Έτος μνήμης Μικρασιατικής Καταστροφής

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Δδωρεά γλυπτού από τον Γεώργιο Πετρίδη στο Νέο Ψυχικό

Σμυρνη λογοτυπο 100 χρονων

Ο διάσημος γλύπτης Γεώργιος Πετρίδης, με καταγωγή εκ μητρός από την Σμύρνη, ο οποίος είναι κάτοικος Φιλοθέης και ζει και εργάζεται μεταξύ Νέας Υόρκης και Φιλοθέης, παρακολουθώντας τις εκδηλώσεις μνήμης που οργανώνει ο Δήμος για τα 100 χρόνια από την καταστροφή της Σμύρνης και τον μεγάλο ξερίζωμο του Ελληνισμού της Μικρασίας, εξέφρασε την επιθυμία να δωρίσει στον Δήμο μας το έργο του με τον τίτλο «Η καταστροφή», για να τοποθετηθεί στο Κέντρο της Πλατείας του Αγίου Γεωργίου, στο Νέο Ψυχικό.

Πρόκειται για την προτομή της Γυναίκας της Σμύρνης, ύψους 80εκ., που εκτίθεται αυτήν την εποχή στην Πρεσβεία της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον μαζί με άλλα γλυπτά της ενότητας έργων με τίτλο «Ελληνικές Προτομές – Προσωπική Εξερεύνηση της Ελληνικής Ιστορίας και Πολιτισμού των τελευταίων 2.500 χρόνων». Η έκθεση έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον ομογενών αλλά και Αμερικανών φιλότεχνων, ενώ την επισκέφθηκε και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά το πρόσφατο ταξίδι του στις ΗΠΑ.

Ο καλλιτέχνης απέστειλε την σχετική επιστολή στον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο στις 23 Μαΐου, με το θέμα να παραπέμπεται προς έγκριση στο Κοινοτικό Συμβούλιο του Νέου Ψυχικού, που άλλωστε έχει και τον πρώτο λόγο. Οι διαδικασίες θα πρέπει να ολοκληρωθούν ταχύτατα, καθώς ο κύριος Πετρίδης έχει ζητήσει τα αποκαλυπτήρια του έργου να γίνουν τον Σεπτέμβριο για να βρίσκεται και ο ίδιος στην Ελλάδα, αλλά και για να τιμηθεί η επέτειος της Μικρασιατικής Καταστροφής.

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις