«Όλα για την Ελίζα»

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Θριαμβευτική πρεμιέρα στο Θέατρο Ημέρας για το έργο δικών μας δημιουργών

Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρεμιέρα της ρομαντικής κομεντί  «Όλα για την Ελίζα», της Μαριάννας Κυριακάκη που άνοιξε αυλαία την Κυριακή 13  Νοεμβρίου στο θέατρο της Ημέρας, σε σκηνοθεσία Μάνου Αντωνίου και μουσική Σταμάτη Χρήστου.

Το έργο πρωτοανέβηκε τον Νοέμβριο του 2015 στο θέατρο  Λύχνος και σημείωσε ιδιαίτερη επιτυχία καθώς παρουσιάστηκε για 150 παραστάσεις, έως και τον  Ιανουάριο του  2017, αποσπώντας ενθουσιώδεις κριτικές από το κοινό που το παρακολούθησε.

Στο φετινό ανανεωμένο  ανέβασμά του, η ανταπόκριση του κοινού ήταν ακόμη πιο ενθουσιώδης, καθώς η πρεμιέρα ήταν sold out και στο φινάλε οι θεατές ξέσπασαν σε παρατεταμένο χειροκρότημα, αποδεικνύοντας πως το «Όλα για την Ελίζα» είναι μια παράσταση που αξίζει να αγαπήσουμε, όχι μόνο γιατί είναι εξαιρετική, με όλους τους συντελεστές να δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους αλλά και για το γεγονός ότι μας συνδέει μαζί της ένα εξίσου λαμπερό παρελθόν. Ο λόγος; Μερικοί από τους βασικούς συντελεστές είναι γέννημα θρέμμα  Νεοψυχικιώτες, παιδιά δικά μας που πριν γράψουν τη δική τους ιστορία στο επαγγελματικό θέατρο, υπήρξαν πρωτεργάτες του ερασιτεχνικού θεάτρου στον πρώην Δήμο Νέου Ψυχικού. Όλοι εμείς που είχαμε τη χαρά να απολαύσουμε τις εξαιρετικές παραστάσεις που ανέβασε η θεατρική ομάδα του Δήμου «Κουίντα» και αργότερα η θεατρική ομάδα του Μ.Ε.Ο. «Επί Σκηνής», έχουμε καλά φυλαγμένους στις αναμνήσεις μας τους ενορχηστρωτές και εκτελεστές μιας έντονα δημιουργικής και πολύ επιτυχημένης πορείας του ερασιτεχνικού θεάτρου στο Νέο Ψυχικό, την Μαριάννα, τον Μιχάλη και την Τζίνα. Τα χρόνια όμως πέρασαν και οι τρεις τους, αποτελώντας πάντα μια ισχυρή ομάδα, δημιουργούν εξαιρετικές δουλειές που απολαμβάνει το ευρύτερο θεατρόφιλο κοινό. «Το κοτέτσι», το «Diavol Kommandant», το «Διπλό Σαχ» και φυσικά το «Όλα  για την Ελίζα» που φέρουν την υπογραφή τους απέσπασαν ιδιαίτερα καλές κριτικές από το κοινό. Φέτος επαναλαμβάνουν το «Όλα για την Ελίζα» όπου η Μαριάννα Κυριακάκη  υπογράφει το κείμενο, η Τζίνα Δημητροπούλου ερμηνεύει τον κεντρικό γυναικείο ρόλο και ο Μιχάλης Γκλιάτης έχει αναλάβει το δύσκολο έργο της οργάνωσης παραγωγής. Μαζί τους και η νεότερη γενιά,  η Ζωή Γκλιάτη που έντυσε τους ήρωες με ιδιαίτερο γούστο και έμπνευση και η Λαμπρινή Κυριακάκη εκτελώντας χρέη βοηθού σκηνοθέτη. Εν τη ενώσει η ισχύς και η επιτυχία είναι το σίγουρο αποτέλεσμα.

Ποια είναι όμως η Ελίζα και γιατί την αγάπησε τόσο το κοινό;

Η Τζίνα Δημητροπούλου έχει τη δική της εξήγηση « Η Ελίζα θα μπορούσε να είναι ο καθένας από μας, μια ψυχή που λαχταράει να πάει τη ζωή του ένα βήμα παραπέρα. Η Ελίζα έχει άγνοια κινδύνου, παλεύει με τους δαίμονές της, ξύνει τις πληγές της, αιμορραγεί αλλά συνεχίζει να παλεύει, γιατί νιώθει πως ο αγώνας που δε δόθηκε, είναι ένας αγώνας χαμένος».

 

Ο Μιχάλης συμπληρώνει «Είναι μια παράσταση που σέβεται το κοινό, που αφουγκράζεται τα κρυμμένα όνειρά του και το ωθεί να παλέψει γι’αυτά»

Ενώ η Μαριάννα επισημαίνει «Με λίγα λόγια, το Όλα για την Ελίζα προκαλεί το κοινό να βουτήξει στα φοβισμένα όνειρά του και να τους δώσει την ευκαιρία που δικαιούνται»

Καθώς τους αποχαιρετώ, μου έρχεται στο μυαλό ο στίχος του Διονύση Σαββόπουλου «φτιάχνουν οι Έλληνες κυκλώματα και ιστορία οι παρέες». Τολμώ να τον παραφράσω και να πω πως ιστορία δε φτιάχνουν μόνο οι παρέες αλλά και οι Νεοψυχικιώτες!

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το top-nea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις