«Πράσινο & Μωβ»

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Ένα νέο κόμμα στις Βουλευτικές και Αυτοδιοικητικές Εκλογές

πράσινο μωβ

Δύο Νεοψυχικιώτες υποψήφιοι στον Βόρειο Τομέα

Την Κυριακή 23 Απριλίου στις 6 το απόγευμα πραγματοποιήθηκε στο Blue Bell η πρώτη συνάντηση των στελεχών του νέου κόμματος «Πράσινο & Μωβ».

Μια νέα πολιτική συμμαχία με οικολογικό και φεμινιστικό «χρώμα», που αναδεικνύει ζητήματα κοινωνικής δικαιοσύνης σε συνδυασμό με τη φιλοζωία και τις δράσεις για τη βελτίωση των συνθηκών της καθημερινότητας. Ο VOLT και ο πράσινος και μωβ οικολογικός του κλώνος, είναι ένα γνήσια ευρωπαϊκό και ευρωπαϊστικό κόμμα.

«Πράσινο + Μωβ» λοιπόν το όνομα του νεοσύστατου κόμματος, στο οποίο μετέχουν τα εξής επτά σχήματα: Οικολόγοι Πράσινοι, Πράσινοι, Κόμμα Πειρατών, Πράσινοι – Αλληλεγγύη, Κόμμα για τα Ζώα, Βολτ και το Οικοφεμινιστικό κίνημα «Κύκλος», με κοινές προγραμματικές θέσεις και οργανωτικό πλαίσιο αρχών. Στόχος του όχι μόνο να μπει στη Βουλή αλλά και να συμβάλει σε ένα βιώσιμο παρόν και μέλλον για όλους και όλες και χωρίς να ξεχνούν τους νέους και τις νέες. Και, όπως λένε πάνω απ’ όλα, η προσπάθειά τους είναι να κάνουν πράξη την θέση τους για τον διάλογο, την συνεργασία και την αλληλοαποδοχή. Το έχουν ήδη κάνει και έξω από τα σύνορα της χώρας μας, στο Ευρωκοινοβούλιο, όπου ευρωβουλευτές που εκπροσωπούν τρία από τα κόμματα που συμμετέχουν στη συμμαχία «Πράσινο & Μωβ» συνεργάζονται εδώ και χρόνια σε κοινό σχήμα.

Η πρόσκλησή για την συμμετοχή μας στην όμορφη αυτή πολιτική εκδήλωση ήρθε από την Νατάσα (Αναστασία) Πρωτοψάλτη, συντοπίτισσά μας, Εκπαιδευτικός – Εμπειρογνώμων για θέματα Νεολαίας. Μάλιστα η Νατάσα έχει συμβάλει στην δημιουργία και την σύνταξη του Προγράμματός τους στο σοβαρό θέμα της Παιδείας. Πρόκειται για έναν άνθρωπο ανοιχτόμυαλο με ιδιαίτερη εμπειρία στην δουλειά της. Αξίζει να αναφέρουμε ότι κατά την διάρκεια της θητείας της στο Υπουργείο Παιδείας ίδρυσε το Ελληνογερμανικό Ίδρυμα Νεολαίας. Σήμερα διδάσκει Γερμανικά και Ιστορία στο 1ο Πρότυπο Γυμνάσιο Πλάκας.

Ο έτερος νεοψυχικιώτης είναι ο Γιώργος Κωστάκος με σπουδές στο Μετσόβειο, διπλωματική στην Πυρνηνική Τεχνολογία, μεταπτυχιακό  στις Διεθνείς Σχέσεις με έμφαση στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ).  Επαγγελματικά έχει περάσει από διάφορες θέσεις χαρακτηριστικά να αναφέρουμε το Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ), έχει λάβει μέρος σε σημαντικές αποστολές του ΟΗΕ, στη συνέχεια υπηρέτησε στα κεντρικά γραφεία του ΟΗΕ στην Νέα Υόρκη και υποστήριξε τις διαπραγματεύσεις που οδήγησαν στη Συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα (2015). Έχει συντάξει το Πρόγραμμα του Κόμματος για τις Διεθνείς Σχέσεις και την Εξωτερική Πολιτική.

Και οι δύο ιδιαίτερα αξιόλογοι άνθρωποι. Από καρδιάς ευχόμαστε Καλή Επιτυχία!

 

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις