Νεαροί εθελοντές έκαναν θαύματα!

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Με κέφι, διάθεση και σε πνεύμα συνεργασίας

Εννέα μαθητές από το Γυμνάσιο και το Λύκειο Νέου Ψυχικού, αλλά και ένας μαθητής του Βαρβακείου Γυμνασίου που κατοικεί στο Νέο Ψυχικό, ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της Αντιδημάρχου Παιδείας Αλίκης Γκιζελή και προσέφεραν την βοήθειά τους στην αποσυσκευασία και ταξινόμηση των χιλιάδων βιβλίων.

 

Τα βιβλία, που είχαν συγκεντρωθεί σε πρόσφατη δράση του Δήμου, ήταν περισσότερα από τριάντα χιλιάδες και βρίσκονταν τοποθετημένα σε σακούλες καλύπτοντας σχεδόν ολόκληρη την επιφάνεια της αίθουσας εκδηλώσεων του Καρύδειου Πολιτιστικού Κέντρου.

Το έργο ήταν πραγματικά τιτάνιο, οι εννέα μαθητές όμως κατάφεραν μέσα σε δύο μέρες ό,τι δεν είχαμε καταφέρει εμείς οι μεγάλοι σε μία εβδομάδα δουλειάς. Οι φωτογραφίες μιλούν από μόνες τους. Τα παιδιά ήταν αεικίνητα, εργάστηκαν ακούραστα σε πνεύμα συνεργασίας και χωρίς να τους λείπει βέβαια το κέφι και η διάθεση για πειράγματα, ενώ μετά το πέρας της αποστολής τους έμειναν και αυτά άναυδα συνειδητοποιώντας τι όγκο δουλειάς κατάφεραν να διεκπεραιώσουν.

 

 

Βρεθήκαμε και τις δύο μέρες στο Καρύδειο και είχαμε την ευκαιρία να γνωριστούμε και να μιλήσουμε με μερικούς από τους θαυματουργούς μας εθελοντές:

O Γιάννης Γκούμας δήλωσε πολύ ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα της δουλειάς του.

Ο Μάξιμος Αγγελίδης μας είπε ότι ήταν μια πολύ ωραία εμπειρία, καθώς ένιωσε πολύ ικανοποιημένος βλέποντας τα αποτελέσματα του κόπου του και τις στοίβες των βιβλίων παρατεταγμένες. Του έκανε δε εντύπωση το πόσα κατάφεραν μέσα σε τόσο λίγο χρόνο, ενώ δεν έκρυψε ότι στην αρχή φοβήθηκε βλέποντας όλον αυτόν τον όγκο!

Ηλίας Μιχαλάς μας εξομολογήθηκε ότι αρχικά δεν ήθελε να έρθει, καθώς φοβόταν ότι θα βαριόταν, αλλά τελικά πέρασε πολύ ωραία με τους φίλους του, ενώ θα ήθελε τα βιβλία να καταλήξουν σε βιβλιοθήκες σχολείων.

Η Στέλλα-Σεμέλη Μπαζάντε είπε ότι ήταν ένας πολύ ωραίος τρόπος να περάσει την ώρα της, ξεχώρισε ελληνικά αλλά και αγγλικά βιβλία για να πάρει στο σπίτι της, ενώ μας είπε ότι τα βιβλία θα μπορούσαν να διατεθούν και σε νοσοκομεία, για να διαβάζουν οι ασθενείς αλλά και οι συνοδοί τους.

Όλα τα παιδιά μας είπαν ότι τον χρόνο που διέθεσαν για την ταξινόμηση των βιβλίων, θα τον περνούσαν κατά κανόνα είτε ξαπλωμένα, είτε ασχολούμενα με το κινητό και παίζοντας video games και playstation.

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια και ευχαριστίες στα παιδιά για την προσφορά τους, αλλά και στους Διευθυντές του 1ου Γυμνασίου και του 1ου Λυκείου Νέου Ψυχικού και τις Προέδρους των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων.

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις