Ρύθμιση οφειλών στους δήμους μέχρι 72 δόσεις

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Αναβίωση της ρύθμισης των 100 δόσεων

Μεγάλη ανάσα δίνει ο πρόσφατος Νόμος που ψηφίστηκε στο τέλος Μαρτίου 2023 και περιέχει διατάξεις, που αφορούν το πλαίσιο της ρύθμισης διαφόρων οικονομικών υποχρεώσεων προς το Δημόσιο.

Πρόκειται για τη δυνατότητα ρύθμισης οφειλών πολιτών προς Δήμους έως και 72 δόσεις αλλά και της αναβίωσης παλαιότερων ρυθμίσεων οφειλών σε έως και 100 δόσεις. Στην περίπτωση ένταξης ισχύουν όλα τα ευεργετήματα που παρέχει η νομοθεσία όπως η χορήγηση αποδεικτικού ενημερότητας και η αναστολή της συνέχισης της διαδικασίας αναγκαστικής εκτέλεσης.

Οι οφειλέτες που επιθυμούν να κάνουν χρήση των ευνοϊκών ρυθμίσεων πρέπει να υποβάλουν αίτηση προς τον οικείο Δήμο έως τις 30 Ιουνίου 2023, µέσω του διαδικτυακού τόπου του Δήμου ή µέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή µέσω μιας ειδικής εφαρμογής του αρμοδίου Δήμου.

Όροι και προϋποθέσεις:

Α) Οφειλές προς δήμους που κατέστησαν ληξιπρόθεσμες μετά την 1η Νοεμβρίου 2021 και έως την 1η Φεβρουαρίου 2023 μπορούν να ρυθμιστούν είτε σε έως 36 δόσεις, είτε σε έως 72 δόσεις (η διαφορά θα είναι στο επιτόκιο που θα υπολογιστεί), με ελάχιστο ποσό μηνιαίας καταβολής δόσης τα 30€, αρκεί να πληρούνται οι εξής προϋποθέσεις από τον οφειλέτη:

  • να μην είχε ληξιπρόθεσμες οφειλές ή αρρύθμιστες ληξιπρόθεσμες οφειλές στις ταμειακές υπηρεσίες των δήμων την 1η Νοεμβρίου 2021 και επιπλέον να έχει καταβάλει όλες τις μηνιαίες δόσεις των ρυθμίσεων των 100 δόσεων, έως την ημερομηνία υπαγωγής στη νέα ρύθμιση (εφόσον είχε υπαχθεί σε αυτές)
  • να έχει υποβάλλει όλες τις δηλώσεις εισοδήματος για την τελευταία πενταετία μέχρι την 31η Δεκεμβρίου2022
  • κατά τον χρόνο υπαγωγής στη ρύθμιση να μην έχει καταδικαστεί αμετάκλητα για φοροδιαφυγή ή λαθρεμπορία.

Β) Προκειμένου να αναβιώσει η ρύθμιση των 100 δόσεων, αν ο οφειλέτης έχει αρρύθμιστες ληξιπρόθεσμες οφειλές που δεν έχει εντάξει σε άλλη ρύθμιση, υποχρεούται εντός μηνός από την επικύρωση της αναβίωσης, να τις ρυθμίσει σε 24 ή 48 δόσεις, κατά περίπτωση. Αν ο οφειλέτης έχει «χάσει» την προηγούμενη πάγια ρύθμιση, του δίδεται η δυνατότητα να ενταχθεί τώρα με τους όρους της δεύτερης ευκαιρίας, υπό τον όρο ότι ο οφειλέτης θα ρυθμίσει το σύνολο των οφειλών του.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το top-nea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις