Ίριδα Καμπέρογλου

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Διεθνής Διάκριση για την άριστη φοιτήτρια της Νομικής

Συνεχίζοντας την λαμπρή ακαδημαϊκή της πορεία η συντοπίτισσά μας Ίριδα Καμπέρογλου, δευτεροετής φοιτήτρια της Νομικής Αθηνών, κατέκτησε με την ομάδα της Σχολής της την πρώτη θέση σε παγκόσμιο διαγωνισμό εικονικής δίκης για το Δίκαιο της Θάλασσας, αποσπώντας επιπλέον και το βραβείο καλύτερου δικογράφου από την πλευρά του ενάγοντος.

Ο διαγωνισμός διεξήχθη από τις 9 έως τις 13 Μαΐου 2022 διαδικτυακά και η  Ελλάδα διαγωνίσθηκε στους προκριματικούς γύρους με τα Πανεπιστήμια της Ουτρέχτης (Ολλανδία), της Ουχάν (Κίνα) και της Τζακάρτα (Ινδονησία). Τον ενάγοντα εκπροσωπούσαν η Ίριδα Αικατερίνη Καμπέρογλου και η Μαρίλια Πλατσά, που συγκέντρωσαν την καλύτερη βαθμολογία και πέρασαν στον τελικό όπου αντιμετώπισαν για πρώτη φορά την ομάδα του Πανεπιστημίου της Κύπρου και απέσπασαν εξαιρετικά σχόλια από τους δικαστές και διοργανωτές για την επιτυχία, τις γνώσεις και την προετοιμασία τους. Η υπόθεση αφορούσε σε ζητήματα θαλάσσιας επιστημονικής έρευνας, πόντισης καλωδίων, πρόσβασης σε λιμένες και ιστορικών δικαιωμάτων δύο παράκτιων κρατών και οι φοιτητές είχαν την ευκαιρία να ασχοληθούν με θέματα όπως η αλιεία, η προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και η ελευθερία της ναυσιπλοΐας.

Να θυμίσουμε ότι η Ίριδα Καμπέρογλου το 2020 πέρασε πρώτη στην Νομική Αθηνών με 19.475 μόρια, που αποτέλεσαν και την κορυφαία επίδοση στον Δήμο μας.

Η ομάδα της Νομικής Σχολής Αθηνών απαρτιζόταν από τους προπτυχιακούς φοιτητές Ίριδα Αικατερίνη Καμπέρογλου (2ο έτος), Αγγελική Κωνσταντάρα (3ο έτος), Μαρίλια Πλατσά (3ο έτος), Κωνσταντίνο Ψευδό (3ο έτος) και Ευρυδίκη Λιλίτση (4ο έτος). Την ομάδα προετοίμασαν οι Ευθύμιος Παπασταυρίδης, Δημήτριος Πανούσος, Κωνσταντίνα Μελετιάδου και Ειρήνη Ζαχαριάδη ενώ την ακαδημαϊκή επίβλεψη την είχε αναλάβει η Καθηγήτρια Μαρία Γαβουνέλη.

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις