Η Τέχνη συνάντησε το κοινό της

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Στα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής στο Μ.Ε.Ο.

Ο ιστορικός τέχνης Λεόντιος Πετμεζάς και ο Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος του Μ.Ε.Ο. Μπάμπης Μπονάτσος

Την Τετάρτη 15 Ιουνίου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής «Η Τέχνη Συναντά το Κοινό της» στις εγκαταστάσεις του Μ.Ε.Ο. στο Νέο Ψυχικό.

O Δήμαρχος Δημήτρης Γαλάνης και η νεαρή καλλιτέχνιδα Κατερίνα Καλογρίδη

Όπως έχουμε γράψει και στο προηγούμενο Φύλλο μας, πρόκειται για μία έκθεση έργων δεκαπέντε καλλιτεχνών –ερασιτεχνών στην πλειοψηφία τους- που κατοικούν στον Δήμο μας. Στα εγκαίνια, ο Δήμαρχος Δημήτρης Γαλάνης και ο Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος του Μ.Ε.Ο. Μπάμπης Μπονάτσος απηύθυναν σύντομους χαιρετισμούς, ενώ ο Ιστορικός Τέχνης Λεόντιος Πετμεζάς, προλογίζοντας την έκθεση είπε, μεταξύ άλλων: «Η θεματολογία των πινάκων εκθέτει αναφορές, αποδόσεις με αινιγματική και επιβλητική διαίσθηση, εικόνες-καταθέσεις ταλέντου λουόμενες από ένα μαγικό φως, που ενεργοποιεί τους κραδασμούς και τις συνυφασμένες νύξεις με ερμηνευτική υφή. Αξίζει η κριτική ματιά του κοινού να αγγίξει αυτήν την διαπραγμάτευση και την αίσθηση της διαδραστικής εκτόνωσης, που είναι αισθητή και κομίζει τόνους ελπιδοφόρας θεώρησης». 

Η κυρία Χριστίνα Μπραβάκου και η κυρία Παυλίνα Πανταζή με φόντο τα έργα τους

Στα εγκαίνια είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε από κοντά τους περισσότερους από τους ζωγράφους, που συγκινημένοι έζησαν –κάποιοι για πρώτη φορά- την εμπειρία της έκθεσης  και της ανταπόκρισης του κοινού, ενώ ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσαν τα έργα της μόλις δεκαέξι ετών Κατερίνας Καλογρίδου, που απέσπασε τα κολακευτικά σχόλια και τους επαίνους ειδημόνων και μη.

Εκτός από τους καλλιτέχνες, στα εγκαίνια παρευρέθησαν ο Δήμαρχος Δημήτρης Γαλάνης, οι Αντιδήμαρχοι Μπάμπης Μπονάτσος, Αλίκη Γκιζελή, Δημητρης Φωτιάδης και Νίκος Ζερβός οι Σύμβουλοι Κατερίνα Πετρίτση και Άρης Φασιλάκης, οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων Νέου Ψυχικού Νίκος Στρατηγός και Ψυχικού Φαίνη Χατζηαθανασιάδου, η Πρόεδρος της ΔΗΚΕΦΙΨ Παυλίνα Πανταζή, που συμμετείχε και με έργα της στην έκθεση, η Πρόεδρος του ΟΚΑΠΑ Σοφία Βυθούλκα και πλήθος κόσμου.

Ο Πρόεδρος του ΜΕΟ Μπάμπης Μπονάτσος και η Γεν. Γραμ. του ΜΕΟ Σοφία Μαστρογιωργάκη

 

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 26 Ιουνίου και μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις των έργων θα διατεθούν για προμήθειες στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου μας.

 

Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν είναι οι εξής:

Λεόντιος Πετμεζάς, Γιούλη Μολογιάννη, Παυλίνα Πανταζή, Χριστίνα Μπραβάκου, Κατερίνα Καλογρίδη, Ρένα Χατζηγεωργίου, Ειρήνη ΠαπασταΪκούδη, Δημήτριος Ράλλης, Κρινιώ Βλάχου, Γεωργία Σάρχωση, Αίθρα Μαρία Αγγελοπούλου, Άντα Τσιροπούλου, Μαρία Μερτζανίδη, Μαριλένα Φωκά, καθώς και οι μαθητές του τμήματος ζωγραφικής του Μ.Ε.Ο Παγώνα Μαντάλου, Αναστασία Γκουγκούδη  και Ρένα Ρομποτή.

 

 

 

 

Info:

Διάρκεια έκθεσης: 15 – 26 Ιουνίου 2022

Ώρες λειτουργίας: καθημερινά 12-2:30μμ και 6-9μμ

Μ.Ε..Ο. – 25ης Μαρτίου 19, Νέο Ψυχικό

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις