Η τέχνη μας ενώνει!

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

ΕΣΤΙΑ – ΟΥΡΣΟΥΛΙΝΕΣ – ΛΥΚΕΙΟ ΝΕΟΥ ΨΥΧΙΚΟΥ

Μια καλλιτεχνική δράση με ηθοποιούς και τραγουδιστές τα νέα παιδιά του Κέντρου Κοινωνικής Φροντίδας Ατόμων με νοητική Υστέρηση – της γνωστής ΕΣΤΙΑΣ – πλαισιωμένη με τις χορωδίες των μαθητών των Ουρσουλινών και του Λυκείου Νέου Ψυχικού, γέμισε το αμφιθέατρο της Ελληνογαλλικής Σχολής και άφησε θετικά έκπληκτους όσους το παρακολούθησαν.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τα παιδιά της ΕΣΤΙΑΣ και την θεατρική παράσταση «Ορνιθοσκαλίσματα», μια διασκευή των «Ορνίθων» του Αριστοφάνη, συνεχίστηκε με τη χορωδία των Ουρσουλινών και κατόπιν των μαθητών του Λυκείου και ολοκληρώθηκε με τη σύμπραξη όλων των παιδιών που τραγούδησαν όλοι μαζί το τραγούδι «Ο Καραγκιόζης».

 

Ο τίτλος της εκδήλωσης από μόνος του μας προϊδέασε για το θέμα και την ουσία ενώ εκ του αποτελέσματος αποδείχτηκε ότι πραγματικά η τέχνη ένωσε τα παιδιά από τα τρία εκπαιδευτήρια του Δήμου μας, ξεπέρασε τα όποια εμπόδια και κατάφερε να δώσει στο κοινό ένα αποτέλεσμα τέρπνον τόσο για την ψυχή όσο και για την καρδιά.

Ο Δήμαρχος Δημήτρης Γαλάνης προλόγισε την εκδήλωση, η οποία τελούσε υπό την Αιγίδα του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού ενώ παρούσα ήταν και η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως που απεύθυνε έναν χαιρετισμό.

Αξίζει να αναφέρουμε τα ονόματα των συντελεστών της εκδήλωσης, που δεν είναι άλλοι από τα ίδια τα παιδιά.

Από την ΕΣΤΙΑ συμμετείχαν στην θεατρική παράσταση οι: Κούτσαρη Βάσω, Ισταματιάδου Ευλαμπία, Μιχαλαριά Νατάσσα, Μπαρμπαρή Αναστασία, Σάββα Μαρίνα, Καραθανάση Μαρία, Λαγού Πηγή, Αεράκη Γεωργία, Κοτάνοβα Μαρία, Καραγιαννίδη Νατάσσα, με υπεύθυνο τον Δημοσθένη Αμπράζη, ηθοποιό. Στη χορωδία οι: Λαγού Πηγή, Αεράκη Γεωργία, Μπαρμπαρή Αναστασία, Μαστοράκη Μαρία, Φραγκούλη Μαριάνθη, με την υπεύθυνή τους Ντινέττα Πέππα, μουσικό.

Από ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΟΥΡΣΟΥΛΙΝΩΝ & ΤΟ ΩΔΕΙΟ ΟΥΡΣΟΥΛΙΝΩΝ ΔΕΛΑΣΑΛ συμμετείχαν στη χορωδία οι: Αλεξανδρής-Κουρεμάδας Δημήτρης, Αναγνώστου Χρύσα, Βασιλάκου Άντζελα, Βασιλοπούλου Θεοδώρα, Βολυράκη Μαρία, Βοσδογάνη Νεφέλη, Γατσούλη Μυρτώ, Καρκάνη Ζωή, Κούρεντα Μαρία, Λακαφώση Ελισάβετ, Μπίσια Κωνσταντίνα, Ναθαναήλ Κυριακή, Παπαδόπουλος Ξενοφών, Παπαδοπούλου Αγγελική, Παπαδοπούλου Δήμητρα, Πλατανάκη Χριστίνα, Πολύζου Χαρά, Σκιάφου-Συλίκου Μαριάννα, Σορίλου Δανάη, Σταυροπούλου Μικαέλα, όπου υπεύθυνη ήταν η Τζένη Τσίλη και στη διδασκαλία φωνητικής η Σόνια Μιλένκοβιτς.

Από το 1ο ΓΕΛ ΝΕΟΥ ΨΥΧΙΚΟΥ συμμετείχαν στη χορωδία οι: Αγγελική Βιδάλη (και αφηγήτρια), Μάριος Βοϊδής, Μυρτώ Γεωργιάδη (και κιθάρα), Νίκος Θεοχαρόπουλος, Άγγελος Λιούκας, Ιωάννης Λυκουργιώτης, Έλλη Μαμασούλη, Στέλλα Μπαζάντε, Αλεξάνδρα Μπακιρτζή, Μαρία-Δήμητρα Νικηφόρου, Γεωργία Παναγάκου, Λαμπρινή Παπαβασιλείου, Κατερίνα Τάνιου (και κιθάρα), Κωστής Τασάκος, Μιχαέλλα Τζιανετοπούλου (και τουμπερλέκι), Δημήτρης Τσιαούσης, στο πιάνο ο  Άγγελος Λιούκας, στα σκίτσα η Αναϊς Αχιλλοπούλου και στην εικαστική ομάδα δημιουργίας πίνακα ζωγραφικής οι: Εβίτα Αλεξοπούλου, Κατερίνα Καντηλώρου Ιωάννα Μέϊντ, Μάρθα Σπανού, Γεωργία Γιώτη, Αλεξία Φραγκεδάκη, Κατερίνα Τέγου, Δέσποινα Τσικοπούλου, με υπεύθυνες καθηγήτριες τις Παναγιώτα Πλέσσα και Αθανασία Μπουράκη.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το top-nea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις