Υποβάθμιση των επετειακών εκδηλώσεων

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Για το ιστορικό ΟΧΙ του 1940!

Την Παρασκευή το πρωί της 28ης Οκτωβρίου 2022, όπως κάθε χρόνο από το 1982 που με τιμήσατε με την ψήφο σας, περπάτησα από το σπίτι μου μέχρι την Αγία Σοφία για να παραστώ στην Λειτουργία και την Δοξολογία στον ομώνυμο Ιερό Ναό.

Φτάνοντας στην οδό Σικελιανού, στην πίσω είσοδο του Πενταγώνου, από εκεί που ξεκινάει η παρέλαση, με δυσάρεστη έκπληξη διαπίστωσα ότι  το οδόστρωμα δεν θύμιζε δρόμο που θα πραγματοποιούταν σε τρεις ώρες η καθιερωμένη παρέλαση.

Οι διαγραμμίσεις, που γίνονται, ήταν λιγοστές, αχνές και λερές. Είτε δεν είχαν γίνει καθόλου ή είχαν γίνει μέρες πριν με υλικά κακής ποιότητας ή δεν έφτασαν τα υλικά για να γίνει σωστά η δουλειά. Σίγουρα όμως, η Σικελιανού που αντίκρισα την Παρασκευή το πρωί, δεν ήταν ο δρόμος που έχουμε στη μνήμη μας με τις λευκές γυαλιστερές διαγραμμίσεις, αλλά ένας αφημένος, συνηθισμένος δρόμος μια κοινή καθημερινή μέρα. Και η λακκούβα λίγο μετά την εξέδρα δείχνει σαφώς την αδιαφορία της δημοτικής αρχής για ακόμα και για τα απλά και καθημερινά.

Οι θυρεοί της Κοινότητας του Νέου Ψυχικού που χρόνια στόλιζαν κάθε κολώνα δεξιά και αριστερά, από την πύλη του Πενταγώνου μέχρι την Αγία Σοφία ήταν φέτος λειψοί, ούτε καν οι μισοί, αφού στο σύνολό τους ήταν όλοι κι όλοι έξι! Και κοίταζαν ανάποδα, όχι προς τη σωστή κατεύθυνση, σημάδι ότι στραβά αρμενίζουμε σ’ αυτήν την πόλη. Και αυτό είναι σίγουρο! Ο καθιερωμένος στολισμός με σημαιάκια γύρω από την εξέδρα, δυστυχώς δεν υπήρχε.

Κι αν αυτά είναι τεχνικές λεπτομέρειες, τα πιο σημαντικά και προσβλητικά είναι άλλα:

Ο Δήμαρχος, αντί να καταθέσει στεφάνι στο Νέο Ψυχικό, στην Κοινότητα όπου γίνεται η παρέλαση, πήγε και κατέθεσε στο Ψυχικό!

Για πρώτη φορά, Δήμαρχος δεν παρέστη στην Δοξολογία της Κοινότητας που πραγματοποιείται η παρέλαση.

Για πρώτη φορά, Δήμαρχος δεν καταθέτει στεφάνι στο Ηρώο της Κοινότητας που πραγματοποιείται η παρέλαση. Αλλού ο παππάς και αλλού τα ράσα, δηλαδή!

Η εξήγηση που ακούστηκε από χείλη δικών του ανθρώπων, που βρίσκονταν μπροστά στο Ηρώο, έχει να κάνει με εσωτερικούς ανταγωνισμούς στο Προάστιο Πρότυπο και επίδειξη δύναμης. Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά!

Η διοίκηση του «έτσι θέλω» και το κυνήγι των μαγισσών δεν μπορεί να καθορίζουν το πού θα παραστεί ο άνθρωπος που κατέχει δημόσιο αξίωμα, την θέση του πρώτου πολίτη της πόλης μας. Υπάρχει Πρωτόκολλο, υπάρχει Νόμος και αυτοί που διοικούν οφείλουν πρώτοι από όλους να τα σέβονται!

Και βέβαια, η ξαφνική αυτή αλλαγή στον τόπο κατάθεσης στεφάνου από τον Δήμαρχο Δημήτρη Γαλάνη είχε και άλλες συνέπειες:

  1. Το στεφάνι της Κοινότητας του Νέου Ψυχικού, έκανε φτερά από το Ηρώο. Προφανώς κάποιος το είχε πάρει και το πήγε να το καταθέσει στο Ψυχικό, με αποτέλεσμα ο Πρόεδρος της Κοινότητας να μην έχει στεφάνι να καταθέσει.
  2. Τα σώματα της Αστυνομίας, ακολούθησαν τον Δήμαρχο και δεν κατέθεσαν στεφάνι στο Ηρώο του Νέου Ψυχικού
  3. Η εκπρόσωπος της Περιφέρειας κατέθεσε στεφάνι με τον Δήμαρχο στο Ψυχικό και όταν έφτασε στην εξέδρα για την παρέλαση στο Νέο Ψυχικό, θέση γι’ αυτήν δεν υπήρχε. Και επειδή δεν ήταν Αντιπεριφερειάρχης ούτε γνωστή σε κανέναν, την αναγνώρισαν μόνο αυτοί που την είχαν δει στην κατάθεση, με αποτέλεσμα να μην καταλαβαίνει κανείς ποια είναι αυτή η κυρία, γεγονός που εξαγρίωσε την ίδια και δεν ξέρω αν έφτασε και στον Περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη.
  4. Στο Ηρώο του Νέου Ψυχικού έμεινε αδιάθετο το στεφάνι των αποστράτων αξιωματικών, επειδή ο εκπρόσωπός τους, ακολουθώντας κατά πόδας τον Δήμαρχο, πήγε και κατέθεσε στο Ψυχικό.
  5. Η μπάντα του Δήμου κι ο φωτογράφος, που θα έπρεπε να ήταν στο Νέο Ψυχικό για την κατάθεση στεφάνων, ακολούθησαν τον Δήμαρχο με εντολή του, λες και είναι προσωπικοί του υπάλληλοι, στο Ψυχικό. Στο Νέο Ψυχικό ήρθαν μόνο για να καλύψουν την παρέλαση.

Μετά την κατάθεση στεφάνων προχωρήσαμε προς την εξέδρα. Η πρώτη σειρά με τα καρτελάκια για τα ονόματα στα καθίσματα, ήταν για τον Δήμαρχο και τους Αντιδημάρχους και τους Προέδρους των Νομικών Προσώπων, ενώ είχαν κρατήσει και μία θέση για Υπουργό ή Βουλευτή. Για την αξιωματική αντιπολίτευση δεν υπήρχε καμία θέση, παρ’ όλο που το ορίζει το Πρωτόκολλο και ο Νόμος.

Ακόμα και για τον ίδιο τον Πρόεδρο της Κοινότητας του Νέου Ψυχικού, όπου γινόταν η παρέλαση, δεν υπήρχε καμία θέση στην εξέδρα! Ούτε λόγος βέβαια για θέση πρώην Δημάρχων.

Η εξέδρα και η πρώτη σειρά της, ήταν υπόθεση του Ενός και των Αντιδημάρχων του. Αναρωτιέμαι, το προσωπικό του Νέου Ψυχικού που χρόνια κάνει αυτές τις εργασίες δεν χρησιμοποιήθηκε; Ή μήπως ανέλαβε εργολάβος με απουσία επίβλεψης;

Με την επιστολή μου αυτή θέλω να κάνω γνωστά σε όλους σας τα γεγονότα αυτά. Η συμπεριφορά του Δημάρχου Δημήτρη Γαλάνη απαξιώνει και υποβαθμίζει το Νέο Ψυχικό.  Και να τονίσω ότι αυτό δεν αφορά μόνο το Νέο Ψυχικό, αλλά και τις υπόλοιπες Κοινότητες. Γιατί όπως λέει και ο σοφός λαός: «όταν η αρκούδα είναι στην αυλή του γείτονά σου, σύντομα θα έρθει και στη δική σου».

Ο Δήμος και οι Κοινότητες δεν είναι τσιφλίκι κανενός. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του Δήμου, που ο πρώτος πολίτης αδιαφορεί για τους Δημοκρατικούς θεσμούς, περιφρονεί επιδεικτικά μια Κοινότητα και γράφει στα παλιά του τα παπούτσια Πρωτόκολλα και Νόμους.

Θέλω επίσης, αυτά που είδα και άκουσα να τα γνωστοποιήσω και σε όλους αυτούς που βρίσκονται στο πλευρό του Δημάρχου, μήπως και μπορέσουν να βάλουν μια τελεία σε τέτοια θλιβερά γεγονότα, που ανούσια συμβαίνουν.

Και τέλος θέλω να σας καλέσω να φωνάξουμε το δικό μας δυνατό ΟΧΙ ενάντια στην ασέβεια και την απαξίωση που σήμερα βιώνει το Νέο Ψυχικό, ένας δήμος που για δεκαετίες αποτελούσε Δήμο πρότυπο για όλη την Ελλάδα, και γενικότερα οι θεσμοί. Σήμερα είμαστε εμείς. Αύριο, ποιος;

Σας ευχαριστώ πολύ που διαβάσατε την επιστολή μου.

Με σεβασμό και εκτίμηση σε όλους σας,

Παντελής Χαροκόπος

π. Δήμαρχος Νέου Ψυχικού

Δημοτικός Σύμβουλος Φιλοθέης – Ψυχικού

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το top-nea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις