Ψηφίζουμε για το 2ο Γυμνάσιο Νέου Ψυχικού!

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

«Δημιουργούμε έναν Καλύτερο Κόσμο»

Το 2ο Γυμνάσιο Νέου Ψυχικού συμμετέχει φέτος στον 6ο Πανελλήνιο Σχολικό Διαγωνισμό Bravo Schools «Δημιουργούμε έναν Καλύτερο Κόσμο», που απευθύνεται σε μαθητές της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε όλη την Ελλάδα.

Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός εντάσσεται στην πρωτοβουλία «in action for a better world – Δημιουργούμε έναν καλύτερο κόσμο» και υλοποιείται σε συνεργασία με το Μεγαλύτερο Μάθημα του Κόσμου (World’s Largest Lesson – ένα αναγνωρισμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης από τον ΟΗΕ), την UNICEF και την UNESCO σε διεθνές επίπεδο.

Στοχεύει στην ανάδειξη των πιο ολοκληρωμένων εκπαιδευτικών προσεγγίσεων και δράσεων για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και σκοπός του προγράμματος είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των μαθητών στους στόχους αυτούς, με όραμα τη διαμόρφωση των ενεργών πολιτών του αύριο οι οποίοι θα αναλάβουν δράση για τη μεγάλη αλλαγή στον πλανήτη μας μέχρι το 2030.

Το 2ο Γυμνάσιο Νέου Ψυχικού συμμετέχει με το πρόγραμμα  “Διαφωνούμε …συμφωνώντας” (Συνεργαζόμαστε για την αποφυγή και επίλυση συγκρούσεων: σχολική διαμεσολάβηση μεταξύ ομηλίκων) που υλοποιήθηκε από τις εκπαιδευτικούς Αντωνίου Ζαχαρούλα, Κασσάρα Γαρυφαλλιά και Παπαδοπούλου Αναστασία και η υποψηφιότητά του υποβλήθηκε στην κατηγορία εφαρμοσμένων σεναρίων/καινοτόμων προγραμμάτων και συνδέθηκε με το Στόχο 4 (ποιοτική εκπαίδευση). Η παρουσίαση των καλύτερων προγραμμάτων και δημιουργιών καθώς θα πραγματοποιηθεί σε ετήσια εκδήλωση του φορέα διοργάνωσης, Quality Net Foundation.

Σας καλούμε να  υποστηρίξετε, να ψηφίσετε και  να αναδείξετε τη συμμετοχή του σχολείου μας μέσω της ανοιχτής ψηφοφορίας κοινού, δεδομένου ότι το 40% της αξιολόγησης της δράσης  προέρχεται από αυτήν. Με την ψήφο σας η δράση του σχολείου μας μπορεί να γίνει το κέντρο ενημέρωσης και αφύπνισης της τοπικής κοινωνίας και να ανακηρυχθεί ως ένας από τους Πρεσβευτές των 17 Παγκόσμιων Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης!

Η τελική ημερομηνία για την ψηφοφορία είναι η 28η Μαΐου 2023 και ψηφίζουμε εδώ: https://bravo-schools.inactionforabetterworld.com/voting-by-school/2o-gymnasio-neoy-psyxikoy.1832.html

Η ΣΤΗΡΙΞΗ ΟΛΩΝ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ!

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το top-nea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις