Επιτέλους τα αδέσποτα θα αποκτήσουν στέγη

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Διαδημοτικό Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων

Ξεκίνησαν και προχωρούν με γοργούς ρυθμούς οι εργασίες  για την «Κατασκευή Διαδημοτικού Καταφυγίου αδέσποτων ζώων» στη θέση Βαλαδόπορτα Μαρκοπούλου. Μετά από 6 περίπου χρόνια και μέσα από κοπιώδεις γραφειοκρατικές διαδικασίες, η κατασκευή του καταφυγίου θα καλύψει ανάγκες μείζονος  σημασίας όπως η παροχή φροντίδας σε αδέσποτα ζώα καθώς και η υιοθεσία τους. Πρόκειται για μία Ευρωπαϊκών προδιαγραφών εγκατάσταση που θα φιλοξενήσει το Κέντρο Υιοθεσίας και Περίθαλψης Αδέσποτων, κατ’ αρχήν σκύλων. Η χρηματοδότηση του έργου έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» και σύμφωνα με όλες τις μελέτες που έχουν γίνει προβλέπεται να είναι ένα έργο πρότυπο για την Ελλάδα στον πολύ ευαίσθητο τομέα της περίθαλψης των αδέσποτων ζώων.

 

 

Το έργο που υλοποιείται από τον Σ.Β.Α.Π. (Σύνδεσμος για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων) βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, σύμφωνα με τις Ευρωπαϊκές Οδηγίες και όλοι οι Δήμοι-μέτοχοι του ΣΒΑΠ (Αγίας Παρασκευής, Βριλησσίων, Γαλατσίου, Ηρακλείου, Κηφισιάς – Εκάλης- Νέας Ερυθραίας, Λυκόβρυσης –Πεύκης, Μαρκόπουλου, Μεταμόρφωσης, Νέα Ιωνίας, Παλλήνης–Γέρακα, Παπάγου-Χολαργού, Πεντέλης, Χαλανδρίου, Φιλοθέης-Ψυχικού), βρίσκονται σε εγρήγορση για το θέμα,  καθώς θα επιλύσει ένα σημαντικό και δύσκολο κοινωνικό πρόβλημα και θα συμβάλλει στον στόχο «Κανένα ζώο πλέον αδέσποτο». Οι παραπάνω Δήμοι θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στο καταφύγιο, το οποίο σε πρώτη φάση θα φιλοξενήσει μέχρι 80 ζώα, το καθένα σε δικό του σπιτάκι, με δική του αυλή, θα εξεταστούν, θα στειρωθούν και θα τσιπαριστούν από κτηνίατρο, περιμένοντας τον άνθρωπο που θα τα υιοθετήσει.

Επίσκεψη στο εργοτάξιο διενέργησαν την Πέμπτη 6 Απριλίου ο Πρόεδρος του Σ.Β.Α.Π. κ. Γιώργος Κουράσης και ο υπεύθυνος των έργων και προγραμμάτων του Συνδέσμου και Πρόεδρος της Ένωσης Δημάρχων Αττικής κ. Παύλος Καμάρας με τον Δήμαρχο Μαρκοπούλου κ. Κων/νο Αλλαγιάννη, όπου παρουσία του Επιβλέποντος Μηχανικού κ. Κυρ. Γαϊτανίδη και των πρ. Αντιδημάρχου Μαρκοπούλου συζητήθηκαν διάφορα θέματα του έργου και ο τρόπος υποστήριξής του από τον Δήμο Μαρκοπούλου.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το top-nea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις