Επιστολή – Παρέμβαση της π. Δημάρχου Φιλοθέης

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Για το περίπτερο της Πλατείας Κορυζή

Ψυχικό 20/12/2022

Α.Π.:Εισερχ. 19569

ΕΛΕΝΗ ΤΑΡΑΝΤΙΝΟΥ-ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ

Πρώην Δήμαρχος Φιλοθέης Αττικής

Κεχαγιά 5, Φιλοθέη, 15237

Προς:

1. Τον Δήμαρχο Φιλοθέης-Ψυχικού

2. Την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου

3. Δημοτικούς Συμβούλους

4. Προέδρους & Μέλη Κοινοτικών Συμβουλίων, Φιλοθέης, Νέου Ψυχικού, Ψυχικού

Σας γράφω αυτή την επιστολή με την πεποίθηση ότι θα θελήσετε ομόφωνα και οριστικά να διορθώσετε μια για πάντα, την παράνομη και απρεπή παρέμβαση που έχει συντελεστεί στο περίπτερο της Πλατείας ΚΟΡΥΖΗ στη Φιλοθέη.

Όπως ίσως γνωρίζετε η ανάπλαση της Πλατείας αυτής έγινε με τον σχεδιασμό του κ. Νίκου Βαλσαμάκη, έγκριτου και διεθνώς αναγνωρισμένου αρχιτέκτονα, που άλλωστε τιμήθηκε από τον Δήμο μας, από τον Δήμαρχο κ. Δημήτρη Γαλάνη για το έργο του.

Με την συνδρομή και της συζύγου του, κας Μαρίας Βαλσαμάκη αναπλάστηκε η πλατεία με στόχο να ανυψωθεί από την πλευρά της Λεωφόρο Καποδιστρίου (λόγω ρύπανσης) και να γίνει μια αγκαλιά ξεκούρασης, το τμήμα της πέργκολας, το περίπτερο, σχεδιάστηκε φαρδύτερο των κλασικών για να είναι ευρύχωρο και ψηλότερο και να χωράει κλιματιστικό, σύμφωνα με την εισήγησή μας.

Οι φαρδιές κολώνες που τοποθετήθηκαν, σχεδιάστηκαν έτσι ώστε στη μια να αναρτηθεί ένας χάρτης του Προαστίου και στην άλλη ένα δημόσιο τηλέφωνο (δεν υπήρχαν κινητά). Σήμερα εκεί μπορούν να μπαίνουν μικρές αγγελίες προς εξυπηρέτηση των κατοίκων και δημοτών μας. Η βούληση όλων των εμπλεκομένων ήταν να είναι παντελώς ελεύθερος ο περιβάλλοντας χώρος.

Αντ’ αυτού σήμερα έχουν τοποθετηθεί απαίσια πλαίσια από αλουμίνιο και έχει διπλασιαστεί ο ωφέλιμος χώρος του περιπτέρου. Ακόμα και αν χρεώνεται η κάλυψη αυτή, σίγουρα έχουν γίνει εκπτώσεις παράνομες σε βάρος του Δήμου μας, π.χ. γιατί αφού κλείνει εντελώς ο χώρος και είναι όλος υπό κατάληψη και όχι μόνο το εμβαδόν των ψυγείων, χρεώνεται διαφορετικά;

Αλλά το θέμα δεν είναι η μεγαλύτερη είσπραξη για τον Δήμο αλλά η αποκατάσταση του περιπτέρου όπως αρχικά λειτουργούσε σύμφωνα με το σχέδιο του Νίκου Βαλσαμάκη.

Δυστυχώς ούτε ο πρώην Δήμαρχος κ. Ξυριδάκης μερίμνησε σχετικά παρ’ όλες τις οχλήσεις μα (ακούστηκε μάλιστα με σαφήνεια ότι έπρεπε ο υπεύθυνος για τα περίπτερα ο τότε Αντιδήμαρχος και νυν Δήμαρχος κ. Γαλάνης να το επιλύσει. Ούτε στη συνέχεια ο Δήμαρχος κ. Γαλάνης ενήργησε.

Παρακαλώ θερμά για την αποκατάσταση του περιπτέρου πριν το διαθέσετε με νέο συμβόλαιο στον ίδιο ή σε άλλον ιδιοκτήτη, με ή χωρίς διαγωνισμό.

Την επιστολή αυτή, παρακαλώ την Πρόεδρο του Δ.Σ. να την διαβάσει στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο προ ημερησίας διάταξης των θεμάτων. Την κοινοποιώ επίσης, στα Κοινοτικά Συμβούλια, στο Σύλλογο Προστασίας Περιβάλλοντος Φιλοθέης, στο ζεύγος Βαλσαμάκη και στον Τοπικό Τύπο προς γνώση των συνδημοτών μας.

Σας ευχαριστώ ειλικρινά για τις ενέργειες στις οποίες θα προβείτε άμεσα.

Πάντα κοντά σας.

Ελένη Ταραντίνου-Παναγιωτοπούλου

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις