Επίσημη Πρώτη για την Παράταξη ΠΡΑΞΗ της Φαίνης Χατζηαθανασιάδου

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

To President πλημμύρισε από κόσμο

Γράφουν η Όλγα Μενεμενόγλου και η Λυδία Λέκκα

(πλήρες φωτογραφικό υλικό θα βρείτε στο τέλος του κειμένου)

Παρουσία εξακοσίων περίπου ατόμων, στελεχών της Κυβέρνησης και της Αυτοδιοίκησης αλλά και πλήθους κόσμου, παρουσιάστηκε την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου, η νέα δημοτική παράταξη ΠΡΑΞΗ της Φαίνης Χατζηαθανασιάδου που διεκδικεί την Δημαρχία στον Δήμο Φιλοθέης-Ψυχικού.

Ο γνωστός δημοσιογράφος Ιορδάνης Χασαπόπουλος εκτέλεσε άψογα τα καθήκοντα του συντονιστή – παρουσιαστή της εκδήλωσης και παρουσίασε την υποψήφια Δήμαρχο, δίνοντας κάποια στοιχεία για την πολιτική και αυτοδιοικητική της πορεία. Η Φαίνη Χατζηαθανασιάδου ευχαρίστησε τους παρισταμένους για την παρουσία τους, αλλά και τους 27 υποψηφίους Δημοτικούς Συμβούλους που έχουν μέχρι σήμερα συστρατευθεί στο πλευρό της για την εμπιστοσύνη που δείχνουν στο πρόσωπό της. Μιλώντας για τον συνδυασμό της, ανέφερε ότι συνδυάζει την εμπειρία των μεγαλύτερων με την ορμή των νεότερων, τις διαφορετικές προσεγγίσεις, την διάθεση για προσφορά και την αποφασιστικότητα να στηριχθεί στην πράξη αυτή η νέα προσπάθεια.

Τα ονόματα των πρώτων 27 υποψηφίων είναι τα εξής:

Ζαφειροπούλου –  Σαρρή Πέννυ, Θανοπούλου Τζίνα, Καλαϊτζάκης Δημήτρης, Βαγιωνή Στασινοπούλου Μάυρα, Αρεταίος Κωνσταντίνος, Μελετιάδης Χάρης, Κόκκινος Νάσος, Αυγέρη Μαίρη, Νικητιάδη Ελίνα, Γιαβάσογλου Κώστας, Γάκη Μάγια, Δημητρακοπούλου Μπέσσυ, Γιαννακόπουλος Ευάγγελος, Σταλιάς Χρήστος, Τσατσάνη Κατερίνα, Δαλέντζα – Ξυπολιά Χαρά, Μπομπούλας Χρήστος, Μπούζα Φένυ,  Γαλανάκης Τάσος, Μωραΐτης Νικόλας, Μωραΐτης Δημήτρης, Χαρίτου Αντωνία, Λώλης Χρήστος, Κεμπαπτζής Θεόδωρος, Ξένου Λίλη, Καλαϊτζίδου Μαρία Ζωή, Θεοδωρίδου Θεώνη.

Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο President και είχε χαρακτήρα διαδραστικό, εν είδει συνεντεύξεως, που κράτησε ζωντανό το ενδιαφέρον και αμέριστη την προσοχή του κοινού.  Ο Ιορδάνης Χασαπόπουλος έκανε στην Φαίνη ερωτήσεις που κάλυψαν σφαιρικά τόσο την μέχρι σήμερα πορεία της στον Δήμο, όσο και την απόφασή της για την δημιουργία της παράταξης ΠΡΑΞΗ, με την ίδια να του απαντά σύντομα, εύστοχα και περιεκτικά, με λόγο άμεσο και με την αυτοπεποίθηση που της δίνουν τόσο η προσωπικότητά της όσο και η εμπειρία της.

Στο ερώτημα του κυρίου Χασαπόπουλου γιατί να ψηφίσουν οι πολίτες την Φαίνη Χατζηαθανασιάδου για Δήμαρχο, η ίδια αναφέρθηκε στις δυνατές σχέσεις εκτίμησης και εμπιστοσύνης που έχει δημιουργήσει εντός του Δήμου, αλλά και στο γεγονός ότι οι πολιτικοί της αντίπαλοι αναγνωρίζουν την αποτελεσματικότητά της. Ανατρέχοντας δε στην προσωπική της πορεία, σημείωσε ότι συμμετέχει στα κοινά από τα φοιτητικά της χρόνια «μιλώντας μόνο με τη γλώσσα της αλήθειας».

Απαντώντας για τους λόγους που την οδήγησαν να παραιτηθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο και τον Συνδυασμό με τον οποίο είχε εκλεγεί, η Φαίνη Χατζηαθανασιάδου είπε ότι με λύπη διαπίστωσε ότι οι προεκλογικές δεσμεύσεις δεν τηρούνταν από την σημερινή δημοτική αρχή. Ανέφερε συγκεκριμένα ότι ως Πρόεδρος της Κοινότητας Ψυχικού εισηγήθηκε πάνω από 180 θέματα που είχαν εγκριθεί ομόφωνα ή κατά πλειοψηφία και αφορούσαν την υλοποίηση αποφάσεων, σύμφωνα με τις αρχικές προεκλογικές δεσμεύσεις για την επίλυση ζητημάτων σχετικών με τις ανάγκες των πολιτών, τα οποία όμως η Δημοτική Αρχή τα αγνόησε και τα απαξίωσε «απαξιώνοντας και εμάς και εσάς», όπως είπε χαρακτηριστικά. Απευθυνόμενη προς το κοινό, μοιράστηκε την απογοήτευσή της: «Το 2019 πίστεψα στην Παράταξη και στον επικεφαλής της. Η σημερινή Δημοτική Αρχή υποσχέθηκε πράγματι μια σαρωτική αλλαγή, αλλά πρόδωσε την εμπιστοσύνη όχι μόνο των πολιτών αλλά και εμάς των ιδίων που την ακολουθήσαμε».

Στην συνέχεια παρέθεσε συγκεκριμένα ζητήματα για τα οποία η ίδια, όπως είπε, διαφώνησε κάθετα.

«Πρόκειται μεταξύ άλλων και για ζητήματα στρατηγικής:

  • Δεν μπορεί την απόφαση του Αρείου Πάγου για τα λατομεία να την καρπώνεται μια Δημοτική Αρχή, που δεν της αναγνωρίστηκε το δικαίωμα να παρέμβει στην δίκη μεταξύ Δημοσίου και Κέκροπα και να ισχυρίζεται ότι με τις δικές της παρεμβάσεις κερδήθηκε μια υπόθεση 35 χρόνων.
  • Δεν μπορεί να παρουσιάζεται ως δημοτικό έργο η εγκατάσταση οπτικών ινών στο Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού από συγκεκριμένη εταιρεία, που έχει αναλάβει το έργο σε όλη την Ελλάδα.
  • Δεν μπορεί για όλα αυτά τα κτηριακά μεγαθήρια, τα οποία ξαφνικά έχουν βγει και κρύβουν τον ουρανό, έχουν ανέβει ορόφους, η Δημοτική Αρχή να κωφεύει δύο χρόνια, να μην κάνει καμία ενέργεια και πλέον να μην υπάρχει επιστροφή.

Αυτά είναι πράγματα που δεν με εκφράζουν και δεν μπορώ να συνταυτιστώ».

Για την επόμενη μέρα στον Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού, τόνισε ότι χρειάζονται βελτιώσεις. «Αν ήταν όλα τέλεια δεν θα ήταν αναγκαία η ίδρυση της νέας δημοτικής παράταξης. Χρειαζόμαστε αναβάθμιση σε όλα τα επίπεδα, στις υποδομές, στην ασφάλεια, στο θέμα των αδέσποτων, στην προσβασιμότητα, στην εξωστρέφεια, στη βιωσιμότητα, στο κυκλοφοριακό, στην διεκδίκηση πόρων. Θέλουμε τη διακυβέρνηση του Δήμου με επίκεντρο τους δημότες, θέλουμε να φέρουμε μια νέα συνολική αντίληψη, ένα νέο τρόπο προσέγγισης των πολιτών και των προβλημάτων».

Η υποψήφια Δήμαρχος δεσμεύτηκε επίσης ότι θα αξιοποιήσει όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία που έχουν οι δήμοι στη διάθεση τους μέσα από εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα και τα οποία, ισχυρίστηκε ότι σήμερα παραμένουν εντελώς ανεκμετάλλευτα.

Ακολούθως η Φαίνη Χατζηαθανασιάδου αναφέρθηκε επιγραμματικά στους βασικούς άξονες του προγράμματος της νέας δημοτικής παράταξης: διατήρηση της φυσιογνωμίας του Δήμου ως οικιστικής περιοχής, ασφάλεια του πολίτη, το πράσινο, η καθαριότητα, οι υποδομές, ο βιώσιμος και προσβάσιμος Δήμος, η διαχείριση των αδέσποτων ζώων, ο πολιτισμός, το κυκλοφοριακό και η συμπεριληπτικότητα όλων των πολιτών.

Αναφερόμενη στην συμμετοχή των γυναικών στην πολιτική, υποστήριξε ότι οι γυναίκες αναλαμβάνουν περισσότερες πρωτοβουλίες από τους άντρες όταν εκλέγονται και ανέφερε μία φράση της Έλινορ Ρούσβελτ: «Μία γυναίκα είναι σαν το τσάι. Δεν ξέρεις πόσο δυνατή είναι, μέχρι να μπει στο καυτό νερό».

Η Φαίνη Χατζηαθανασιάδου τόνισε την μεγάλη ανάγκη του Δήμου για ψηφιακή αναβάθμιση και έδωσε στους παρευρισκομένους ένα πρώτο δείγμα του σύγχρονου τρόπου ψηφιακής επικοινωνίας με τους δημότες που θα ακολουθήσει ως νέα δημοτική αρχή, καλώντας τους να συμμετάσχουν ενεργά στην διαμόρφωση του προγράμματος της παράταξης ΠΡΑΞΗ: δόθηκε σε όλους μια καρτ ποστάλ με ένα QR code μέσω του οποίου, με ένα απλό σκανάρισμα στο κινητό τηλέφωνο, ο χρήστης μεταφέρεται αυτόματα στον ιστότοπο της Παράταξης και καλείται να απαντήσει σε ερωτηματολόγιο σχετικό με την προτεραιοποίηση των αναγκών του, το τι θα ήθελε να αλλάξει και το πώς ονειρεύεται τον Δήμο. Εγκαινίασε έτσι μια νέα μορφή επικοινωνίας μεταξύ δήμου και δημοτών, που όπως τόνισε, στην εποχή μας οφείλει να είναι και ψηφιακή.

Κλείνοντας, η Φαίνη Χατζηαθανασιάδου, αφού ευχαρίστησε τους συνεργάτες και όλους τους παρισταμένους, είπε: «Ζητώ την ψήφο εμπιστοσύνης των συμπολιτών μου και την στήριξη τους για να κάνουμε το αυτονόητο, να δουλέψουμε οι συνεργάτες μου και εγώ, για να φτιάξουμε το σπίτι μας. Ο Δήμος, είναι το μεγάλο σπίτι μας που χρειάζεται συνεχή και σταθερή φροντίδα. Ο συμμετοχικός Δήμος είναι ο καλύτερος, οι δημότες θα αισθάνονται πως ο Δήμαρχος είναι προσιτός και δίπλα σε κάθε ανάγκη τους! Η ίδια η Δήμαρχος, θα έχω την πόρτα του γραφείου μου ανοιχτή. Πολύ σημαντικό πράγμα για μία Δήμαρχο, πολύ σημαντικό πράγμα και για τον πολίτη».

Σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν ο Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης και ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης, οι Αντιπεριφερειάρχες Βόρειας Αττικής Λουκία Κεφαλογιάννη και Υγείας Γιάννης Κεχρής και οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στον Βόρειο Τομέα Γιώργος Κουμουτσάκος, Δημήτρης Καιρίδης και Θεόδωρος Ρουσόπουλος, που μίλησαν για την προσωπικότητα της Φαίνης Χατζηαθανασιάδου, τις σχέσεις που τους συνδέουν και στη δυναμική των γυναικών στην πολιτική.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τον αγαπημένο συνθέτη και μουσικό Γιώργο Κατσαρό, που μάγεψε το κοινό με τις αξέχαστες μελωδίες και το σαξόφωνό του.

Επιπλέον των προαναφερθέντων, την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ως εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη, η Αντιπεριφερειάρχης Λουκία Κεφαλογιάννη,  ο  Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών και Επικοινωνιών Βασίλης Γιαννακόπουλος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων Ελευθέριος Σκιαδάς, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού Νίκος Κούκης και σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο, ο εκδότης Ανδρέας Σιδέρης, η Πρόεδρος της Εστίας Έφη Προκοπάκη, ο Διευθυντής των Ουρσουλινών Βασίλης Σπυρογιάννης, η Πρόεδρος των ΑΧΕΠΑ «Αμαρυλλίδες» Ειρήνη Ξακουστή, η εκδότρια της Βραδυνής Τζένη Μήτση, η ιδιοκτήτρια της Βιοιατρικής Μαχή Σπανού, η Ειρήνη Τσέτη ιδιοκτήτρια της γνωστής φαρμακοβιομηχανίας «INTERMED Α.Β.Ε.Ε.»,  η Μαρίνα Γιαβρόγλου ιδιοκτήτρια της επιχείρησης «Μύλοι Σόγιας», ο Αλέξανδρος Μωραϊτάκης Χρηματιστής με την σύζυγό του Ρίτα, η Χριστιάνα Καίσαρη κοσμηματοπώλις, η Εύη Μιναϊδη Πρόεδρος των Φίλων του Παιδιού, η Σούζαν Χαρδούβελλη σύζυγος του Προέδρου και π. Υπουργού Γκίκα Χαρδούβελλη, η Ιλεάνα Έβερτ, η Αμαλία Ραγκούση Πρόεδρος του Σοροπτιμιστικού, αλλά και υποψήφιοι της Νέας Δημοκρατίας στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το top-nea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις