Δημοτικά Σχόλια

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Γράφουν η Όλγα Μενεμενόγλου και η Λυδία Λέκκα

 

Το σήριαλ της λαϊκής του Νέου Ψυχικού καλά κρατεί

Νέα επεισόδια στο σήριαλ της λαϊκής του Νέου Ψυχικού, με το θέμα να έχει γίνει μπαλάκι μεταξύ Κοινοτικού Συμβουλίου, Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και Τεχνικής Υπηρεσίας. Πάρτε βαθιά ανάσα και διαβάστε: μετά την επιστολή των κατοίκων των οδών Ξάνθου και Υψηλάντου που διαμαρτύρονται για την ειλημμένη απόφαση να παραταθεί η παραμονή της λαϊκής στους δρόμους τους, το θέμα παραπέμπεται για συζήτηση στο Κοινοτικό Συμβούλιο του Νέου Ψυχικού, που καλείται να υποδείξει εναλλακτικές. Το Κοινοτικό Συμβούλιο, του οποίου οι παλαιότερες προτάσεις έχουν αγνοηθεί, αρνείται να υποβάλει σχετική πρόταση και παραπέμπει το θέμα στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου, η οποία δηλώνει αναρμόδια και στέλνει και πάλι το θέμα στο Κοινοτικό Συμβούλιο. Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Νίκος Στρατηγός, θυμίζει στο σώμα ότι ήδη πριν από έναν και πλέον χρόνο, μαζί με τον πρώην Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Δημήτρη Φωτιάδη, είχαν προτείνει συγκεκριμένους δρόμους που πληρούν τις τυπικές προϋποθέσεις για την εξυπηρέτηση της λαϊκής αγοράς, οι προτάσεις όμως αυτές ούτε καν συζητήθηκαν. Έτσι το Κοινοτικό Συμβούλιο περιμένει πλέον το θέμα να έρθει και επίσημα προς συζήτηση και δηλώνει ότι θα το παραπέμψει στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου. Μ’ αυτά και μ’ εκείνα λοιπόν, καταλαβαίνουμε ότι έχουμε πολύ δρόμο ακόμα για να δούμε φως στην άκρη του τούνελ.

Εδώ η Κοινότητα, εκεί η Κοινότητα. Πού είναι η Κοινότητα;

 Ο λόγος για το Γραφείο της Κοινότητας Νέου Ψυχικού, που με αφορμή το θέμα της λαϊκής αγοράς, ανακαλύψαμε ότι περιπλανιέται σαν την άδικη κατάρα. Επικοινώνησαν μαζί μας κάτοικοι που επιθυμούσαν να προσυπογράψουν την επιστολή διαμαρτυρίας για τη λαϊκή αγορά και μας ενημέρωσαν ότι αναζητούσαν το Γραφείο της Κοινότητας και κανείς δεν ήταν σε θέση να τους κατατοπίσει σχετικά. Μέχρι πρότινος το Γραφείο βρισκόταν στον 1ο όροφο του παλιού Δημαρχείου στην οδό Τερτσέτη, που όμως πλέον στεγάζει την νεοσύστατη Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου. Έτσι το Γραφείο της Κοινότητας, μετά από πρόταση του ίδιου του Προέδρου της, θα μεταφερόταν στις εγκαταστάσεις του ΚΑΠΗ, στην οδό Ρήγα Φεραίου. Πλην όμως, όταν οι κάτοικοι βρέθηκαν εκεί, ουδείς γνώριζε το παραμικρό. Στην προσπάθειά μας να διαλευκάνουμε το μυστήριο, επικοινωνήσαμε με διάφορες υπηρεσίες και τηλέφωνα του Δήμου και διαπιστώσαμε ότι ουδείς μπορούσε να απαντήσει στην τόσο απλή αυτή ερώτηση. Ρωτώντας συγκεκριμένα πού μπορούμε να βρούμε τον Πρόεδρο κύριο Στρατηγό, οι δύο πλέον εύστοχες -και αξιόπιστες κατά πώς φαίνεται- απαντήσεις, δόθηκαν από κατοίκους και ήταν ότι θα τον βρούμε είτε στο σπίτι του, είτε στο παγκάκι της πλατείας Ηρώων, στην Ρήγα Φεραίου.

Δημοσκοπήσεις άνευ ουσίας

Νέα δημοσκόπηση τρέχει στον Δήμο μας, με αντικείμενο την διερεύνηση της κοινής γνώμης για την πρόθεση ψήφου στις επικείμενες δημοτικές εκλογές. Και σε ό,τι αφορά τις ερωτήσεις για τα προβλήματα που απασχολούν τους δημότες, τίποτα το περίεργο. Όταν όμως το θέμα φθάνει στην πρόθεση ψήφου, μένουμε με το στόμα ανοικτό. Διότι, όπως πληροφορούμαστε, τα πρόσωπα μεταξύ των οποίων οι δημότες καλούνται να επιλέξουν είναι ο νυν και ο πρώην Δήμαρχος, αλλά και οι εξής δύο επιπλέον: ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ Γιάννης Καβαλάρης και η τέως εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νάντια Σουμπασάκη. Και ο μεν εκπρόσωπος του ΚΚΕ στον Δήμο μας έχει συγκεκριμένη δυναμική και τυχόν διαφοροποίηση στον αριθμό των ψηφοφόρων του εξαρτάται περισσότερο από την εκπροσώπηση ή μη άλλων συνδυασμών από τον χώρο της Αριστεράς. Το τέρμα της λογικής όμως είναι η συμπερίληψη του ονόματος της Νάντιας Σουμπασάκη, η οποία από το 2016 έχει δηλώσει ότι δεν σκοπεύει να ξανακατέβει σε εκλογές. Με αυτά λοιπόν τα δεδομένα, αυτός που έχει παραγγείλει την δημοσκόπηση, πιστεύει πραγματικά ότι αυτά είναι τα πρόσωπα που θα παίξουν στην αρένα; Πιστεύει αλήθεια ότι από αυτά τα ερωτήματα, θα βγάλει ασφαλή συμπεράσματα; Εκτός και εάν κάνει την δημοσκόπηση με στόχο τον εφησυχασμό ή και την τόνωση του εγωισμού του. Διότι αν όντως νομίζει ότι αυτοί θα είναι οι αντίπαλοί του, είναι βαθιά νυχτωμένος.

Οι απόγονοι των προσφύγων ως αξιοθέατο

Πολλά ήταν τα σχόλια (από θετικά έως διθυραμβικά στην συντριπτική τους πλειονότητα) που ακούστηκαν και γράφτηκαν στον απόηχο των αποκαλυπτηρίων του γλυπτού – φόρου τιμής στην Γυναίκα της Σμύρνης, που έγιναν στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στο Νέο Ψυχικό. Όλοι είχαν έναν καλό λόγο, είτε για τον καλλιτέχνη, είτε για το γλυπτό, είτε για την εκδήλωση. Κάποιοι βέβαια βρήκαν έναν ακόμα λόγο να χαρούν κι αυτός ήταν πως είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με ένα άγνωστο σε αυτούς -κατά πώς φαίνεται- είδος του ζωικού βασιλείου. Κι αυτό δεν είναι άλλο από τους απογόνους των προσφύγων. Εκ Φιλοθέης σχολιάστρια, κατενθουσιασμένη, χαρακτήρισε την εκδήλωση ως “μια ωραία ευκαιρία για όλους που ήρθαν σε επαφή με απογόνους προσφύγων”, τους οποίους βρήκε “εξαιρετικούς ανθρώπους με ευαισθησίες και τόσες σκληρές εμπειρίες”. Το σχόλιο προκάλεσε θυμηδία και κάποιοι θυμήθηκαν τους ανθρώπινους ζωολογικούς κήπους σε χώρες όπως η Γαλλία, η Γερμανία ή το Βέλγιο, τα περιφραγμένα θεματικά -κατ’ ευφημισμόν “εθνολογικά”- πάρκα, στα οποία εκθέτονταν δημόσια ζωντανοί άνθρωποι αιχμάλωτοι από την Αφρική. Σε επιστολή του προς την Εφημερίδα μας, σχολίασε αναγνώστης μας: “Μου θύμισε Ευρωπαίους, στην δεκαετία του ‘50 στο Βέλγιο, που πήγαιναν να δουν σε κλουβιά τους Αφρικανούς!”, ενώ άλλος συμπλήρωσε: “Λέτε να κάνουν ημερήσιες εκπαιδευτικές εκδρομές από την Φιλοθέη στο Νέο Ψυχικό, για να βλέπουν τους πρόσφυγες;”. Από την μεριά μας, δεν αμφισβητούμε ότι το σχόλιο γράφτηκε καλοπροαίρετα και στο Νέο Ψυχικό οι κάτοικοι διαθέτουν την απαιτούμενη δόση αυτοσαρκασμού που τους επιτρέπει να γελάσουν.

 Οι ξεριζωμένοι δεν γιορτάζουνε ποτέ!

Έτερο σχόλιο στα κοινωνικά δίκτυα προκάλεσε σοκ και δέος σε πολλούς! Άλλη κυρία γράφει «στο πλαίσιο του εορτασμού των 100 χρόνων της Μικρασιατικής Καταστροφής που διοργανώνει ο Δήμος Φιλοθέης Ψυχικού…». Άντε και δεν ξέρεις, άντε και δεν καταλαβαίνεις αλλά οκτώ μήνες μιλάει όλο το Πανελλήνιο για εκδηλώσεις μνήμης, τιμής, θύμησης και κάποιοι φαίνεται ότι γιορτάζουν. Τι να γιορτάσουμε καλέ κυρία; Ότι δύο εκατομμύρια περίπου Έλληνες εκδιώχθηκαν με μοναδική κτηνωδία από τις πατρογονικές τους εστίες, σφαγιάστηκαν, βιάστηκαν, εξορίστηκαν, βασανίστηκαν έχασαν τους ανθρώπους τους και την περιουσία τους;

Το ερώτημα είναι κανείς δεν βρίσκεται να φωνάξει ότι είναι λάθος; Να τους πει να το κατεβάσουν;

 

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις