Το Βαρβάκειο στην Τσεχία

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Με πρόγραμμα Erasmus+

Tο χρονικό διάστημα από 15 έως 21 Μαΐου 2022 το Βαρβάκειο Πρότυπο Γυμνάσιο συμμετείχε στην πέμπτη κινητικότητα των σχολείων-εταίρων της στρατηγικής σύμπραξης Erasmus+ 2019-1-ES01-KA229-065738 με τίτλο  “Shrink your Ecological Footprintπου αποβλέπει στην ενίσχυσης της περιβαλλοντικής συνείδησης των μαθητών μέσα από συνεργατικές δράσεις και την αναχαίτιση της κλιματικής αλλαγής.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην Τσεχία και συγκεκριμένα  στο σχολείο ZS Na Vysluni, της ιστορικής πόλης Uhersky Brod.

Οι Έλληνες μαθητές συμμετείχαν σε κοινές δραστηριότητες με μαθητές από τα εταιρικά σχολεία της Ισπανίας, Πολωνίας, Τσεχίας και Σουηδίας οι οποίες αφορούσαν κυρίως στην μείωση του οικολογικού μας αποτυπώματος μέσω των μετακινήσεων. Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια των δραστηριοτήτων οι μαθητές γνώρισαν με βιωματικό τρόπο το πρόγραμμα Eco-Passenger, κατασκεύασαν λαχανόκηπο στο χώρο του σχολείου υποδοχής, μετακινήθηκαν με τρένα σε όλες τις επισκεπτόμενες περιοχές, επισκέφθηκαν τη λουτρόπολη Luhacovice, όπου δοκίμασαν τις ιαματικές πηγές και συμμετείχαν σε ποδηλατική περιήγηση της ευρύτερης περιοχής, γνώρισαν την πόλη Brno (την δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Τσεχίας), έκαναν rafting στον ποταμό Μοράβα και συμμετείχαν σε πρόγραμμα κυκλοφοριακής αγωγής. Το ομολογουμένως γεμάτο πρόγραμμα έκλεισε με  αποχαιρετιστήριο πάρτυ που έλαβε χώρα στο σχολείο υποδοχής, όπου αξιολογήθηκε και το σχέδιο Eramus+ και αναδείχτηκε η σημασία της αλληλεπίδρασης ανάμεσα στα σχολεία και οι συνέπειές της (π.χ. ανάπτυξη φιλικών σχέσεων στους μαθητές).

Σε αυτήν τη συνάντηση του προγράμματος που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (ΕΕ) και το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ), δηλαδή την Εθνική Μονάδα Συντονισμού του προγράμματος Erasmus+, το σχολείο μας εκπροσωπήθηκε από πέντε μαθητές της Γ’ τάξης και τις εκπαιδευτικούς Σοφία Ξυπολιά και Καλλιρρόη Νταλαχάνη.

Τέλος, την ημέρα της αναχώρησης για την Ελλάδα, η ελληνική ομάδα δεν έχασε την ευκαιρία να περιηγηθεί σε μία από τις πιο οικολογικές πρωτεύουσες της Ευρώπης, την Βιέννη, κλείνοντας έτσι το πρόγραμμα με τον καλύτερο τρόπο.

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις