Το Χαμόγελο του Παιδιού και το Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού στο ΜΕΟ

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

ΠΑΙ-ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑ

ΠΑΙ-ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ονομάζεται η ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί στον Μορφωτικό Εξωραϊστικό Όμιλο (ΜΕΟ), 25ης Μαρτίου 19, στο Νέο Ψυχικό, την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 6 το απόγευμα.

Πρόκειται για μία συνδιοργάνωση τεσσάρων (4) φορέων, του ΜΕΟ, της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Φιλοθέης Ψυχικού, του Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού, του Χαμόγελο του Παιδιού, με θέμα το φλέγον και επίκαιρο των ημερών που αφορά στις κακοποιήσεις.

Η ημερίδα χωρίζεται σε πέντε θεματικές ενότητες, ξεκινώντας από το νομικό πλαίσιο της παιδικής προστασίας με εισηγητή τον Νομικό Βασίλειο Μπραβάκο.

Η δεύτερη ενότητα πραγματεύεται τα δικαιώματα του παιδιού, με εισηγήτρια την Χριστίνα Αζοπούλου, Κοινωνική Λειτουργό του Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού.

Την τρίτη εισηγείται ο Δημήτριος Μπουρσινός, Ψυχολόγος του Ινστιτούτου, που θα αναλύσει το πώς αναγνωρίζουμε και προλαμβάνουμε την παραμέληση και την κακοποίηση.

Η τέταρτη ενότητα, ασχολείται πιο εξειδικευμένα με τους Δήμους και το δημόσιο σύστημα παιδικής προστασίας με εισηγήτρια την Ματίνα Ταβουλαρέα, Κοινωνική Λειτουργό, Γενική Γραμματέα Περιφερειακού Τμήματος ΣΚΛΕ Αττικής και τέλος, στην πέμπτη ενότητα, η Στεφανία Τέκου, Κλινική Κοινωνική Λειτουργός από το “Χαμόγελο του Παιδιού” θα μας μιλήσει για την διαδρομή του παιδιού που απομακρύνεται από το σπίτι αλλά και την αποϊδρυματοποίηση.

Τη συζήτηση με το κοινό για τα θέματα παιδικής προστασίας θα συντονίσουν οι εργαζόμενοι στην Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού Παύλος Τσιμογιάννης, Αναπληρωτής Προϊστάμενος Διεύθυνσης Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτικών Ισότητας των Φύλων, Όλγα Μυλωνοπούλου, Κοινωνική Λειτουργός Υπεύθυνη του Κοινωνικού Παντοπωλείου και ο Βασίλης Παπαθωμόπουλος, Κοινωνικός Λειτουργός, Υπεύθυνος Προγράμματος “Βοήθεια στο Σπίτι”.

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις