Βράβευση της Κικής Βλουτόγλου

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Για το έργο της στον ΠΟΨ

 

Για την σημαντική και πολυετή προσφορά της στον Πολιτιστικό Όμιλο Ψυχικού, βραβεύτηκε η Κική Βλουτόγλου τέως Πρόεδρος του Ομίλου, στην γιορτή για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας,  στις 13 Ιανουαρίου 2023.

Η κυρία Βλουτόγλου, που πρόσφατα της απενεμήθη ο τίτλος της επιτίμου Προέδρου, είναι μέλος του Ομίλου από ιδρύσεώς του το 1978, ενώ διετέλεσε Πρόεδρος από το 2012 έως και το 2022.

Την αναμνηστική πλακέτα απένειμε η νέα Πρόεδρος Βάντα Χαματζόγλου, προσφέροντάς της εκ μέρους και όλου του Διοικητικού Συμβουλίου ένα ευχαριστήριο δώρο με αφιέρωση.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Μπενετάτου, στην κατάμεστη από μέλη και φίλους του Ομίλου αίθουσα. Την Πίτα ευλόγησε ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου π. Αναστάσιος. Την εκδήλωση της βράβευσης άνοιξε ο Δήμαρχος Δημήτρης Γαλάνης, που αναφέρθηκε σύντομα στο έργο και τις δραστηριότητες του Ομίλου.

Η βραβευθείσα επίτιμη Πρόεδρος Κική Βλουτόγλου μίλησε φανερά συγκινημένη για τον σημαντικό ρόλο που εδώ και δεκαετίες διαδραματίζει ο Πολιτιστικός Όμιλος Ψυχικού στον Δήμο μας, με στόχο την σύσφιξη των σχέσεων των μελών του και την συμμετοχή τους σε δράσεις πολιτισμού και ψυχαγωγίας στο προάστιό μας.

«Το ότι έγινα πρόεδρος του ΠΟΨ πριν από 10 περίπου χρόνια ήταν επιλογή του αειμνήστου Προέδρου μας Πρύτανη Γιάννη Χολέβα. Δέχτηκα με μεγάλο δισταγμό, καθώς θα διαδεχόμουν τον ίδιο, μία προσωπικότητα μεγάλης εμβέλειας. Έβαλα τα δυνατά μου υπακούοντας στην σταθερή συμβουλή των γονέων μου, ενός Αξιωματικού και μιας Εκπαιδευτικού: «Όταν αναλαμβάνεις κάτι, κοίτα να το κάνεις καλά».

Πρότεινα καινούριες δράσεις, που έγιναν ευχαρίστως δεκτές από τα μέλη και που συνετέλεσαν στο να αποκτήσουμε ακόμα περισσότερα. Γίναμε όλοι μια φιλική συντροφιά και χαίρομαι, γιατί η φιλία αυτή διατηρείται πάντα και θα διευρύνεται ελπίζω και στην υπόλοιπη ζωή μας. Ξέρετε, όταν έχεις και το παραμικρό αξίωμα, οι άνθρωποι σου φέρονται διαφορετικά. Και διαφορετικά φέρονται όταν φύγεις από αυτό. Αν εξακολουθούν να σου φέρονται το ίδιο φιλικά, τότε ναι. Είχες πετύχει. Τους είχες πραγματικά κερδίσει. Και είναι πολύτιμο φυλακτό για την καρδιά η ανυπόκριτη φιλία.

Κατά την διάρκεια της προεδρίας μου είχα σκεφθεί ότι ο Όμιλος θα μπορούσε να προσθέσει ένα λιθαράκι και σε ένα σε θέμα Εθνικό. Η συγκυρία τότε ήταν ευτυχής, καθώς γιορτάζονταν τα 40 χρόνια διπλωματικών σχέσεων Ελλάδος – Κίνας. Ήρθα σε επαφή με την Κινέζα Πρόξενο, μια εξαιρετική κυρία που είχε σπουδάσει Ελληνική Φιλολογία στη Θεσσαλονίκη και μιλούσε άπταιστα ελληνικά. Σχεδιάσαμε μαζί το όλο εγχείρημα, που υλοποιήθηκε εδώ, στο Πολιτιστικό μας κέντρο. Στην εκδήλωση, με πλήθος κόσμου, μιλήσαμε εγώ και ο Πρέσβης παρουσία μελών του Διπλωματικού Σώματος και φυσικά, της ίδιας της Προξένου. Μιλήσαμε για τους αρχαίους πολιτισμούς μας και διατρανώσαμε την πρόθεσή μας η φιλία αυτή να συνεχισθεί. Είχα σκεφθεί τότε κάτι, που η Πρόξενος είχε αποδεχθεί με ενθουσιασμό. Να συμμετάσχουν δύο μικρά παιδάκια, ένα κινεζάκι και μία ελληνοπούλα, προσφέροντας έτσι μια τρυφερή νότα στην όλη εκδήλωση. Τα παιδάκια ανέβηκαν στο τέλος στης σκηνή κρατώντας από ένα μπουκέτο λουλούδια. Το αγοράκι προσέφερε σε εμένα τα λουλούδια του και το κοριτσάκι στον συγκινημένο Πρέσβη.

Το μήνυμα ήταν σαφές: η νέα γενιά επιθυμούσε την φιλία των δύο λαών και την ειρήνη. Η όλη εκδήλωση έφθασε στα ανώτατα κλιμάκια του Κινεζικού Υπουργείου Εξωτερικών. Ακολούθησε δεξίωση που παρέθεσαν οι Κινέζοι, με κινεζικά εδέσματα και ποτά και το όλο κλίμα ήταν φιλικότατο εκείνη την βραδιά μεταξύ των συνδαιτημόνων.

Ξέρετε, μπορεί οι συμμαχίες των λαών να γίνονται σε βάσεις οικονομικού συμφέροντος. Όμως, οι καρδιές των ανθρώπων κερδίζονται με τον πολιτισμό».

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις