Ομοβροντία Παραιτήσεων από το Προάστιο Πρότυπο

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Αποχωρούν ο Πρόεδρος και δύο μέλη της Κοινότητας Νέου Ψυχικού

Ο Νίκος Στρατηγός, Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Νέου Ψυχικού και τα μέλη Ξένια Σιγάλα και Άρης Φασιλάκης, με κοινή επιστολή τους προς τον Δήμαρχο Δημήτρη Γαλάνη και επικεφαλής του συνδυασμού Προάστιο Πρότυπο, ανακοίνωσαν την παραίτηση και ανεξαρτητοποίησή τους.

Στην επιστολή τους οι τρεις Κοινοτικοί αναφέρουν ότι δεν έχει υλοποιηθεί το μεγαλύτερο μέρος του προεκλογικού προγράμματος σε ό,τι αφορά το Νέο Ψυχικό, περιγράφουν συγκεκριμένα προβλήματα της Κοινότητας που επηρεάζουν την ζωή και την καθημερινότητα των κατοίκων, ενώ στον Δημήτρη Γαλάνη προσωπικά καταλογίζουν προσπάθεια απαξίωσης του θεσμού των Κοινοτήτων γενικότερα, αναφέροντας ενδεικτικά ότι εδώ και δύο χρόνια η Κοινότητα Νέου Ψυχικού δεν έχει καν γραφεία. Είναι αξιοσημείωτο ότι στην επιστολή παραίτησης γίνεται ειδική μνεία στο έργο των Αντιδημάρχων Αλίκης Γκιζελή και Δημήτρη Φωτιάδη, που όπως αναφέρεται, λόγω της αντικατάστασής τους δεν πρόλαβαν να ολοκληρώσουν.

 Η επιστολή παραίτησης πρωτοκολλήθηκε την Δευτέρα 12/12/2022 στα Γραφεία της οδού Τερτσέτη και το πλήρες κείμενο έχει ως εξής:

 

Αποχώρηση από τον Συνδυασμό ΠΡΟΑΣΤΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

Προς τον Επικεφαλής της ομάδας Προάστιο Πρότυπο, κύριο Δημήτριο Γαλάνη

Αξιότιμε Δήμαρχε

Αξιότιμη Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου

Με αίσθημα ευθύνης και τιμώντας την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μας σας ανακοινώνουμε την ανεξαρτητοποίησή μας από το Προάστιο Πρότυπο μετά από 3,5 χρόνια συνεχών προσπαθειών για να κάνουμε το καθήκον μας.

Με λύπη διαπιστώνουμε ότι με ευθύνη της Δημοτικής Αρχής δεν έχει υλοποιηθεί το μεγαλύτερο μέρος του προεκλογικού  προγράμματος, που μαζί συνυπογράψαμε το 2019.

Επισημαίνουμε ότι αυτό το πρόγραμμα περιελάμβανε έργα όπως το Σούρλειο, το Βαλλιάδη και τον εγκαταλελειμμένο Παιδικό Σταθμό της Τζαβέλα, τις τρεις πρώτες προτεραιότητές σας όπως λέγατε και γράφατε και, δυστυχώς, δεν τα περιλαμβάνει ούτε το τελευταίο Τεχνικό Πρόγραμμα της θητείας σας.

Σημαντικές είναι οι ελλείψεις και σε αυτονόητα πράγματα, όπως ο φωτισμός (25ης Μαρτίου, Πλατεία Ηρώων του 21, Ρήγα Φεραίου και άλλοι δρόμοι πέριξ του Αθλητικού Κέντρου) με αποκορύφωμα την τραγική κατάσταση των δρόμων από το έργο των οπτικών ινών όπου, παρά τις ενέργειές μας και την επιστολή που έστειλε ο Πρόεδρος της Κοινότητας, δυστυχώς φτάσαμε στα Χριστούγεννα και δεν έχει ολοκληρωθεί η αποκατάσταση των ζημιών.

Σε κάθε περίπτωση όμως θα θέλαμε να αναγνωρίσουμε το έργο των κ.κ. Φωτιάδη Δημήτρη και Αλίκη Γκιζελή στα σχολεία του Νέου Ψυχικού και τους επόμενους που πατώντας στα βήματά τους το συνέχισαν και τον κύριο Ζερβό Νίκο για την Πλατεία Ελευθερίας, καθώς και την κυρία Παυλίνα Πανταζή για την ανακαίνιση του Οικολογικού Πάρκου που πλην όμως δεν λειτουργεί πάνω σε αυτά που είχαμε και δεν το χαίρονται τα παιδιά τα δικά μας λόγω του ωραρίου.

Δυστυχώς οι κ.κ. Φωτιάδης και Ζερβός απομακρύνθηκαν από τις θέσεις που μπορούσαν να παράγουν και έτσι σταμάτησε όλο αυτό που τόσο ονειρευτήκαμε και μοιραστήκαμε μέχρι τον 2ο χρόνο της Διοίκησής σας.

Η απαξίωση του θεσμού της Κοινότητας και του θεσμικού μας ρόλου είναι τέτοια που εδώ και δύο χρόνια η Κοινότητα  του Νέου Ψυχικού είναι η μόνη που δεν έχει γραφεία, δεν είχε ποτέ γραμματέα, γεγονός που μας αναγκάζει να συναντούμε τους δημότες στις πλατείες και τις καφετέριες.

Δυστυχώς, αυτά τα αυτονόητα για τη λειτουργία της Κοινότητας δεν χρειάζονται σύμφωνα με τον Δήμαρχο Δημήτρη Γαλάνη, καθότι τα Κοινοτικά Συμβούλια τα έχει ήδη καταργήσει ο Νόμος.

Πέρα από την παράλογη και άκρως προσβλητική αυτή στάση, όλοι γνωρίζουμε ότι ο νομοθέτης έχει ορίσει ότι τα Κοινοτικά Συμβούλια καταργούνται στις 31/12/2023 και όχι το 2021 που αποφάσισε να τα “καταργήσει” ο κ. Γαλάνης.

Είναι ξεκάθαρο ότι η σημερινή δημοτική αρχή απέτυχε να εκπληρώσει το ρόλο της και στο επίπεδο των θεσμικών της υποχρεώσεων, το κυριότερο, όμως, στο επίπεδο της υλοποίησης των προεκλογικών της υποσχέσεων.

Στο πλαίσιο αυτό δεν μπορούμε πλέον να συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε την εικονική πραγματικότητα που θέλει ο Δήμαρχος να προβάλει στους δημότες.

Είμαστε όμως και θα παραμείνουμε στο πλευρό των συμπολιτών μας και θα κάνουμε ό,τι πρέπει για να μπορέσει ο Δήμος μας να είναι αντάξιος των προσδοκιών τους.

Παρακαλούμε όπως ενημερωθεί το Δημοτικό Συμβούλιο.

 Νικόλαος Στρατηγός

Πολυξένη (Ξένια) Σιγάλα

Αριστείδης (Άρης) Φασιλάκης

 

Μέχρι το βράδυ της 14ης Δεκεμβρίου, από την πλευρά του Δημήτρη Γαλάνη δεν έχει υπάρξει κάποια αντίδραση.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το top-nea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις