Ο ΔΗΜΟΣ ΜΑΣ ΓΙΟΡΤΑΣΕ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Εκδήλωση αφιερωμένη στη μνήμη της Λώρας Βερροιοπούλου

Η Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων γιορτάστηκε στον Δήμο μας με μια όμορφη και επιμορφωτική εκδήλωση που ήταν αφιερωμένη στη μνήμη της Λώρας Βερροιοπούλου και στο τεράστιο φιλοζωικό της έργο για τα αδέσποτα ζώα του Προαστίου μας.

Ο Δήμαρχος Δημήτρης Γαλάνης απένειμε τιμητική πλακέτα στους συγγενείς της εκλειπούσας, μιλώντας με συγκίνηση για τον χαρακτήρα, το ήθος και την τρυφερότητά της και επεσήμανε ότι το όνομά της ταυτίστηκε με την έννοια της φιλοζωίας, καθώς είχε αφιερώσει όλη της την ζωή στην προστασία και την φροντίδα των ζώων στον Δήμο μας.

Κεντρική ομιλήτρια της εκδήλωσης ήταν η Μαριάνθη Δημοπούλου, Ειδική Γραμματέας Προστασίας των Ζώων, η οποία μίλησε για την έμφαση που δίνεται πλέον από την Κυβέρνηση στα θέματα ευζωίας και προστασίας των ζώων, αδέσποτων και μη, με την δημιουργία και την στήριξη φορέων, αλλά και με την θεσμοθέτηση ενός λειτουργικού Νομοθετικού πλαισίου.

Στην εκδήλωση συμμετείχε επίσης ο γνωστός και πολυβραβευμένος Ψυχικιώτης συγγραφέας Νίκος Δήμου, που διάβασε αποσπάσματα από το πασίγνωστο πόνημά του «Το Βιβλίο των Γάτων», ενθουσιάζοντας το κοινό.

Την εκδήλωση προλόγισε ο Χαράλαμπος Μπονάτσος, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Πολιτισμού και Αθλητισμού και αρμόδιος για τα αδέσποτα ζώα, ο οποίος τόνισε ότι η καλή συμπεριφορά απέναντι στα ζώα αποτελεί ένδειξη παιδείας και πολιτισμού και εξέφρασε την ελπίδα να έρθει η μέρα που κανένα ζώο δεν θα κινδυνεύει στους δρόμους.

Ο Δήμος Φιλοθέης Ψυχικού σε συνεργασία με την Ελληνική Φιλοζωική Εταιρεία εκπονεί πρόγραμμα περισυλλογής και διαχείρισης των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, πάντοτε με την πολύτιμη βοήθεια και στήριξη της Φιλοζωικής Ένωσης Προστασίας Αδέσποτων Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού (Ζω.Φι.Ψυ.).

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις