τρεις Νεοψυχικιώτες Αντιδήμαρχοι -η Ζαφειρίνα Καρατζά, η Έλση Δημουλά και ο καθ’ ύλην αρμόδιος και πολιτικός προϊστάμενος της Πολεοδομίας Γιώργος Παπαχρόνης. Και βέβαια δεν βρέθηκε ούτε ένας από την Αντιπολίτευση να διαμαρτυρηθεί, πόσο μάλλον να απαιτήσει να παραμείνει εκεί αν μη τι άλλο ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος.

Το θέατρο του παραλόγου

Για το θέμα του LIDL λοιπόν, σύσσωμο το Συμβούλιο συμφώνησε ότι κακώς προεγκρίθηκε η άδεια από την ΥΔΟΜ του Δήμου, με τον Διευθυντή της Υπηρεσίας να υπεραμύνεται των ενεργειών του. Όπως προέκυψε κατά την συζήτηση, πέρα από τις όποιες πολεοδομικές ασυμφωνίες -για να το θέσουμε κομψά- σχετικά με τις χρήσεις γης, αλλά και για το κατά πόσο επιτρέπεται να χτιστούν στο συγκεκριμένο οικοδομικό τετράγωνο τόσες χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα, οι αιτούντες δεν είχαν συμπεριλάβει στην αίτηση της Άδειας ούτε καν περιβαλλοντολογικές μελέτες, για την επιβάρυνση που θα επέφερε στην περιοχή η υπεραγορά, που μάλιστα φιλοδοξούσαν να είναι από τις μεγαλύτερες της αλυσίδας στην Ελλάδα, όπως αποκάλυψε ο Αντιδήμαρχος Δημήτρης Φωτιάδης.

Επιπλέον, όπως προέκυψε κατά την συζήτηση, οι Αντιδήμαρχοι Ελένη Ζέππου και Δημήτρης Φωτιάδης, που είχαν προχωρήσει σε προσφυγή ζητώντας την παύση των εργασιών, αποδεδειγμένα δεν ενημερώθηκαν εγκαίρως για την συζήτηση της υπόθεσης στο Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων (ΣΥΠΟΘΑ), παρά το γεγονός ότι ο Διευθυντής της ΥΔΟΜ ήταν ενήμερος, με αποτέλεσμα να μην προσέλθουν στην συζήτηση εγκαίρως και να καταθέσουν τις προτάσεις τους με καθυστέρηση. Παρ’ όλα αυτά όμως, τόσο ο Δήμαρχος όσο και ο Δημήτρης Φωτιάδης, που μίλησαν σχετικά, έπλεξαν το εγκώμιο του Διευθυντή της Υπηρεσίας, ενώ οι πολλοί Σύμβουλοι κουνούσαν συγκαταβατικά τα κεφάλια τους.

Επιπλέον, όπως απεκάλυψε ο δικηγόρος του ΜΕΟ Βασίλης Μπραβάκος, την ημέρα που είχε ορισθεί η εκδίκαση της αίτησης ακύρωσης που είχε καταθέσει ο ΜΕΟ κατά της Άδειας, το δικαστήριο αναβλήθηκε, επειδή ο Δήμος δεν είχε καταθέσει τις απόψεις του, όπως απαιτείται από την διαδικασία.

Μαύρα τα μαντάτα από το ΣΥΠΟΘΑ

Και μια και ο λόγος περί ΣΥΠΟΘΑ, με έκπληξη διαβάσαμε το Σάββατο 15 Ιουλίου στο facebook, ένα σχόλιο της Αντιδημάρχου Ελένης Ζέππου στο μπλογκ «Νέο Ψυχικό-Φιλοθέη-Ψυχικό», όπου ούτε λίγο ούτε πολύ, ανακοίνωσε ότι το ΣΥΠΟΘΑ απέρριψε την αίτηση παύσης εργασιών που είχαν καταθέσει οι δύο Αντιδήμαρχοι. Και εδώ πρέπει να πούμε ότι δεν έχουμε λάβει κάποια σχετική επίσημη ενημέρωση από τον Δήμο για το θέμα. Αν ισχύει κάτι τέτοιο όμως, κλαύ’ τα Χαράλαμπε… Μήπως τελικά είχε δίκιο η Σύμβουλος της Αντιπολίτευσης Κατερίνα Αλεξοπούλου, που εξ αρχής ήταν αντίθετη με την προσφυγή στο ΣΥΠΟΘΑ; Και δεν είναι κάποια τυχαία Σύμβουλος, δέκα και πλέον χρόνια ήταν η ίδια μέλος του ΣΥΠΟΘΑ. Αλλά κάποιοι επέλεξαν να αγνοήσουν τις συμβουλές της. Ίδωμεν!

Ο πόλεμος των ανακοινώσεων

Για την ανακοίνωση του Δημάρχου σχετικά με την απουσία της Αντιπολίτευσης από τις δύο πρώτες συνεδριάσεις, τα είπαμε παραπάνω. Μετά την ανάγνωσή της στην Ειδική Συνεδρίαση, η ανακοίνωση ανέβηκε σχεδόν αμέσως στην σελίδα του Προαστίου Προτύπου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Καθώς όμως δεν υπήρχε η παραμικρή αναφορά στην προσέλευση της Αντιπολίτευσης στην Ειδική Συνεδρίαση, κάποιοι διαβάζοντάς την, έβγαλαν το συμπέρασμα ότι προφανώς η Αντιπολίτευση είχε απαξιώσει να προσέλθει γενικότερα και δεν παρέλειψαν να σχολιάσουν το θέμα ειρωνικά, χωρίς να φροντίσουν να διαπιστώσουν τι είχε συμβεί.

Στα περί «ανεύθυνης αντιπολίτευσης» ο επικεφαλής της παράταξης «συμμετέχω» και υποψήφιος Δήμαρχος Μπάμπης Μπονάτσος απήντησε με δική του ανακοίνωση στις 14 Ιουλίου, καταγγέλλοντας τις «μεθοδεύσεις» του Δημήτρη Γαλάνη, που αφού δεν έκανε τίποτα για να εμποδίσει την έκδοση της επίμαχης Άδειας του LIDL, αφού επί επτά μήνες κωφεύει στα αιτήματα της Αντιπολίτευσης το θέμα να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο, όταν τελικά αναγκάστηκε να πραγματοποιήσει την Ειδική Συνεδρίαση μετά από τις πιέσεις της Αντιπολίτευσης, «φόρτωσε το Συμβούλιο με δύο επιπλέον Συνεδριάσεις», ανακαλώντας τες την ίδια μέρα και εν συνεχεία επαναφέροντάς τες τελευταία στιγμή, μόνο και μόνο για να τορπιλίσει την συζήτηση.

Τι να πούμε κι εμείς, ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του.

Κατεπείγοντα θέματα και κρίσιμες υποθέσεις

Διαβάζοντας με προσοχή την ανακοίνωση του Δημάρχου, μας έκανε εντύπωση ότι μεταξύ των θεμάτων που ανέφερε ότι θα συζητούνταν στο Δημοτικό Συμβούλιο ήταν και η «έκτακτη πρόσληψη προσωπικού με στόχο την αντιμετώπιση κατεπειγουσών αναγκών, λόγω καλοκαιριού, στην υπηρεσία πρασίνου (αποψιλώσεις για πυροπροστασία κλπ)». Στις 12 Ιουλίου περιμένουμε να συζητήσουμε για τις κατεπείγουσες ανάγκες λόγω καλοκαιριού και τις αποψιλώσεις για την πυροπροστασία; Εκτός και αν δεν καταλάβαμε καλά και συζητούν ήδη για το 2024.

Σε κάθε περίπτωση, οι Συνεδριάσεις που δεν έγιναν, συγχωνεύθηκαν και προγραμματίστηκαν για την Δευτέρα 17 Ιουλίου.

Κόλακες και χειροκροτητές

Και φυσικά κάτω από τις διάφορες ανακοινώσεις και αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σπεύδουν οι τακτικοί χειροκροτητές είτε να υπερθεματίσουν, είτε να εκδηλώσουν την υποστήριξή τους. Κάποιοι δε, γράφουν τέτοια πράγματα, που κάνουν και τον πιο καλοπροαίρετο να αναρωτηθεί εάν είναι τόσο χαμηλή η νοημοσύνη τους ή απλά υποτιμούν τόσο βάναυσα την νοημοσύνη των συνομιλητών τους, αλλά και όσων τυχαίνει να διαβάσουν τα σχόλιά τους.

Ένα τέτοιο παράδειγμα μας έδωσε δυστυχώς και η Ζαφειρίνα Καρατζά, πρώην Αντιδήμαρχος Οικονομικών (αλήθεια, γιατί παραιτήθηκε τόσο γρήγορα;) και νυν Αντιδήμαρχος Παιδείας, η οποία σχολιάζοντας ανάρτηση σχετικά με την αποχώρηση των τριών νεοψυχικιωτών Αντιδημάρχων από την Συνεδρίαση, επικαλέστηκε δημοσίως το ότι έπρεπε να κοιμίσει το παιδί της και κατέληξε «2 ώρες καθόμασταν και περιμέναμε, αν είχαν το οποιοδήποτε θέμα για τα συμβούλια των 17:00 και των 18:00 ας ενημέρωναν εκ των προτέρων και ας ζητούσαν να γίνει ξεχωριστά των 19:00. Λυπάμαι…». Σοβαρά τώρα; Αφού ούτως ή άλλως 7μμ θα ξεκινούσε η Ειδική Συνεδρίαση. Τι σχέση έχει η αποχώρησή της με την απουσία της Αντιπολίτευσης στις 5 και στις 6μμ. Ή δεν κατάλαβε τι έγραψε, ή δεν κατάλαβε τι έγινε. Σε κάθε περίπτωση, λυπούμαστε κι εμείς.

Εκτός βέβαια από την κυρία Καρατζά, που τουλάχιστον ήταν μέχρι κάποια ώρα στην Συνεδρίαση, δεν δίστασαν να εκφράσουν άποψη, ορισμένοι μάλιστα και με βαρείς χαρακτηρισμούς και άνθρωποι που όχι μόνον δεν ήσαν παρόντες, αλλά δεν γνωρίζουν καν τα θέματα.

Αξιέπαινες παρουσίες

Στον αντίποδα, με χαρά βλέπουμε να προσέρχονται για να παρακολουθήσουν τα Δημοτικά Συμβούλια υποψήφιοι από όλους τους Συνδυασμούς: την Σοφία Σολιδάκη και την Μαριλένα Μανιατοπούλου από το Προάστιο Πρότυπο, τον Βαγγέλη Γιαννακόπουλο από την Πράξη, τον Βασίλη Λιάπη και την Φίλια Ανδρουτσοπούλου από το «συμμετέχω». Και είναι όλοι τους αξιέπαινοι, καθώς τα Δημοτικά Συμβούλια αποτελούν την καλύτερη ευκαιρία ενημέρωσης, αλλά και εξοικείωσης των υποψηφίων με πρόσωπα, θέματα και διαδικασίες.

«Τίνος είναι βρε γυναίκα το παιδί;»

Ο λόγος για την ΥΔΟΜ, την περίφημη Πολεοδομία του Δήμου. Που αφ’ ενός μεν την βλέπουμε να φιγουράρει σε όλα ανεξαιρέτως τα προεκλογικά βίντεο και τους απολογισμούς του έργου του Δημήτρη Γαλάνη, που καμαρώνει για την δημιουργία της, πλην όμως όταν έρχεται η ώρα των ευθυνών για τα πεπραγμένα της Υπηρεσίας, εμφανίζεται αγνώστου πατρός. Σε ό,τι αφορά το θέμα του LIDL και της συζήτησης της υπόθεσης στο ΣΥΠΟΘΑ, ο Δήμαρχος υποστήριξε ότι η κλήτευση απευθυνόταν στην Υπηρεσία και όχι στον Δήμο και ως εκ τούτου, θεώρησε φυσιολογικό το ότι δεν είχε ενημερωθεί. Ο Σύμβουλος Άρης Νάκας έκπληκτος αναρωτήθηκε, με ποια λογική οι Διευθύνσεις των Υπηρεσιών δεν αναφέρονται στον Δήμαρχο και μάλιστα για θέματα κομβικής σημασίας.

Επτά μήνες απλήρωτοι!

Η ΥΔΟΜ όμως φαίνεται να μην υπάγεται στην ευθύνη του Δήμου και σε ένα ακόμα πολύ σημαντικό ζήτημα: οι υπάλληλοι της Υπηρεσίας, που προσλήφθηκαν μέσω της Αναπτυξιακής Εταιρείας των Δήμων Φιλοθέης-Ψυχικού και Παπάγου-Χολαργού, έχουν μείνει απλήρωτοι από την αρχή του 2023, ενώ αντίστοιχα οι υπάλληλοι της ΥΔΟΜ του Παπάγου-Χολαργού πληρώνονται κανονικά. Η απαράδεκτη αυτή κατάσταση αποκαλύφθηκε την Δευτέρα 3 Ιουλίου, όταν οι απλήρωτοι υπάλληλοι δεν προσήλθαν στην Υπηρεσία τους, προφανώς ως ένδειξη διαμαρτυρίας.

Το θέμα πήρε διαστάσεις, καθώς ο υποψήφιος Δήμαρχος Μπάμπης Μπονάτσος έκανε μία ανάρτηση μιλώντας για «λουκέτο» στην Πολεοδομία. Και καθώς την επόμενη μέρα οι υπάλληλοι πήγαν για δουλειά, η Δημοτική Αρχή βρήκε την ευκαιρία να μιλήσει για ψέματα και fake news.

Μέχρι σήμερα, 15 Ιουλίου, μπορεί να έχουν επιστρέψει οι υπάλληλοι στις θέσεις τους, παραμένουν όμως απλήρωτοι, με Δήμο και Αναπτυξιακή να ρίχνουν ο ένας στον άλλον το μπαλάκι της ευθύνης, χωρίς να λύνεται το πρόβλημα, το οποίο δεν ξέρουμε και πώς ξεκίνησε. Διότι τους πρώτους τουλάχιστον μήνες, πληρώθηκαν κανονικά. Και σήμερα, οι υπάλληλοι στον Δήμο Παπάγου-Χολαργού αμείβονται, αλλά στον δικό μας όχι. Πώς και γιατί προέκυψε πρόβλημα; Και κυρίως, πώς ζουν αυτοί οι άνθρωποι επτά μήνες; Πώς έκαναν Πάσχα; Πώς πληρώνουν τους λογαριασμούς τους;

Ομαδικές μεταγραφές από τη Συμμαχία Πολιτών στο «συμμετέχω»

Την Τετάρτη 12 Ιουλίου δέκα πρωτοκλασάτα στελέχη της Συμμαχίας Πολιτών ανακοίνωσαν την συστράτευσή τους με το «συμμετέχω» και την υποστήριξη της υποψηφιότητας του Μπάμπη Μπονάτσου για την Δημαρχία. Μετά την Μάρω Τρέζου, που είχε ανακοινώσει την υποψηφιότητά της στις 3 Ιουλίου, σειρά πήραν η Κατερίνα Αλεξοπούλου, ο Βύρων Σαμαρόπουλος, η Νέλλη Λάβδα, ο Βασίλης Γιαννίκος, ο Δημήτρης Διαμαντόπουλος, ο Παναγής Καρέλλας, ο Θεόδωρος Μπούρας, ο Γιώργος Καρράς, ο Νίκος Πλυτάς και ο Τέλης Εξάρχου. Αναμένουμε να δούμε ποιοι από αυτούς θα είναι και υποψήφιοι.

Καλό καλοκαίρι!

Μ’ αυτά και μ’ εκείνα, φτάσαμε αισίως στα μέσα του καλοκαιριού. Τα Τοπικά Νέα σας αποχαιρετούν προσωρινά. Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, το επόμενο Φύλλο μας θα κυκλοφορήσει στο τέλος του Αυγούστου. Μέχρι τότε, σας ευχόμαστε καλό καλοκαίρι!

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το top-nea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις