Ακόμα ένα έργο υποδομής στο ΓΕΛ Νέου Ψυχικού

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Αναμόρφωση Υπογείου Χώρου Καυστήρα

Της Λυδίας Λέκκα

Ένα ακόμα έργο ολοκληρώθηκε στο ΓΕΛ Νέου Ψυχικού, στο πλαίσιο του προγράμματος αναβάθμισης και συντήρησης των σχολικών μονάδων του Δήμου μας. Πρόκειται για την πλήρη αναμόρφωση  του υπόγειου χώρου του καυστήρα που κοντεύει πλέον να ολοκληρωθεί.

Μέχρι πριν από μερικούς μήνες στα υπόγεια στο Λύκειο Νέου Ψυχικού, υπήρχαν ο παλιός καυστήρας σε ένα δωμάτιο σχεδόν σε αποσύνθεση και τρεις πλήρως εγκαταλελειμμένοι χώροι, που αποτελούσαν εστίες μόλυνσης. Δεν ήταν δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι οι χώροι αυτοί, με τις απαραίτητες παρεμβάσεις, θα μπορουσαν κάλλιστα να μετατραπούν σε χώρους αποθήκευσης προς όφελος του συνόλου της σχολικής μονάδας. Από την φαντασία όμως μέχρι την υλοποίηση, κάπου εκεί τα σχέδια χάνουν τον δρόμο τους και παραπέμπονται στις καλένδες. Όχι όμως αυτή τη φορά!

Ο Σωκράτης Χαμαλίδης, Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής  ανέλαβε να παρουσιάσει την κατάσταση στην Διεύθυνση του σχολείου, στον Δήμαρχο Δημήτρη Γαλάνη και στα μέλη της Σχολικής Επιτροπής και με την αποδοχή όλων, ξεκίνησαν οι εργασίες επισκευής και ανανέωσης. Αρχικά οι χώροι καθαρίστηκαν, η παλιά δεξαμενή πετρελαίου και μαζούτ απομακρύνθηκε, ενώ ανανεώθηκε το ηλεκτρολογικό δίκτυο, ούτως ώστε ο χώρος να έχει επαρκή φωτισμό. Το δωμάτιο του καυστήρα απομονώθηκε, οι φεγγίτες επισκευάσθηκαν και τοποθετήθηκαν μεταλλικά σκέπαστρα για την προστασία από το νερό της βροχής. Οι δύο  παλαιές σκουριασμένες πόρτες που δεν λειτουργούσαν αντικαταστάθηκαν, ενώ μία τρίτη μεταλλική πόρτα επισκευάσθηκε και τοποθετήθηκε στην είσοδο της εσωτερικής αποθήκης που δημιουργήθηκε. Οι τοίχοι επισκευάστηκαν, στοκαρίστηκαν και χρωματίστηκαν, ενώ το δάπεδο στρώθηκε με βιομηχανικό χρώμα. Μένει ακόμα να επισκευαστεί το φρεάτιο στην είσοδο του υπογείου και να αντικατασταθεί η αντλία νερού, ενώ θα αλλαχθούν και όλα τα σκουριασμένα μέρη των σωληνώσεων παροχής του καυστήρα.

Εκτός απροόπτου λοιπόν, σε λίγες ημέρες θα παραδοθεί ένας ακόμη χώρος λειτουργικός και προσιτός, για την διευκόλυνση της καθημερινότητας της Σχολικής Μονάδας.

Στις 2 κάτωθι φωτογραφίες φαίνεται πως ήταν ο χώρος πριν.

Στις επόμενες φωτογραφίες φαίνεται πως διαμορφώνεται ο νέος χώρος

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις