Εθελοντική Αιμοδοσία

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Από το κακό στο χειρότερο

Πριν από τρεις περίπου μήνες, περί τα τέλη Μαρτίου είχαμε αναφερθεί στα πενιχρά αποτελέσματα της Εθελοντικής Αιμοδοσίας, στην οποία είχαν τότε συγκεντρωθεί 29 φιάλες αίματος, ποσότητα που αντιστοιχούσε στο ένα χιλιοστό του πληθυσμού του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού.

Την Δευτέρα 20 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε στο Γυμνάσιο Φιλοθέης ακόμα μία Εθελοντική Αιμοδοσία. Αυτή την φορά τα αποτελέσματα ήταν ακόμη πιο απογοητευτικά, καθώς συγκεντρώθηκαν μόλις 15 φιάλες. Από το κακό στο χειρότερο δηλαδή.

Θα πρέπει ίσως να θυμίσουμε ότι οι Εθελοντικές Αιμοδοσίες οργανώνονται ανά τρίμηνο ή τετράμηνο από την Διεύθυνση Υγείας του Δήμου σε συνεργασία με την Μονάδα Αιμοδοσίας του Λαϊκού Νοσοκομείου, με σκοπό τον εφοδιασμό της Τράπεζας Αίματος του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού από την οποία εξυπηρετούνται οι ανάγκες των κατοίκων και των υπαλλήλων του Δήμου. Με απλές αριθμητικές πράξεις ο καθένας μπορεί να καταλάβει ότι σε έναν Δήμο 30.000 κατοίκων, οι 15 φιάλες καλύπτουν τις ανάγκες 8 περίπου ανθρώπων.

Οι ανάγκες αίματος είναι υπεραυξημένες σε όλη την Χώρα και ο Δήμος Φιλοθέης-Ψυχικού  δεν εξαιρείται. Πρόσφατα, σε δελτίο τύπου του Δήμου Αμαρουσίου διαβάσαμε ότι στην δική τους Εθελοντική Αιμοδοσία, η τοπική Τράπεζα Αίματος ενισχύθυκε με 212 φιάλες. Σε έναν Δήμο δηλαδή με ούτε τριπλάσιο αριθμό κατοίκων από τον δικό μας, οι φιάλες ήταν 15 φορές περισσότερες!

Το αίμα δεν αγοράζεται. Ο μόνος τρόπος να συγκεντρωθεί είναι μέσω της αιμοδοσίας, μιας πράξης που αποτελεί ανέξοδη προσφορά από άνθρωπο σε άνθρωπο.

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις