Το Green Erasmus+ ήρθε και στον Δήμο μας

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την τρίτη ηλικία

Ο Δήμος  μας στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Green Erasmus+ οργάνωσε το τριήμερο 28-30 Μαρτίου, στο Σπυροπούλειο Πνευματικό Κέντρο περιβαλλοντική εκπαίδευση ατόμων της τρίτης ηλικίας.

Στο Πρόγραμμα συμμετείχαν 8 δημότες μας, οι κυρίες: Νίκη Σταυροπούλου, Αλίκη Μάισσα, Ελένη Νίκα, Θεώνη Τομαδάκη, Μαρίνα Καράμπελα, Μαρία Αρχοντάκη, Βούλα Κολλάτου και Ξένη Συμεωνίδου και 10 Πολωνοί πολίτες.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε εκπαίδευση για την ανακύκλωση και για την κατασκευή και χρήση  φυσικών προϊόντων με τα οποία μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα χημικά που χρησιμοποιούμε ιδίως για την καθαριότητα.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε και επίσκεψη όλης της ομάδας των εκπαιδευομένων, Ελλήνων και Ευρωπαίων στην Εθνική Πινακοθήκη και στο Μουσείο της Ακρόπολης καθώς επίσης και καθημερινό γεύμα, τα έξοδα των οποίων καλύφθηκαν από το πρόγραμμα.

Οι Ευρωπαίοι πολίτες που συμμετείχαν, Έλληνες και Πολωνοί, δημιούργησαν μεταξύ τους ζεστή σχέση φιλίας.

Με το πρόγραμμα αυτό ανοίγει ο δρόμος για την συμμετοχή των δημοτών μας κάθε ηλικίας, σε πάσης φύσεως εκπαιδευτικά προγράμματα που γίνονται στην Ευρώπη και ο Δήμος μας εφεξής θα έχει τέτοια μέριμνα.

Τα προγράμματα αυτά ωστόσο, όπως διαπιστώσαμε, έχουν ως εξ ίσου βασικό σκοπό την γνωριμία των πολιτισμών των άλλων χωρών, την σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των ευρωπαϊκών λαών και την δημιουργία πανευρωπαϊκής κουλτούρας σε βάθος χρόνου.

Το Πρόγραμμα ήταν μια πρωτοβουλία της αντιδημάρχου κυρίας Ελένης Ζέππου και το διοργάνωσε η κυρία Νατάσα Αγγελάκη.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το top-nea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις