Ο Δήμος Φιλοθέης Ψυχικού στο πλευρό των σεισμόπληκτων σε Τουρκία και Συρία

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Οκτώ φορτηγά γεμάτα ανθρωπιστική βοήθεια έφυγαν από τον Δήμο μας

Ο Δήμος Φιλοθέης – Ψυχικού, συμμετέχοντας στην πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, οργάνωσε στις 9 Φεβρουαρίου δράση για την συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για τις σεισμόπληκτες περιοχές της Τουρκίας και της Συρίας.

Oι εθελοντές, με επικεφαλής την δημοτική σύμβουλο Ζαφειρίνα Καρατζά και την σύζυγο του Δημάρχου Εμμανουέλλα Λύκου, βρέθηκαν από νωρίς το πρωί στο Blue Bell συλλέγοντας, μεταφέροντας και συσκευάζοντας τα είδη που οι κάτοικοι έσπευσαν να προσφέρουν στους πληγωμένους από τον Εγκέλαδο συνανθρώπους μας.

Τεράστια η προσφορά των κατοίκων

Η συμμετοχή και προσφορά των κατοίκων ξεπέρασε κάθε προσδοκία, με αποτέλεσμα η δράση να συνεχιστεί για άλλες δύο ημέρες. Οι πόρτες στο Blue Bell έκλεισαν πια στις 13 Φεβρουαρίου και για τρεις ακόμα ημέρες οι εθελοντές δούλεψαν ακατάπαυστα και γέμισαν οκτώ φορτηγά με 700 κούτες με χειμερινά ρούχα, τρόφιμα μακράς διάρκειας, είδη πρώτης ανάγκης και υγειονομικό υλικό.

Το αποτέλεσμα ήταν πραγματικά αξιοθαύμαστο: από τα πενήντα συνολικά φορτηγά που γέμισαν σε ολόκληρη την Περιφέρεια Αττικής, τα οκτώ έφυγαν από τον Δήμο Φιλοθέης Ψυχικού. Με άλλα λόγια, ένας από τους μικρότερους Δήμους της Αττικής, στον οποίο κατοικεί μόλις το 8,2 τοις χιλίοις του πληθυσμού της Περιφέρειας, συνέλεξε το 16% των ειδών!

Ενδεικτικά αξίζει να αναφέρουμε ότι μόνον το Κολλέγιο Αθηνών γέμισε δύο φορτηγά, ενώ με μεγάλες ποσότητες συνέβαλαν επίσης η Ιόνιος Σχολή και ο Σοροπτιμιστικός Σύλλογος του Ψυχικού.

Η βοήθεια των εθελοντών ήταν ανεκτίμητη, ενώ και οι εργαζόμενοι στον Δήμο υπερέβησαν εαυτόν. Ξεχωρίσαμε την Μίνα Τσίγκρη, που εργάστηκε όχι μόνο πέραν του ωραρίου της αλλά ακόμα και το Σαββατοκύριακο. Και βέβαια το «παρών» έδωσαν και οι εργάτες της Υπηρεσίας Καθαριότητας, υπό την καθοδήγηση του Προϊσταμένου τους Ηλία Κουλουμέντα.

Ο Δήμαρχος Δημήτρης Γαλάνης, αναφερόμενος στη συγκινητική ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμα του Δήμου, τόνισε: «Για ακόμη μία φορά οι κάτοικοι του Δήμου μας, Ψυχικιώτες, Νεοψυχικιώτες και Φιλοθεάτες δείχνουν ότι πάνω από όλα, έχουν ψυχή και στέκουν δίπλα στον συνάνθρωπο, όπου γης, συμβάλλοντας και συνδράμοντας εκεί που υπάρχει ανάγκη. Σας ευχαριστώ πολύ όλους που αγκαλιάσατε την πρωτοβουλία αυτήν».

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το top-nea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις