Ένας Κτηνοτρόφος στην Φιλοθέη!

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Συνέντευξη με τον Κώστα Λίτσα

Ο Κώστας Λίτσας είναι κτηνοτρόφος τέταρτης γενιάς και κρεοπώλης τρίτης γενιάς. Στον Κάλαμο από το 19ο αιώνα έχουν χτίσει το δικό τους καλό όνομα στο αρνί και το μοσχάρι. Η οικογένεια Λίτσα ξέρει καλά δηλαδή το δρόμο για το νόστιμο κρέας.

Ο Κώστας είναι μόλις 37 χρονών, άνοιξε το πρώτο δικό του κρεοπωλείο πριν επτά (7) χρόνια στην Λεωφόρο Καποδιστρίου και έχει κερδίσει τις οικογένειες της Φιλοθέης, του Ψυχικού και της ευρύτερης περιοχής με την ευγένεια, την εξυπηρέτηση μα πάνω από όλα με το εγγυημένο καλό μοσχάρι από την δική του κτηνοτροφική μονάδα.

Δεν θα τον βρούμε κάθε μέρα στο Κρεοπωλείο γιατί τον Κώστα αρχίζει να τον «κερδίζει» η κτηνοτροφία. Ο ίδιος βέβαια υποστηρίζει ότι αυτό του άρεσε ανέκαθεν. Πριν τρία χρόνια πήρε εξ ολοκλήρου την σκυτάλη από τον πατέρα του στην φάρμα και ήδη έχει βάλει την δική του σφραγίδα. Να επισημάνω ότι το κρεοπωλείο επάξια το κρατάει η σύζυγός του Αργυρώ Χαϊδά που θεωρείται από πολλούς η ψυχή του καταστήματος.

  1. Ακολουθήσατε την οικογενειακή παράδοση του κρεοπώλη πρωτίστως αλλά βλέπουμε ότι σας έχει κερδίσει και η φάρμα. Αλήθεια έχει χρειαστεί να σπάσετε στερεότυπα και ποια;

Στην κτηνοτροφία προχώρησα στην απόκτηση δικού μου κοπαδιού. Αγόρασα αγελάδες πιστοποιημένες βιολογικές και ελευθέρας βοσκής. Άλλωστε είχαμε τον χώρο, τα ιδιόκτητα βοσκοτόπια της οικογένειάς μου αριθμούν εκατοντάδες στρέμματα μέσα στα οποία τα ζώα μεγαλώνουν στο φυσικό περιβάλλον, σε πλήρη ηρεμία και με πολλή φροντίδα. Οι μεγάλες με βοσκή στα λιβάδια μας ενώ στα μικρά προσθέτουμε εκλεκτή τροφή. Σήμερα η μονάδα μας είναι καθετοποιημένη και έχουμε την πλήρη ευθύνη και χαρά να προσφέρουμε 100% μοσχάρι παραγωγής μας.

  1. Ένας νέος άνθρωπος τι καινούριο έχει να φέρει στον χώρο σας; Υπάρχει περιθώριο καινοτομίας;

Υπάρχει όρεξη, μεράκι και αγαπάμε το καλό, ποιοτικό καθημερινό φαγάκι. Για αυτό στο Κρεοπωλείο ξεχωρίζει το τμήμα ready to cook. Μπιφτέκια κάθε είδους, με κορωνίδα τα fitness γαλοπούλας, εξαιρετικά επίσης τα ανάλατα μπιφτέκια, κολοκυθάκια γεμιστά, κοτόπουλα, χοιρινά με μαρινάδες φυσικές ή γέμιση και ό,τι άλλο μπορεί να φτιάξει ένας σεφ ή μία καλή μαγείρισσα. Από το καθημερινό φαγητό μέχρι το τραπέζι και τις εκδηλώσεις αναλαμβάνουμε τα πάντα. Και βέβαια να μην ξεχάσω τις ιδιαίτερες κοπές στα μοσχάρια  black angus Αμερικής και τα wagyu Ιαπωνίας που αρκετοί πελάτες μας προτιμούν. Διαθέτουμε επίσης ψυγεία ξηρής ωρίμανσης για σωστό σίτεμα στο κρέας. Περιθώριο καινοτομίας πάντα υπάρχει και συχνά αλλάζουμε και τροποποιούμε ανάλογα με τις ανάγκες των πελατών μας. Η βασική μας όμως καινοτομία που μας κάνει μοναδικούς στην Αττική είναι ότι ασχολούμαστε με το κρέας από τον πρωτογενή μέχρι τον τριτογενή τομέα. Από την γέννα και το σωστό μεγάλωμα μέχρι την πώληση και τις υπηρεσίες των παρασκευασμάτων.

  1. Αυτό που ενδιαφέρει τον καταναλωτή είναι η συνισταμένη ποιότητας και τιμής. Καλό κρέας σε καλή τιμή. Μετά τις περυσινές αυξήσεις στις τροφές και την ενέργεια πόσο εφικτό είναι;

Τα λειτουργικά μας έξοδα διπλασιάστηκαν σχεδόν καταφέραμε να κρατήσουμε τις τιμές με μια αύξηση 15% και αυτό γιατί είμαστε οι ίδιοι παραγωγοί. Όσον αφορά την συνισταμένη ποιότητας και τιμής είμαστε πολύ φθηνοί. Προσφέρουμε την καλύτερη ποιότητα σε τιμές μέσου κρέατος.

  1. Ποιο είδος κρέατος προτιμούν οι καταναλωτές; Τι πουλάτε περισσότερο και πού το αποδίδετε;

Μοσχάρι, μοσχάρι και πάλι μοσχάρι. Το δεύτερο θα σας πω ότι είναι το αρνί και αυτό γιατί αγοράζουμε από τον ίδιο συνεργάτη από το 1970. Ο εγγονός δηλαδή αγοράζει από τον εγγονό του κτηνοτρόφου. Μεγαλώσαμε μαζί μοιραζόμαστε σήμερα τις ίδιες αξίες και όνειρα για την δουλειά μας. Αρνιά Καρύστου λοιπόν, από τον καλύτερο κτηνοτρόφο της Καρύστου.

  1. Σας έχουν ζητήσει κάποιο περίεργο είδος κρέατος ή παρασκεύασμα;

Από κρέας όχι. Από παρασκεύασμα ό,τι και αν έχουν ζητήσει το τεράστιο εργαστήριό μας με τους συνεργάτες μας οι οποίοι διαθέτουν εμπειρία αλλά και φαντασία το φτιάχνουν άμεσα. Συνήθως μας ζητούν διαιτητικές συνταγές ή μαγειρευτά με συγκεκριμένα υλικά για μέτρηση θερμίδων και βέβαια όλα μας τα παρασκευάσματα είναι απλά, καθημερινά φτιαγμένα στο εργαστήριό μας με καλές πρώτες και χωρίς συντηρητικά και βελτιωτικά γεύσης.

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το top-nea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

 

 

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις