Κλίμα χαράς στην κοπή της Πίτας του Δήμου μας

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Πλήθος Επισήμων στο Ίδρυμα Καραμανλή

Σε κλίμα χαράς έγινε και φέτος η γιορτή για την κοπή της Πίτας του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού. Η αίθουσα του Ιδρύματος Καραμανλή, που φιλοξένησε την εκδήλωση, ήταν κατάμεστη από πλήθος κόσμου, ενώ παρευρέθησαν επίσης μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, βουλευτές του Βορείου Τομέα, αξιωματούχοι της Περιφέρειας, σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο, πρώην Δήμαρχοι και εκπρόσωποι του Κλήρου.

Ο Δήμαρχος καλωσόρισε θερμά τους παρισταμένους, έκανε έναν σύντομο απολογισμό του έργου της Δημοτικής Αρχής, αναφερόμενος ειδικότερα στην οριστική επίλυση του ζητήματος των Τουρκοβουνίων, αλλά και στην δημιουργία της Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου και ευχήθηκε σε όλους κάθε καλό για το 2023.

Οι βραβεύσεις

Όπως κάθε χρόνο, στην γιορτή βραβεύθηκαν τιμητικά τέσσερα πρόσωπα που ζουν και δραστηριοποιούνται στον Δήμο μας, σε ένδειξη εκτίμησης και ευγνωμοσύνης για την συνολική τους προσφορά, ενώ τα βραβεία απένειμαν Υπουργοί και Υφυπουργοί.

Ο Βασίλης Θεοχαράκης, καταξιωμένος Ζωγράφος και Επιχειρηματίας και  βραβεύθηκε για την προσφορά του στον πολιτισμό και την επιχειρηματική του δράση. Το βραβείο επέδωσε ο Υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης.

Ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, Ιατρός, βραβεύτηκε για την προσφορά του στην Ιατρική επιστήμη και τον Άνθρωπο. Το βραβείο επέδωσε ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνις Γεωργιάδης.

Η Τόνια Μωροπούλου, Χημικός – Μηχανικός και Καθηγήτρια του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου, βραβεύθηκε για την προσφορά της στην επιστήμη, τον άνθρωπο και την παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά. Το βραβείο επέδωσε η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα.

Ο Δημήτρης Ποντίκας, Σκηνοθέτης και Παραγωγός, βραβεύθηκε για την προσφορά του στον πολιτισμό και την οπτικοακουστική δημιουργία. Το βραβείο επέδωσε η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως.

Τιμητική διάκριση δόθηκε επίσης στο Ιδρυμα Καραμανλή, για την προσφορά στην πολιτική ιστορία του τόπου και στην προώθηση των ιδεωδών της Δημοκρατίας στην Ευρώπη. Το βραβείο επιδόθηκε από την Υφυπουργό Υγείας Ζωή Ράπτη στον Διευθυντή του Ιδρύματος και πρώην Υπουργό Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο.

Μήνυμα Ενότητας

Η Δημοτική Αρχή προχώρησε φέτος σε μία κίνηση υψηλού συμβολισμού εν όψει και των Αυτοδιοικητικών Εκλογών του Οκτωβρίου, τιμώντας έξι προηγούμενους Δημάρχους, αναγνωρίζοντας την προσφορά και το έργο τους στον Δήμο μας. Ο Δήμαρχος Δημήτρης Γαλάνης τόνισε: «Σήμερα τιμούμε τους πρώην Δημάρχους του Δήμου μας, διότι πιστεύουμε ακράδαντα ότι όλοι τους έχουν βάλει το δικό τους λιθαράκι. Έχοντας ως αρχή την ποιοτική και εποικοδομητική αντιπαράθεση καθώς και τον απαραίτητο σεβασμό στην ιστορία τιμούμε για την μεγάλη τους προσφορά στην πόλη μας τους Δημάρχους και τις Δημάρχους μας».

Τιμητικές πλακέτες απονεμήθηκαν στους εξής πρώην Δημάρχους:

Στον Θεόφραστο Οικονομίδη, Δήμαρχο Φιλοθέης 2003-2010, στον Δημήτρη Μαναό, Δήμαρχο Ψυχικού 1986-1994, στον  Ερωτόκριτο  Νεόφυτο, Δήμαρχο Ψυχικού 1995-2006, στην Ειρήνη Κατσαρού, Δήμαρχο Ψυχικού 2007-2010, στον Παντελή Χαροκόπο, Δήμαρχο Νέου Ψυχικού 2006-2010, στον Παντελή Ξυριδάκη, Δήμαρχο Φιλοθέης – Ψυχικού 2011-2019.

Τις τιμητικές πλακέτες στους πρώην Δημάρχους επέδωσαν ο βουλευτής του Βόρειου Τομέα Αθηνών και πρώην Υπουργός Θεόδωρος Ρουσόπουλος, οι Αντιπεριφερειάρχες Βορείου Τομέα Αττικής Λουκία Κεφαλογιάννη και Γιάννης Κεχρής, η Γενική Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών Αλεξάνδρα Σδούκου, οι Πολιτευτές Φώτης Καρύδας, Άρια Αγάτσα, Χρήστος Σούλης και Νίκος Κανελλάκης.

Την Βασιλόπιτα ευλόγησε ο Θεοφιλεστάτος Επίσκοπος Ευρίπου Χρυσόστομος, ενώ δύο κομμάτια περιείχαν και τα τυχερά φλουριά, με δώρο ρολόγια χειρός, προσφορά του κοσμηματοπωλείου Πατσέας.

Στην εκδήλωση παρόντες ήσαν επίσης ο Βουλευτής του Βορείου Τομέα Αθηνών Δημήτρη Καιρίδης, η πρώην υπουργός και υποψήφια του ΠΑΣΟΚ στον Βόρειο Τομέα Αθηνών Κατερίνα Μπατζελή, η Μαριάνθη Καφετζή Υποψήφια Περιφερειάρχης στο Βόρειο Αιγαίο,

Την εκδήλωση που παρουσίασε η δημοσιογράφος Ειρήνη Νικολόπουλου.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το top-nea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις