Να θυμηθώ…

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

  • Να παρευρεθώ στην παρουσίαση βιβλίου με τίτλο: «ΑΝΤΙΟ, ΣΜΥΡΝΗ» της Μπαμπέτα Ιωάννας που θα γίνει στο βιβλιοπωλείο «Χαρτόπολις» της Ελένης Νικολέλη» (Δημ. Βασιλείου 1 Νέο Ψυχικό) το Σάββατο 8 Οκτωβρίου από τις 12 έως τις 2 το μεσημέρι. Πρόκειται για ένα από τα λίγα παιδικά εικονογραφημένα που κυκλοφορούν με θέμα την Σμύρνη. Η εικονογράφηση είναι εκπληκτική και αποδίδει άριστα την Σμύρνη πριν την καταστροφή αλλά και την ίδια την τραγωδία χωρίς αυτό να είναι τρομακτικό για τα παιδιά. Το βιβλίο είναι κατάλληλο για παιδιά άνω των 8 ετών. Η συγγραφέας θα είναι στο βιβλιοπωλείο για να υπογράψει τα βιβλία.
  • Να πάω στο Αθλητικό Κέντρο του Νέου Ψυχικού, το Σάββατο 8 Οκτωβρίου, από τις 6 το απόγευμα και μετά, για τα καζανέματα και τη γιορτή τσικουδιάς. Μια εκδήλωση που διοργανώνεται από τον Σύλλογο Κρητών «Ο Μίνως» για 11η χρονιά. Η είσοδος είναι δωρεάν και θα μας περιμένουν ζωντανή μουσική, παραδοσιακοί χοροί, σουβλάκια και κρητικοί μεζέδες, ενώ θα υπάρχουν και προς πώληση κρητικά τυριά και διάφορα άλλα παραδοσιακά προϊόντα. Καλό θα είναι να μην καθυστερήσουμε πολύ γιατί δεν πρόκειται να βρούμε ούτε τραπέζι αλλά ούτε και καρέκλα.
  • Να είμαι την Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 7 μμ, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μπενετάτου» στο Ψυχικό (Δρόση και Δροσίνη 1), όπου θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του βιβλίου «Ιστορική αναδρομή και εξέλιξη της Δημοτικής Κοινότητας Ψυχικού από τη δημιουργία της ως κηπούπολη στο πέρασμα του χρόνου σε σύγκριση με όμορο Δήμο. Κοινωνική διαστρωμάτωση και μορφολογία από το 1923 & έπειτα» της συγγραφέως και συνδημότισσάς μας, Δρα Πολυξένης Παπαγγελοπούλου. Πρόκειται για ένα βιβλίο για τα 100 χρόνια του Ψυχικού, για μία μελέτη εμπεριστατωμένη και άκρως επιστημονική, η οποία θα αποτελέσει δείκτη πορείας της κοινωνικής ιστορίας των κατοίκων των όμορων δήμων.
  • Να περάσω από την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στο Νέο Ψυχικό, ή από τα γραφεία του ΜΕΟ (25ης Μαρτίου 19) τις απογευματινές ώρες, ή από το βιβλιοπωλείο «Χαρτόπολις» στο Φάρο, ώστε να προμηθευτώ το βιβλίο που πραγματικά αξίζει να υπάρχει σε κάθε σπίτι του Νέου Ψυχικού, της Φιλοθέης και του Ψυχικού και έχει τίτλο: «Γεύσεις και Συνταγές από την Μικρά Ασία». Μια συλλογική δουλειά 27 Μικρασιατικών οικογενειών που κατοικούν στις Κοινότητες του Δήμου μας και κυρίως, στο Νέο Ψυχικό. Ένα γευστικό ταξίδι στον χρόνο, που κρατά ζωντανές συνήθειες, μνήμες και παραδόσεις της Μικράς Ασίας.

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις