Ημερήσια εκδρομή στον Ωρωπό και το Καπανδρίτι

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Ξεκινούν οι εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή

Το Σάββατο 30 Απριλίου 2022, ο Σύλλογος Κρητών «Μίνως» διοργανώνει εκδρομή που περιλαμβάνει επίσκεψη στο μοναστήρι της Παναγίας Βρυούλων στο Μήλεσι Ωρωπού, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή.

Σμυρνη λογοτυπο 100 χρονων

Μόλις 40 χιλιόμετρα από την Αθήνα, έξω από το Μήλεσι του Ωρωπού,  σε  μια φανταστική καταπράσινη πλαγιά, βρίσκεται το μετόχι της Παναγίας των Βρυούλων, της Παναγίας της Βουρλιώτισσας,  διακόνημα  του Μικρασιάτη  ιερέα π. Γαβριήλ Τσάφου.

Ανήκει στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών με έδρα ένα μικρό μοναστήρι  στην Πλατεία Αμερικής  δίπλα από το εκκλησάκι του Αγίου Ανδρέου, όπου μαρτύρησε η Αγία Φιλοθέη, η κυρά των Αθηνών και όπου σε αυτό το εκκλησάκι διακονεί από το 1967 σαν κατηχητής και από το 1974 σαν ιερέας ο Βουρλιώτης στην καταγωγή π. Γαβριήλ Τσάφος.

Ο φλογερός Μικρασιάτης  ιερέας, πρόσφυγας δεύτερης γενιάς αφού δημιούργησε το μικρό μοναστηράκι της Παναγίας των Βρυούλων προχώρησε  στη συνέχεια το 1984 και στο μετόχι του Μοναστηριού της Παναγίας των Βρυούλων στον Ωρωπό που σήμερα λειτουργεί ως . ένα Ιερό Γυναικείο Ησυχαστήριο, λιτό αλλά απολύτως λειτουργικό.

Η Ηγουμένη Φιλοθέη (με καταγωγή από τα Βουρλά) και οι μοναχές, φυλάνε ώς το πολυτιμότερο αγαθό τη μικρασιατική μνήμη και τα πρόσωπα τους φωτίζονται κάθε φορά που υποδέχονται Μικρασιάτες προσκυνητές.

Μετά την επίσκεψη οι συμμετέχοντες θα πάνε για φαγητό σε παραλιακή ταβέρνα του Ωρωπού.

Πληροφορίες κυρία Νατάσα Αγγελάκη στα τηλέφωνα 210 6748761 και 693 7475107.

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις