Αλλαγή σκυτάλης σε δύο Κοινότητες του Δήμου μας

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων Ψυχικού και Φιλοθέης αποχωρούν από το Προάστιο Πρότυπο

Της Λυδίας Λέκκα

Ο Οκτώβριος μας αποχαιρέτησε με αλλαγές στο τιμόνι δύο εκ των τριών Κοινοτήτων του Δήμου μας, καθώς οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων Ψυχικού και Φιλοθέης έθεσαν εαυτόν εκτός της διοικούσας παράταξης Προάστιο Πρότυπο.

Η Πρόεδρος της Κοινότητας Ψυχικού Φαίνη Χατζηαθανασιάδου ανακοίνωσε την ανεξαρτητοποίησή της το Σάββατο 22 Οκτωβρίου, μία ημέρα μετά την πρωτοκόλληση της διαγραφής της από το Προάστιο Πρότυπο (αρ. πρ. 15961/21.10.2022), καταγγέλλοντας ριζική παρέκκλιση της από τις αρχές, το πρόγραμμα, το όραμα του 2019. Η Πρόεδρος της Κοινότητας Φιλοθέης Πέννυ Ζαφειροπούλου – Σαρρή ακολούθησε την Δευτέρα 24 Οκτωβρίου, καταλογίζοντας προσωπικά στον Δημήτρη Γαλάνη ότι αγνοεί συστηματικά τα αιτήματα των Κοινοτήτων γενικότερα και τις εκκλήσεις των Προέδρων των Κοινοτικών Συμβουλίων.

Και οι δύο Πρόεδροι επέλεξαν να δημοσιοποιήσουν τις αποφάσεις τους σε φίλους και δημότες μέσω δημόσιων αναρτήσεων στις προσωπικές τους σελίδες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου με δημόσιες αναρτήσεις η κάθε μία αναφέρθηκε επιγραμματικά στο σκεπτικό της παραίτησής της, ενώ οι σχετικές επιστολές τους είχαν αποσταλεί προσωπικά μέσω email στον Δήμαρχο, στο Δημοτικό Συμβούλιο και στα Τοπικά Νέα.

Τα κείμενα των επιστολών

Από την Φαίνη Χατζηαθανασιάδου:

Προς Επικεφαλής της ομάδας Δημήτριο Γαλάνη ΠΡΟΑΣΤΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ, μέλη, Δημότες

Με την παρούσα δηλώνω την απόφαση μου, να αποχωρήσω από την παράταξη Προάστιο Πρότυπο, για μια σειρά από λόγους που αφορούν την ριζική παρέκκλιση της από τις αρχές, το πρόγραμμα, το όραμα το οποίο μοιραστήκαμε το 2019,  για μια σαρωτική αλλαγή του δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού.

Να ακολουθήσουμε και εμείς στο δήμο μας, το δρόμο που επιτάσσει ο 21ος αιώνας και η τεχνολογία σε όλους τους τομείς.

38 μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων μας βρισκόμαστε πολύ μακριά, για να μην πω στο πρώτο βήμα, αυτών που υποσχεθήκαμε.

Το προάστιο  δεν έγινε ποτέ πρότυπο!

Ο αξιακός μου κώδικας, η σκέψη μου  δεν συνάδουν με αυτό που βλέπουμε καθημερινά στα κοινωνικα δικτυα και στον τύπο.

Συναισθανόμενη την υποχρέωση που έχω όχι μόνο στους ανθρώπους που με εμπιστεύτηκαν στην Κοινότητα Ψυχικού αλλά και με τις προηγούμενες ιδιότητες μου σε όλο το δήμο, τάσσομαι ενάντια σε τέτοιου είδους τακτικές.

Με εκτίμηση σε όλους εσάς που διαβάζετε την παρούσα επιστολή  και που επιζητάτε τη δημιουργία, την πρόοδο και την εμπιστοσύνη από όλους εμάς που ασχολούμαστε με τα κοινά,  την πολιτική, παραμένω ενεργή και δίπλα σας!

Φαίνη Χατζηαθανασιάδου

Δικηγόρος

Πολιτευτής Ν.Δ. Β’ Αθηνών βόρειου τομέα

Προς Επικεφαλής της ομάδας Δημήτριο Γαλάνη, μέλη, δημότες.

Το 2019 συμπορεύτηκα με την δημοτική παράταξη ΠΡΟΑΣΤΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ και ζήτησα την εμπιστοσύνη των δημοτών, οι οποίοι και με εξέλεξαν πρόεδρο της Κοινότητας Φιλοθέης.

Σήμερα όμως μετά την εμπειρία των 3 και πλέον ετών, στην προεδρία του Κοινοτικού Συμβουλίου Φιλοθέης, ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ,  ότι παραμένοντας στη δημοτική παράταξη Προάστιο Πρότυπο, προδίδω την εμπιστοσύνη των δημοτών.

Δηλώνω προς στους Φιλοθεάτες, αλλά και τους υπόλοιπους συμπολίτες του δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού, ότι παρ´όλη την επιθυμία μου να βοηθήσω την Κοινότητα της Φιλοθέης να γίνει πρότυπη, όπως είχαμε υποσχεθεί ως δημοτική παράταξη δεν μπόρεσα να εκπληρώσω την υπόσχεση αυτή γιατί σχεδόν όλες οι αρμοδιότητες μας σύμφωνα με το νόμο, αλλά και οι δυνατότητες μας εξαρτώνται από τη διάθεση του δημάρχου  και δεν βρήκαμε συμπαράσταση.

Ποτέ από την αρχή της θητείας μας, δεν κληθήκαμε ποτέ να συνεδριάσουμε και οι 3 πρόεδροι των Δημοτικών Κοινοτήτων με τον επικεφαλής της παράταξης Προάστιο Πρότυπο, Δημήτρη Γαλάνη, παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις μας!

Δεν ακουστήκαμε!

Δεν ακούστηκαν οι ανάγκες των δημοτών παρά τις πολυάριθμες  εισηγήσεις για όλα τα θέματα που αφορούν την Κοινότητα Φιλοθέης.

ΑΓΝΟΗΘΗΚΑΜΕ!

Τα επενδυτικά κονδύλια που δικαιούται  η κάθε Κοινότητα για έργα ετησίως δεν δόθηκαν ποτέ, ούτε και για μικροέξοδα.

Για τους λόγους αυτούς και ακόμη παραπάνω αποχωρώ από τη δημοτική παράταξη και παραμένω ανεξάρτητο μέλος του Κοινοτικού Συμβουλίου Φιλοθέης.

Με εκτίμηση,

Πέννυ Ζαφειροπούλου – Σαρρή

Μετά την αποχώρηση ή διαγραφή τους από το Προάστιο Πρότυπο, η αλλαγή ηγεσίας στις Κοινότητες ήταν μονόδρομος, καθώς ο Νόμος προβλέπει ότι η θέση του Πρόεδρου του Κοινοτικού Συμβουλίου καταλαμβάνεται από τον υποψήφιο που έχει συγκεντρώσει τον μεγαλύτερο αριθμό σταυρών, στο Κοινοτικό ψηφοδέλτιο της διοικούσας παράταξης, προϋπόθεση που πλέον οι δύο κυρίες δεν πληρούσαν. Σύμφωνα με τα προβλεπόμενα, νέοι Πρόεδροι στην θέση των απελθουσών, ορίζονται οι Κοινοτικοί Σύμβουλοι που είχαν συγκεντρώσει τον δεύτερο μεγαλύτερο αριθμό σταυρών.

Τα νέα πρόσωπα

Στην Κοινότητα Ψυχικού την θέση της Προέδρου καταλαμβάνει η μέχρι πρότινος Αντιπρόεδρος Μαρία-Αλεξάνδρα (Μάρλη) Μαλάμη, η οποία στις προηγούμενες εκλογές είχε συγκεντρώσει 335 σταυρούς.

Η Μάρλη Μαλάμη γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ψυχικό είναι 32 ετών, δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, έγγαμη και μητέρα ενός κοριτσιού τεσσάρων ετών. Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή της Αθήνας, έχει δύο μεταπτυχιακούς τίτλους από το ίδιο Πανεπιστήμιο και Είναι Υποψήφια Διδάκτορας Νομικής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Από το 2015 διατηρεί το δικό της Δικηγορικό

Γραφείο στο κέντρο της Αθήνας, παράλληλα είναι Αν. Καθηγήτρια Ποινικού Δικαίου στη

Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας και καθηγήτρια Νομικών μαθημάτων στα

Εκπαιδευτήρια Γιαννόπουλου.

Το 2019 μετείχε για πρώτη φορά στις αυτοδιοικητικές εκλογές για το Κοινοτικό Συμβούλιο

Ψυχικού με το Προάστιο Πρότυπο του Δημήτρη Γαλάνη και εκλέχθηκε δεύτερη σε ψήφους

από τον συνδυασμό. Από το 2019 ως και το 2021 ήταν Αναπληρώτρια Πρόεδρος της

Κοινότητας Ψυχικού, ενώ από τις αρχές του 2021 είναι Πρόεδρος της Επιτροπής

Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού.

Η απελθούσα Πρόεδρος Φαίνη Χατζηαθανασιάδου, επίσης δικηγόρος, στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019 είχε συγκεντρώσει 527 σταυρούς.

Με την ανάληψη των καθηκόντων της, η νέα Πρόεδρος της Κοινότητας Ψυχικού Μάρλη Μαλάμη δημοσίευσε την ακόλουθη ανοικτή επιστολή: “Ο Δήμαρχος Φιλοθέης – Ψυχικού κ. Δημήτρης Γαλάνης με αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή και η πόρτα του ήταν πάντα ανοικτή στα τρία χρόνια που είμαι εκλεγμένη κοινοτική σύμβουλος.

Με εμπιστεύτηκε στα πρώτα βήματα της αυτοδιοικητικής μου πορείας, προτείνοντάς με για την προεδρία της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, θέση η οποία μου επιτρέπει να έχω άποψη όχι μόνο για τα προβλήματα που απασχολούν τη σχολική κοινότητα, αλλά μέσω των επαφών μου με γονείς και εκπαιδευτικούς και για τα θέματα που απασχολούν τους κατοίκους του Δήμου.

Επιπλέον ως κοινοτική σύμβουλος, έχοντας συμμετάσχει ενεργά σε όλα τα συμβούλια και μόνο λίγες ημέρες από την ανάληψη των καθηκόντων μου, έχω ήδη υπόψη μου κάποια θέματα στην υλοποίηση των οποίων εκτιμώ ότι μπορώ να προχωρήσω. Έχω επικοινωνήσει με τους Αντιδημάρχους, οι οποίοι είναι πρόθυμοι να σταθούν δίπλα μου. Θεωρώ ότι είμαι μέλος μιας πολύ δυνατής ομάδας, με επικεφαλής έναν άνθρωπο που έχει δείξει έμπρακτα και αποτελεσματικά το ενδιαφέρον του σε όσα θέματα προκύπτουν.

Είναι πολύ νωρίς και αυτή τη στιγμή δεν έχω τη δυνατότητα να μιλήσω με έργα για την ευρύτερη Κοινότητα, ωστόσο έχω παρουσιάσει ένα ικανοποιητικό κατά την άποψή μου δείγμα γραφής στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου μας. Άλλωστε κανένας μας δε διαθέτει μαγικό ραβδί για να προχωρήσει με μία κίνηση στην επίλυση όλων των μικρών ή μεγαλύτερων προβλημάτων.

Χωρίς καμία διάθεση αυτοπροβολής και χωρίς να είμαι επαγγελματίας της πολιτικής, έχω τη διάθεση να εργαστώ ώστε τα παιδιά μας να μεγαλώσουν σε ένα καλύτερο προάστιο από αυτό που έζησε και μεγάλωσε η δική μου γενιά.

Κλείνοντας, θέλω να σας παρακαλέσω να μου μεταφέρετε άμεσα τυχόν προβλήματα που παρουσιάζονται στην Κοινότητα Ψυχικού, καθώς και ιδέες που θα βοηθήσουν στην περαιτέρω αναβάθμιση της περιοχής μας. Χωρίς διαχωρισμούς, χωρίς κομματικές ή άλλου είδους ταυτότητες δηλώνουμε όλοι παρούσες και παρόντες για ένα καλύτερο Ψυχικό.

Στην Κοινότητα Φιλοθέης, νέος Πρόεδρος αναλαμβάνει ο Μιχάλης Διακοσταμάτης, που στις προηγούμενες εκλογές είχε συγκεντρώσει 428 σταυρούς.

Ο Μιχάλης Διακοσταμάτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1971 και μένει στη Φιλοθέη. Είναι απόφοιτος του «The Open University – UK», με B.Sc (Hons) στις Κοινωνικές Επιστήμες, στους τομείς της Κοινωνιολογίας και της Κοινωνικής Πολιτικής. Έχει πολυετή εμπειρία στον τομέα της Επικοινωνίας, του Τουρισμού και των Τηλεπικοινωνιών. Τα τελευταία έντεκα χρόνια δραστηριοποιείται στο Real Estate και ως Ασφαλιστικός Σύμβουλος. Είναι ενεργός πολίτης της Κοινότητας Φιλοθέης και δραστηριοποιείται εθελοντικά σε διάφορους φορείς. Είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά.

Η απελθούσα Πρόεδρος Πέννη Ζαφειροπούλου, στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019 είχε συγκεντρώσει 622 σταυρούς.

Εν όψει της ανάληψης των καθηκόντων του, ο νέος Πρόεδρος της Κοινότητας Φιλοθέης Μιχάλης Διακοσταμάτης μας είπε τα εξής: «Είναι πολύ νωρίς ακόμα να μιλήσουμε για έργα. Τα δύο θετικά που ήδη έχω διαπιστώσει είναι αφ’ ενός η συστέγαση της Κοινότητας Φιλοθέης με τη Διεύθυνση Καθαριότητας και Πρασίνου, που διευκολύνει την άμεση μεταξύ μας επικοινωνία για επείγοντα ζητήματα που άπτονται αυτών των νευραλγικών αντικειμένων και αφ’ ετέρου, την αγαστή συνεργασία με τον Δήμαρχο Δημήτρη Γαλάνη, που με την εμπειρία του και την αποτελεσματικότητα που τον διακρίνουν, στέκει πάντοτε αρωγός και συμπαραστάτης για κάθε θέμα που μπορεί να τον χρειαστούμε. Θα ήθελα με την ευκαιρία να εκφράσω την εκτίμησή μου προς την απερχόμενη Πρόεδρο Πέννη Ζαφειροπούλου, που την ευχαριστώ για την άψογη μέχρι σήμερα μεταξύ μας συνεργασία».

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το top-nea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις