Τελετή αποκαλυπτηρίων της προτομής του Χρήστου Μαλεβίτση

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Στοχαστής, φιλόσοφος και συγγραφέας

 

Ο Δήμαρχος Φιλοθέης Ψυχικού Δημήτρης Γαλάνης και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας, έχουν την τιμή να σας προσκαλέσουν στην τελετή Αποκαλυπτηρίων της προτομής του Στοχαστή ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΕΒΙΤΣΗ (1927 – 1997)  την Κυριακή 5 Μαρτίου, και ώρα 12:00μ.μ. 

Τα νέα αποκαλυπτήρια θα  πραγματοποιηθούν στο ίδιο σημείο που προϋπήρχε η προτομή, η οποία έχει κλαπεί, στην οδό Παπαφλέσσα 15, Φιλοθέη, στο πάρκο απέναντι από την είσοδο του Γενικού Λυκείου Φιλοθέης «Στοχαστής Χρήστος Μαλεβίτσης».

 

 

 

 

Ποιος είναι ο Χρήστος Μαλεβίτσης

Ο Χρήστος Μαλεβίτσης υπήρξε στοχαστής, φιλόσοφος και συγγραφέας δοκιμίων που αποτελούν τομές στη συνείδηση της εποχής μας, εκφράζοντας την πνευματική ανησυχία και τον προβληματισμό του εικοστού αιώνα. Με σεμνή παρουσία στα ελληνικά γράμματα, άντλησε από τους θησαυρούς της θρησκείας, της φιλοσοφίας και της τέχνης.

Γεννήθηκε το 1927 στην Καλοσκοπή Παρνασσίδος, σπούδασε οικονομικές και εμπορικές επιστήμες στην Αθήνα και εργάστηκε επί τριανταπέντε χρόνια στο δημόσιο τομέα. Από το 1963 μέχρι το τέλος της ζωής του έζησε με την οικογένειά του στη Φιλοθέη Αττικής.

Βραβεύθηκε από την Εθνική Τράπεζα για το βιβλίο «Εσωτερική Διάσταση», τιμήθηκε με το Βραβείο Δοκιμίου για το βιβλίο «Η Τραγωδία της Ιστορίας», με το Βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών για το βιβλίο «Οι Αγραυλούντες», με το Βραβείο Ουράνη για το βιβλίο «Εφημερία» και με το Βραβείο Δοκιμίου του ελληνικού Pen Club για το βιβλίο «Ο Φωτισμός του Ανθρώπου».

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το top-nea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις