Μία γυναίκα νεκρή από φωτιά

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σε διαμέρισμα στο Νέο Ψυχικό

Μία γυναίκα 62 ετών νεκρή από αναθυμιάσεις και σοβαρές υλικές ζημιές άφησε πίσω της η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 11:30 το πρωί της Τρίτης 10 Μαΐου, σε διαμέρισμα της οδού Παρίτση στο Νέο Ψυχικό.

Το χρονικό της τραγωδίας

Βοήθεια! Φωτιά!”. Οι κραυγές μιας γυναίκας που ακούστηκαν στην οδό Παρίτση, στο ύψος του ΚΕΠ λίγο πριν το μεσημέρι της Τρίτης, έκαναν τους γείτονες να πεταχτούν αλαφιασμένοι στον δρόμο. Το διαμέρισμα του πρώτου ορόφου της πολυκατοικίας στον αριθμό είχε κυριολεκτικά λαμπαδιάσει και μέσα σε λίγα λεπτά οι φλόγες είχαν τυλίξει τις τέντες των δύο πρώτων ορόφων, εξαπλώνοντας την πυρκαγιά. Έντρομοι οι γείτονες κάλεσαν την Πυροσβεστική και προσπάθησαν να περιορίσουν την φωτιά με μάνικες και όποιο άλλο μέσο διέθεταν, ρίχνοντας νερό από τους διπλανούς κήπους και τα μπαλκόνια. Η Πυροσβεστική, που έφτασε στο σημείο με δύναμη 12 πυροσβεστών και 4 οχημάτων, απεγκλώβισε τους ενοίκους από τα μπαλκόνια του φλεγόμενου κτηρίου και προχώρησε στην κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Δυστυχώς όμως η ένοικος του τρίτου ορόφου, που είχε προσπαθήσει να διαφύγει μέσω του εσωτερικού κλιμακοστασίου προς την ταράτσα, ανασύρθηκε από τους πυροσβέστες νεκρή. Παρά το γεγονός ότι ο όροφος στον οποίο διέμενε είχε παραμείνει αλώβητος από την φωτιά, η άτυχη γυναίκα βγαίνοντας από το διαμέρισμά της εισέπνευσε καπνούς και αναθυμιάσεις, έχασε αρχικά τις αισθήσεις της και τελικά και την ζωή της.

Το τραγικό συμβάν βύθισε στο πένθος τους ενοίκους της οικογενειακής αυτής πολυκατοικίας, που συνδέονται οι περισσότεροι με συγγενικούς δεσμούς, αλλά και ολόκληρη την γειτονιά καθώς η άτυχη γυναίκα ήταν γέννημα και θρέμμα Νέου Ψυχικού, γνωστή και αγαπητή σε όλους και μάλιστα λίγες μόλις ώρες νωρίτερα, κερνούσε φίλους και γείτονες γιορτάζοντας την γέννηση του εγγονιού που είχε φέρει στον κόσμο η κόρη της και που δυστυχώς η ίδια δεν έμελλε να γνωρίσει.

Μετά την αποχώρηση της Πυροσβεστικής η φωτιά αναζωπυρώθηκε εκ νέου από μικροεστία που είχε δημιουργηθεί στο εσωτερικό μιας ντουλάπας μπαλκονιού, στην οποία βρίσκονταν αποθηκευμένα απορρυπαντικά. Οι γείτονες έσπευσαν και πάλι να βοηθήσουν και η Πυροσβεστική επανήλθε, ολοκληρώνοντας αυτήν την φορά το έργο της.

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις