Με μεγάλη επιτυχία συνεχίζονται οι εκδηλώσεις Μικρασιατικής Μνήμης!

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

1922-2022: 100 Χρόνια Μνήμης

Σμυρνη λογοτυπο 100 χρονων

Με τεράστια επιτυχία συνεχίζονται οι εκδηλώσεις Μικρασιατικής Μνήμης που διοργανώνονται  από τον Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού και τον αντιδήμαρχο Κοινωνικής Προστασίας, Πολιτισμού και Αθλητισμού Μπάμπη Μπονάτσο.

Στις 30 Απριλίου, στην επίσκεψη στο μοναστήρι της Παναγίας της Βουρλιώτισσας στο Μήλεσι Ωρωπού που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Σύλλογο Κρητών «Ο ΜΙΝΩΣ» συμμετείχαν γύρω στα 100 άτομα.

Στις 7 Μαΐου η συναυλία «της Ρωμιοσύνης τα Χαμένα» της Νάντιας και του Νίκου Καραγιάννη στην Πλατεία Αγίου Γεωργίου, στο Νέο Ψυχικό προσέλκυσε πλήθος κόσμου σε σημείο που πλέον οι καρέκλες δεν επαρκούσαν, επιστρατεύτηκαν όλα τα σκαμπό της εκκλησίας, καταλήφθηκαν τα παγκάκια, ο μαντρότοιχος γύρω από την πλατεία που κάθισαν οι νεότεροι, τα σκαλοπάτια της εκκλησίας ενώ αρκετοί θεατές παρέμειναν όρθιοι.

Ο κόσμος τραγούδησε και χόρεψε και στο Νέο Ψυχικό θυμηθήκαμε ένδοξες εποχές του Δήμου επί δημαρχίας Βεζυργιάννη.

O Καραγκιόζης συνεχίζει να χαρίζει γέλιο σε μικρούς και μεγάλους

Στις 8 Μαΐου την παράσταση του Καραγκιόζη, στο Αθλητικό Κέντρο παρακολούθησαν πάνω από 200 άτομα και τα παιδιά διασκέδασαν με την ψυχή τους.

Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται ως εξής:

 

Σάββατο 28 Μαΐου, ώρα: 17:00 – στο Γήπεδο Απόλλωνα, Χαλάνδρι (πίσω από Νομισματοκοπείο).

Φιλικός Ποδοσφαιρικός Αγώνας Πανερυθραϊκός – ΠΟΨ.

Δύο ποδοσφαιρικά σωματεία που ιδρύθηκαν από την πρώτη γενιά Μικρασιατών.

Είσοδος ελεύθερη.


Κυριακή 29 Μαΐου, ώρα: 20:30 – στο Αθλητικό Κέντρο Νέου Ψυχικού

Θέατρο Σκιών: ο Γάμος του Καραγκιόζη.

Είσοδος ελεύθερη.


Τετάρτη 1η Ιουνίου, ώρα αναχώρησης 17:30 από το  ΜΕΟ (25ης Μαρτίου 19, Νέο Ψυχικό).

Επίσκεψη στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού – «Αγία Σοφία: 1.500 Χρόνια Ιστορίας». Μία πλήρης ψηφιακή αναπαράσταση του ναού της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη, που δημιουργήθηκε ειδικά για το θέατρο Εικονικής Πραγματικότητας «Θόλος» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος».  Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το ντοκιμαντέρ:  «Παιδιά Eίμαστε Tότε… Οι Μικρασιάτες Θυμούνται».

Απαραίτητη η κράτηση θέσεων στα τηλ:213 2014601, 695 2380330.


3, 4, 5 Ιουνίου, ώρα: 20:00 – στο Αθλητικό Κέντρο Νέου Ψυχικού

Θεατρική παράσταση από τον Σύλλογο Φιλοθέης-Ψυχικού «ΘΕΑΣΙΣ»

«Εταιρεία θαυμάτων». Ένα έργο του Δημήτρη Ψαθά, κατοίκου Φιλοθέης που γεννήθηκε στην Τραπεζούντα του Πόντου. Πρόκειται για μια κωμωδία ηθών που διαδραματίζεται κάπου στην ελληνική επαρχία γύρω στα 1960. Η σκηνοθεσία είναι του Χρήστου Γαλάνη και τα  σκηνικά της Ηρώς Παπακώστα. Συμμετέχουν (με αλφαβητική σειρά) οι εξής ερασιτέχνες ηθοποιοί: Αλιμπράντη Αγγελική, Ζαννή Αγγελική, Ζησιμόπουλος Μάριος, Καραγιάννη Καλλιόπη, Λεόπουλος Στέργιος, Μενεμενόγλου Νίκος, Μουρίκη Μαριλένα, Μπαλούμη Κλεονίκη, Παλαιολόγου Μήτση, Παλυβού – Κιάππα Γεωργία, Παναγιωτίδου Καρίνα, Παπαχρόνης Σωτήρης, Τιμοθέου Αναστασία.

Είσοδος ελεύθερη.


 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις