110 πασχαλινά πακέτα αγάπης!

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Από τη Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου

Ξεκίνησε από την Μεγάλη Δευτέρα η διανομή πασχαλινών πακέτων και ολοκληρώθηκε την Μεγάλη Πέμπτη για τις 110 οικογένειες που πραγματικά τα είχαν ανάγκη.

Οι κοινωνικές δομές του Δήμου Φιλοθέης Ψυχικού εργαζόντουσαν πυρετωδώς από τις προηγούμενες εβδομάδες ώστε τα πακέτα να είναι έτοιμα για να τα παραλάβουν όσοι είναι δικαιούχοι για στήριξη από το Κοινωνικό Παντοπωλείο.

«Κάθε χρόνο και καλύτερα» λένε οι κυρίες Δανάη Λιάκου και Όλγα Μυλωνοπούλου, οι δύο υπάλληλοι που στελεχώνουν το Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου μας.

Το φετινό πακέτο ήταν ιδιαίτερα «βαρύ» και οι ωφελούμενοι έλαβαν τσουρέκια, κουλούρια, αρνί, τυρί, αυγά, ελαιόλαδο, γλυκίσματα. Όλα τα παιδιά διάλεξαν τις  λαμπάδες τους, πήραν από δύο σοκολατένια αυγά και παιχνίδια.

Από τα προϊόντα τακτικής διανομής  δόθηκαν ζυμαρικά, κονσέρβες, είδη καθαρισμού, όσπρια, ρύζι, ζάχαρη, είδη ατομικής υγιεινής και ό,τι χρειάζεται ένα σπίτι για να στρώσει το γιορτινό παραδοσιακό τραπέζι χωρίς να λείπει τίποτα.

Όπως σε κάθε διανομή έτσι και σε αυτήν οι ποσότητες ήταν ανάλογες με τον αριθμό των μελών κάθε οικογένειας.

Τα προϊόντα προέρχονται κυρίως από χορηγίες τοπικών επιχειρήσεων και μεγάλων εταιρειών καθώς και ένα μικρό μέρος από πόρους που προέρχονται από το ΕΣΠΑ.

Η διανομή διήρκησε τέσσερις μέρες αφενός για να μην δημιουργηθεί συνωστισμός και αφετέρου λόγω του όγκου των προϊόντων.

Επιπλέον δόθηκαν δωροεπιταγές συνολικής αξίας 600€, χορηγία του Συνδέσμου για την Βιώσιμη Ανάπτυξη σε οικογένειες που βρισκόντουσαν σε πιο δυσμενή κοινωνικοποικονομική κατάσταση ενώ μοιράστηκε στους ωφελούμενους  οικονομικό επίδομα συνολικής αξίας 8000€.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Μπάμπης Μπονάτσος εξέφρασε την ευχή να έρθει σύντομα η μέρα που κανείς κάτοικος δεν θα χρειάζεται την οικονομική στήριξη της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας ενώ τόνισε ότι η συλλογή ειδών είναι αποτέλεσμα όλων μας.  Συγκεκριμένα δήλωσε τα εξής: «Το χαμόγελο των ανθρώπων που φεύγουν με γεμάτα καρότσια και με την ασφάλεια ότι θα υπάρχει φαγητό στο τραπέζι σε κάθε σπίτι είναι έργο πολλών. Πρώτα των ανθρώπων που έρχονται με γεμάτα τα χέρια στις δράσεις μας. Έπειτα αυτών που πηγαίνουν τρόφιμα στο κιόσκι από το περίσσευμα ή το υστέρημα τους. Των εθελοντών που ανοίγουν το κιόσκι. Των υπαλλήλων που προσεγγίζουν τους χορηγούς και φροντίζουν ώστε να μοιραστούν δίκαια και αξιοκρατικά. Ευχαριστώ πολύ όλους σας».

 

 

 

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις