Πολίτης ΟΧΙ θήραμα

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Οι καρποί ενός Κράτους Δικαίου και Πρόνοιας

Ζούμε περίοδο που τα πολύπλευρα προβλήματα της ζωής, πανδημία, ενεργειακό, ακρίβεια προϊόντων διατροφής, επικεντρώνουν το ενδιαφέρον του πολίτη στην επιβίωσή του.

Η αλληλεγγύη, η κοινωνική ευαισθησία και συμμετοχή περιορίζονται στο «Εγώ» παραμερίζοντας το «Εμείς» και η κοινωνία γίνεται βορά των κάθε λογής κερδοσκόπων και εξουσιαστών

Όταν η κοινωνία των πολιτών είναι απούσα, αυτό είναι μία «ανησυχητική διαπίστωση», δήλωνε ο αλησμόνητος Δήμαρχος Θάνος Βεζυργιάννης. Καθώς επίσης δήλωνε ότι, «η μονομερή επιλεκτική υλοποίηση των σχεδιασμών των διοικούντων δεν έχει βιωσιμότητα».

Σύμφωνα με την πρόσφατη δημοσκόπηση της DATA CONSULTANS, που δημοσιεύτηκε στον τύπο,  τους θεσμούς που εμπιστεύονται οι πολίτες λιγότερο απ’ όλους, είναι τα ΜΜΕ, οι Τράπεζες και τα Συνδικάτα.

Η συντριπτική πλειονότητα των ερωτηθέντων και συγκεκριμένα οι 9 στους 10, συμφωνεί απόλυτα ότι υπάρχει διαφθορά στο Κράτος, ενώ 8 στους 10 ότι υπάρχει διαφθορά στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Παίρνοντας υπόψη αυτά τα στοιχεία, ο πολίτης οφείλει να μείνει αμέτοχος σ’ αυτόν τον φαύλο κύκλο, να ορθώσει το ανάστημά του και επιδιώκει την ευθυγράμμιση του κύκλου, ώστε Διοίκηση και Θεσμοί να γίνουν αξιόπιστες, να χαίρουν το σεβασμό τους, για να δύνανται να απολαμβάνουν τους καρπούς ενός Κράτους Δικαίου και Πρόνοιας.

Προκόπης Κατσάνης

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις