Άσκηση ετοιμότητας και συντονισμού από την Περιφέρεια Αττικής

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Ενισχυμένος ο μηχανισμός οδικής ασφάλειας

Πραγματοποιήθηκε πριν λίγες ημέρες με απόλυτη επιτυχία η άσκηση ετοιμότητας και συντονισμού από την Περιφέρεια Αττικής, στη Λ. Κηφισού, παρουσία του Περιφερειάρχη Αττικής και του Διοικητή της Τροχαίας Αττικής. Στόχος ήταν ο συντονισμός των ενεργειών και η ταχύτερη αποκατάσταση της κυκλοφορίας σε έναν από τους μεγαλύτερους κεντρικούς οδικούς άξονες της Αττικής.

Το σενάριο της άσκησης προέβλεπε ένα όχημα με πρόβλημα στον κινητήρα, το οποίο μάλιστα είχε προκαλέσει και εκτεταμένη διαρροή ορυκτέλαιου στο οδόστρωμα, να βρίσκεται σταθμευμένο στην ΛΕΑ. Αρχικά το πρώτο όχημα της Περιφέρειας στάθμευσε στη ΛΕΑ και πίσω από το επιβατικό αυτοκίνητο προκειμένου να ενημερώνει τους διερχόμενους οδηγούς για το συμβάν. Ένα δεύτερο στάθμευσε δίπλα του για μεγαλύτερη ασφάλεια ενώ ταυτόχρονα ήρθε το γερανοφόρο όχημα μαζί με άλλα δύο, ένα που μετέφερε υλικά για αποκατάσταση τυχόν ζημιών του δρόμου και ένα που καθάρισε το οδόστρωμα από όσα λάδια και υλικά είχαν πέσει. Η διαδικασία διήρκησε λιγότερα από 10 λεπτά, όπου το όχημα φορτώθηκε στη νταλίκα και μεταφέρθηκε με ασφάλεια εκτός αυτοκινητόδρομου.

Ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης εξέφρασε την ικανοποίησή του και δήλωσε: «Με επιχειρησιακή ετοιμότητα προασπίζουμε την ασφάλεια των πολιτών και ενισχύουμε τον μηχανισμό οδικής ασφάλειας»

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το top-nea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις