Εργαστήρια για μικρούς φιλ-αναγνώστες

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Για παιδιά από 5 έως 12 ετών

Ένα πρόγραμμα με κέντρο το βιβλίο και διάφορα εργαστήρια άκρως ενδιαφέροντα για τους μικρούς μας φίλους «παίζει» κάθε δεύτερο Σάββατο στον κήπο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ψυχικού.

Πρόκειται για τα Εργαστήρια Φιλαναγνωσίας που προσελκύουν πάνω από 60 παιδιά και είναι κατάλληλα για παιδιά από 5 έως 12 ετών.

Τα εργαστήρια χωρίζονται ηλικιακά, έχει διαφορετική θεματολογία και διαρκεί 1ώρα και 15 λεπτά. Το επόμενο εργαστήριο πραγματοποιείται το Σάββατο 21 Μαΐου και έχει θέμα «Μια πόλη για να φαντάζομαι».

«Θα διαβάσουμε για την ζωή μεγάλων δημιουργών και στο εργαστήριο θα κατασκευάσουμε 3διάστατη μακέτα με κτίρια» μας εξηγεί η κυρία Σοφία Βυθούλκα, Πρόεδρος του ΟΚΑΠΑ η οποία τα έχει δημιουργήσει από την αρχή. Και συνεχίζει «τα παιδιά τα λατρεύουν.  Την προηγούμενη φορά μιλήσαμε για τα κόμικς. Καλέσαμε τον Στάθη Πετρόπουλο, συγγραφέα και εικονογράφο που έδειξε στα παιδιά ποιες είναι οι εργασίες από τις οποίες περνάει ένα βιβλίο,  την πορεία δημιουργίας του, από την αρχική ιδέα έως το γύρισμα της τελευταίας σελίδας. Στο τέλος κατασκεύασαν τους ήρωες των βιβλίων με πηλούς και ζυμάρι. Πρόκειται για ένα εργαστήρι που ανοίγει τους ορίζοντες των παιδιών, τα μαθαίνει να αγαπούν το βιβλίο και την ανάγνωση και επιπλέον τους δίνει και την ευχάριστη νότα της δημιουργίας.

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις